reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

szyszunia koriander co to frida??? ja jakas ciemna:cool:

a dlaczego kupujecie lakatory?????????? bedziecie mleko spuszczaly..ja nie kupuje,skoro mam zamiar byc z dzieckiem w domu do 8 miesiaca..wiec niepotrzebny...
Kupiłam Laktator by np. Moc wyjść do lekarza, na chwile z domu, odciagnac jak dopadnie gorączka, jest tego trochę, a ze za swój nowy, dałam 100zl, więc mam spokojna głowę:)

reklama
Aneeczka nawet nie drogo wyniósł nas ten wózek ze spacerówką do tego kupiliśmy fotelik BeSafe https://www.google.pl/search?q=besa...browse%2Fproduct%2F206%2C1074068.html;690;600
bez bazy do samochodu może przy większym dziecku zakupimy. A ten katarek co ja kupiłam tez może być ?? dobry jest??
Ja też poluje na ten fotelik, jurto jedziemy nawet jeden zobaczyć do osoby prywatnej, może wiesz czy pasuje do stelaża i adapterów x-landera, myślę, że tak ale mogę się mylić, może masz już sprawdzone?

dziś mnie natknęło i chyba kupie laktator z avent ręczny, mam okazje kupic za 40 zł używany tylko w szpitalu więc chyba się skuszę. Jeżeli okaże się potrzebny to kupię lepszy, a gdyby był zbędny to nie będę żałować bo tanio..:-)

dziś mnie natknęło i chyba kupie laktator z avent ręczny, mam okazje kupic za 40 zł używany tylko w szpitalu więc chyba się skuszę. Jeżeli okaże się potrzebny to kupię lepszy, a gdyby był zbędny to nie będę żałować bo tanio..:-)

Moim zdaniem, podobnie jak pieknaszyszunia pisała, laktator ręczny jak najbardziej warto mieć...Po pierwsze czasem jest nawał i łatwo ściągnąć, po drugie można podkręcić laktację w razie problemów, po trzecie można sprawnie odciągnąć, jak chce się gdzieś wyjść:tak: Dla mnie sprzęt niezastąpiony dla każdej mamuśki i dziwię się, że nie znajduje się gdzieś na najwyższych pozycjach list wyprawkowych;-)

wiesz to jest pewnie tak jak z każdą rzeczą, jest mąż/partner/bliska osoba co zawsze moze wyskoczyć po to cudo, moze tak dziewczyny myślą, ja przy pierwszym dziecku wole być spokojna;-)

Ja też pewnie na ręczny się zdecyduje, bo jak patrzę na ten polecany to ok 500 zł kosztuje...;/
Mam do Was pytanie co muszę jeszcze dokupić do tych moich aptecznych rzeczy co mam na liście??
- KREM DO PUPY (BEPHANET, LINOMAG, SUDOCREM)
- PŁYN DO KAPIELI DLA NIEMOWLAT (OLIATUM)
- KREM DO CIAŁA OLIATUM??
- SZAMPON DO WŁOSÓW OLIATUM??
- OLIWKA (NIVEA BABY)
- KREM NIVEA BABY NA PORY ROKU 1 szt.
- SÓL FIZJOLOGICZNA
- WACIKI DO PRZECIERANIA (WIEKSZE, KWADRATOWE)
- PATYCZKI HIGIENICZNE DLA DZIECI ??
- PODKŁADY DO PRZEWIJANIA ew. ceratki
- ROZTWÓR Z WODY MORSKIEJ DO PIELĘGNACJI NOSKA
- OCTENISEPT LUB SPIRYTUS FIOLETOWY? ( do pielęgnacji pępuszka)
- GAZIKI JAŁOWE
- WACIKI DO PRZEMYWANIA
potrzebny będzie mi szampon już na początku??
ahaa i termometr . Wcześniej coś dziewczyny o czopkach pisały, tzn na gorączkę w razie czego też muszę coś mieć?? Bardzo Was proszę powiedźcie co jeszcze :-) z góry dziękuję.

reklama
Agkrk- ja bym sobie szampon olilatum darowała i tak początkowo wlewasz kilka kropel tego płynu olilatum do wanienki i myjesz maleństwo całe. Czopki bym kupiła. Nie wiem czy buzi niemowlaka nie smarować czystą wazeliną na wyście na mróz??? Spirytus fioletowy? co to? Gencjana? My pępek tylko octaniseptem nie kazano nam spirytem. I położna też mówiła by nie używać oliwki i nie mieliśmy, posypki i pudru też nie mieliśmy i teraz też nie kupię.

Do góry