reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Kasiad ten reduktor to niezła rzecz, nie miałam bladego pojęcia że wogóle coś podobnego istnieje :-D
A ja chyba kupię drugą karuzelę, tylko nie wiem co zrobię z tą co mam, ale za bardzo się już do niej zniechęciłam i przez to wszystko przestała mi się już zupełnie podobać :baffled:
Kupiliśmy za to w końcu fotel do karmienia małej i wanienkę, hurrrra! :-D Jeszcze tylko został fotelik samochodowy. Byłby dzisiaj, ale mieli jakieś obleśne kolory i pojedziemy w przyszłym tygodniu po niego do innego sklepu.
No... to ja mogę już rodzić :-p:tak: :-D

reklama
lil kate: ja przez 2 miesiące chyba myślałam nad fotelem i nic specjalnego w sumie nie wymyśliłam ;-) Doczytałam że będziesz miała sofę do spania w pokoiku małej, tak? Jeśli będzie się na niej wygodnie siedziało, to fotel nie jest Ci raczej potrzebny. My w pokoiku mamy tylko normalne łóżko sypialniane, do spania jest ok, ale siedzieć z oparciem się na nim niestety nie da. A nie będę przecież do drugiego pokoju za każdym razem z dzieckiem chodzić żeby nakarmić, dlatego chciałam fotel. I w końcu stanęło na normalnej fince, bo najbardziej podoba nam się wizualnie, zajmuje najmniej miejsca i pasuje nam do reszty mebli. Kupiliśmy dokładnie TAKĄ JAK NA TYM ZDJĘCIU i muszę powiedzieć że jest całkiem, całkiem :tak: A jak się sprawdzi do karmienia to się okaże :happy:

Rozglądałam się przy okazji za pudełeczkami na CD ale niestety nie było :-(

fajniutki fotelik. taki klasyczny. ja bardzo lubie takie rzeczy:tak:

musze wlasnie sprawdzic jak sie bedzie siedziec na tym co wybralismy do malego pokoju. jak nie za bardzo to bede musiala cos dokupic wygodnego:baffled:

szkoda ze tych pudeleczek nie ma:dry:

lil kate myślę że bardzo wygodnie będzie Ci się karmiło na tym foteliku na którym masz zrobioną fotkę w dziale "brzuszki w kadrze" :tak: Ja właśnie te 2 miesiące zastanawiałam się czy kupić coś w tym stylu, czy tą finkę na którą się ostatecznie zdecydowałam. Ale taki jak Twój po 1. dużo więcej miejsca zajmuje, a mamy już bardzo ciasno w tej naszej wspólnej sypialni, a po 2. takie fotele kosztują przynajmniej 400-500zł, to trochę za dużo :dry:

:confused: jaki materac maci dla maluszków. byłam w piątek w sklepie zamówiłam łóżeczko i przyszedł czas na materace i szok. Jaki wybór owszem są kokosowo-gryczane i kokosowo- kokosowe jak większośc na allegro ale widziałam też taki kokoś-sprężyny-kokos cena 219zł i ma niby starczyć na 3 lata bo nie odkształca się i co Wy na to??????????????????????za tydzień chyba odbiore wyrko i musze kupić materac ( wypada) i co wybrać?:confused: :confused: :confused:

Karola my mamy pianka-kokos, Izka spala przez ponad 2 i pol roku i teraz bedzie spalo dziecie lutowe... nic sie nie odksztalcilo no bo ilez taki brzdac wazy w koncu a 219 zeta to chyba lekka przesada cenowa jest, przynajmniej dla mnie

a i jeszcze co do tych materacy z gryka to slyszalam ze w nich nie da sie wyprac pokrowca ja w swoim mam na zamek, wypralam i nic sie nie stalo wiec jestem z niego bardzo zadowolona- materac jest jak nowka :-)

karola-04, kilka stron wczesniej dokladnie omawialysmy temat:tak: a z tego co pamietam to wiekszosc z nas kupila gryka kokos. na poczatek dziecko ma spac na stronie kokosowej, potem na gryczanej. moj materac ma tez oczywiscie pokrowiec zdejmowany zapinany na suwak wiec mysle ze nie bedzie problemu z praniem:tak: a koszt to ok 80 zl.

reklama
Ja też mam gryka-kokos, oczywiście rozponany na suwaczek pokrowiec, więc z praniem też nie bedzie kłopotu...zapłaciłam chyba 70 zł, ale nie pamiętam dokładnie...

Do góry