Tak jak juz pisalam mam juz od dawna wszystko dla dzidzi, ale dzis przy okazji wizyty w markecie z mama kupilam oliwke (ktorej wczesniej nie planowalam kupowac bo mam mleczko), wiekszy zapas mokrych chusteczek (powoli pakuje juz nasza wozkowa torbe na spacery i wyjscia), dwie pary rajstopek malenkich (kolezanka polecala do body zamiast polspiochow) i ksiazeczke z bajka o kocie w butach (obowiazkowo z twardymi karteczkami). to tak tylko po to zeby sobie humor poprawic
reklama
madzix
Fanka BB :)
Dziewczyny ja jeszcze jednak nawiaże do tych materacyków kokos-gryka.Tez kupiłam taki- jako gratis do łózeczka na allegro, tyle tylko ze w srodku-jak sie zdejmie pokrowiec, to widac,ze pomiedzy kokosem a gryka jest jeszcze warstwa pianki.Grubosc całego materacyka to jakies 10cm.Czy wasze tez maja w srodku piankę?
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
jak czytam skład materaca który kupiłam (też gryka-kokos) to jest napisane ze warstwy sa połaczone pianką lateksową.
ja kupiłam wstepnie kosmetyki Nivea Baby (mydełko i oliwkę, i chusteczki do pupy), i okaże się w praniu czy dziecko nie jest uczulone, bo tak może się zdarzyć.najwyzej bede eksperymentować z innymi firmami. ponoć bambino też rzadko uczula, a wszystko i tak zalezy od dziecka, bo każde inaczej reaguje
ja kupiłam wstepnie kosmetyki Nivea Baby (mydełko i oliwkę, i chusteczki do pupy), i okaże się w praniu czy dziecko nie jest uczulone, bo tak może się zdarzyć.najwyzej bede eksperymentować z innymi firmami. ponoć bambino też rzadko uczula, a wszystko i tak zalezy od dziecka, bo każde inaczej reaguje
Kasiad, my z mezem juz od 4 miesiecy czytamy Martnce "Brzechwa dzieciom" codziennie na dobranoc na zmiane (raz on raz ja) i mam nadzieje ze bedzie chetniej usypiala przy nich
madzix, ja jestem teraz u rodzicow wiec nie mam jak sprawdzic ale jak wroce do domu (dzis po poludniu) to zerkne do srodka
A jesli chodzi o kosmetyki to ja tez kupilam Nivea Baby. Lubie zapach nivejki po prostu podobno tez bambino nie uczulaja. i pachna bobasem (sama uzywam oliwki). a te uspokajajace to chyba johnsona, a te podobno najczesciej uczulaja:-( ale moze niekoniecznie mysle ze jak mala podrosnie to wyprobuje plyn do kapieli
madzix, ja jestem teraz u rodzicow wiec nie mam jak sprawdzic ale jak wroce do domu (dzis po poludniu) to zerkne do srodka
A jesli chodzi o kosmetyki to ja tez kupilam Nivea Baby. Lubie zapach nivejki po prostu podobno tez bambino nie uczulaja. i pachna bobasem (sama uzywam oliwki). a te uspokajajace to chyba johnsona, a te podobno najczesciej uczulaja:-( ale moze niekoniecznie mysle ze jak mala podrosnie to wyprobuje plyn do kapieli
Tez słyszałam, że Johnson często uczula. Położna,która u mnie była powiedziała, że najlepiej spradza się Nivea i Bambino- to w sumie chyba jeden producent. Ja pomieszałam Nivea- z tego mam chusteczki nawilżające i krem pielęgnacyjny taki w duzym pudełku, Z takiej firmy Bubchen mam mleczko, oliwkę i płyn do mycia - bardzo fajne sa te kosmetyki, bo maja w składzie rumianek, rozmaryn, nagietek...koleżanka bardzo sobie chwaliła. I kupiłam tez zwykłe mydełko Bambino i druga paczkę chusteczek też z bambino. Trzeba po prostu próbować, bo każde dziecko inaczej reaguje.
A na odparzenia Sudocrem:-)
A na odparzenia Sudocrem:-)
Ja chusteczki do pupy, żel do mycia i oliwkę o konsystencji balsamu kupiłam z Nivea Baby, do pupy mam maśc Bepanthen i dokupię jeszcze Sudocrem w razie odparzeń. Dodatkowo przysłali mi próbki Hippa (krem do pupy, oliwka i krem do twarzy), wiec też wypróbuję - bardzo ładnie pachną.
Niemieckich kosmetyków nie będę kupowac, bo się zraziłam na Penatenie u najstarszego syna - zareagował strasznym uczuleniem.
Niemieckich kosmetyków nie będę kupowac, bo się zraziłam na Penatenie u najstarszego syna - zareagował strasznym uczuleniem.
reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Ja też większość kosmetyków z Nivea kupiłam Sama sobie cenię tą markę, może nasza córa też ją polubi Chusteczki, oprócz Nivejki, mam jeszcze Pampers sensitive i Dzidziuś. Bepanthen i Sudokrem do pupy, Bambino krem do pielęgnacji taki bardziej uniwersalny, chciałabym jeszcze dokupić oliwkę Hipp (faktycznie śliczny zapach) ale jakoś nie mogę jej nigdzie dostać.
Dziewczyny, a w jakie pieluszki się zaopatrzyłyście i jakie do szpitala bierzecie? Ja biorę ze sobą Pampersy 1 (2-5kg) a w domku mam jeszcze paczkę Huggies 1 i Pampers 2.
Dziewczyny, a w jakie pieluszki się zaopatrzyłyście i jakie do szpitala bierzecie? Ja biorę ze sobą Pampersy 1 (2-5kg) a w domku mam jeszcze paczkę Huggies 1 i Pampers 2.
Podziel się: