reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Tak jak juz pisalam mam juz od dawna wszystko dla dzidzi, ale dzis przy okazji wizyty w markecie z mama kupilam oliwke (ktorej wczesniej nie planowalam kupowac bo mam mleczko), wiekszy zapas mokrych chusteczek (powoli pakuje juz nasza wozkowa torbe na spacery i wyjscia:-D), dwie pary rajstopek malenkich (kolezanka polecala do body zamiast polspiochow) i ksiazeczke z bajka o kocie w butach (obowiazkowo z twardymi karteczkami). to tak tylko po to zeby sobie humor poprawic:tak:

reklama
He he, właśnie dziś słyszałam w "Mamo to ja", ze czytac można już dziecku w brzuchu np jakiś konkretny wierszyk i jak się urodzi to powtarzanie go powoduje, że dzecko się uspokaja.

Dziewczyny ja jeszcze jednak nawiaże do tych materacyków kokos-gryka.Tez kupiłam taki- jako gratis do łózeczka na allegro, tyle tylko ze w srodku-jak sie zdejmie pokrowiec, to widac,ze pomiedzy kokosem a gryka jest jeszcze warstwa pianki.Grubosc całego materacyka to jakies 10cm.Czy wasze tez maja w srodku piankę?

A jakiej firmy kupujecie kosmetyki dla maluszków??:confused: Tego jest tyle w sklepach że nie wiem za co sie zabrać. Nawet widziałam takie niby uspakajające:eek:

jak czytam skład materaca który kupiłam (też gryka-kokos) to jest napisane ze warstwy sa połaczone pianką lateksową.
ja kupiłam wstepnie kosmetyki Nivea Baby (mydełko i oliwkę, i chusteczki do pupy), i okaże się w praniu czy dziecko nie jest uczulone, bo tak może się zdarzyć.najwyzej bede eksperymentować z innymi firmami. ponoć bambino też rzadko uczula, a wszystko i tak zalezy od dziecka, bo każde inaczej reaguje

Kasiad, my z mezem juz od 4 miesiecy czytamy Martnce "Brzechwa dzieciom" codziennie na dobranoc na zmiane (raz on raz ja) i mam nadzieje ze bedzie chetniej usypiala przy nich :tak:

madzix, ja jestem teraz u rodzicow wiec nie mam jak sprawdzic ale jak wroce do domu (dzis po poludniu) to zerkne do srodka:cool2:

A jesli chodzi o kosmetyki to ja tez kupilam Nivea Baby. Lubie zapach nivejki po prostu:tak: podobno tez bambino nie uczulaja. i pachna bobasem (sama uzywam oliwki:laugh2:). a te uspokajajace to chyba johnsona, a te podobno najczesciej uczulaja:-( ale moze niekoniecznie:confused: mysle ze jak mala podrosnie to wyprobuje plyn do kapieli :tak:

Tez słyszałam, że Johnson często uczula. Położna,która u mnie była powiedziała, że najlepiej spradza się Nivea i Bambino- to w sumie chyba jeden producent. Ja pomieszałam Nivea- z tego mam chusteczki nawilżające i krem pielęgnacyjny taki w duzym pudełku, Z takiej firmy Bubchen mam mleczko, oliwkę i płyn do mycia - bardzo fajne sa te kosmetyki, bo maja w składzie rumianek, rozmaryn, nagietek...koleżanka bardzo sobie chwaliła. I kupiłam tez zwykłe mydełko Bambino i druga paczkę chusteczek też z bambino. Trzeba po prostu próbować, bo każde dziecko inaczej reaguje.
A na odparzenia Sudocrem:-)

Ja chusteczki do pupy, żel do mycia i oliwkę o konsystencji balsamu kupiłam z Nivea Baby, do pupy mam maśc Bepanthen i dokupię jeszcze Sudocrem w razie odparzeń. Dodatkowo przysłali mi próbki Hippa (krem do pupy, oliwka i krem do twarzy), wiec też wypróbuję - bardzo ładnie pachną.
Niemieckich kosmetyków nie będę kupowac, bo się zraziłam na Penatenie u najstarszego syna - zareagował strasznym uczuleniem.

reklama
Ja też większość kosmetyków z Nivea kupiłam :tak: Sama sobie cenię tą markę, może nasza córa też ją polubi :happy: Chusteczki, oprócz Nivejki, mam jeszcze Pampers sensitive i Dzidziuś. Bepanthen i Sudokrem do pupy, Bambino krem do pielęgnacji taki bardziej uniwersalny, chciałabym jeszcze dokupić oliwkę Hipp (faktycznie śliczny zapach) ale jakoś nie mogę jej nigdzie dostać.

Dziewczyny, a w jakie pieluszki się zaopatrzyłyście i jakie do szpitala bierzecie? Ja biorę ze sobą Pampersy 1 (2-5kg) a w domku mam jeszcze paczkę Huggies 1 i Pampers 2.

Do góry