reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

my ostatnio tez bylismy na zakupach i kupilismy pajacyki kaftaniki spiochy body dla malucha ;-) siostra kupila kombinezon wiec wszystko juz mamy uff zdazylismy przed narodzinami a byla obawaze sie nie wyrobimy;-)
tylko przy kupnie zawsze byl maly problemik jaki kolor ciuszkow niebieskie czy rozowe :tak: tak to jest jak sie chce miec niespodzianke do konca:tak:

reklama
Właśnie zamówiłam na Allegro karuzelkę Fisher - Price, moja mama finansuje ją jako prezent na powitanie wnuczki. Czytałam, że Joasiek jest z niej niezadowolna, ale mi się strasznie ta karuzelka spodobała. Poza tym widziałam ją w Smyku u nas, była przymocowana do łóżeczka porządnie i wcale nie obluzowywała się pod swoim ciężarem, silniczek też chodził cicho. W sklepie kosztowała 214 zł, a ja zamówiłam na Allegro za 135,50 zł (już z kosztami przesyłki). Myślę, że Joasiek po prostu trafiła na wadliwy egzemplarz, mam nadzieję, że z moją bedzie wszystko w porządku.

Jeszcze nie kupiłam, ale wreszcie zdecydowałam się na wanienkę, a konkretnie na regał kąpielowy z wanienką Suzie. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Może któraś z Was ma taki lub podobny regał i może się podzielic doświadczeniami, czy warto go kupowac?

Bardzo możliwe Kasiad :baffled: mąz ją rozkręcał bo nie podobało mi się jak chodzi, ale po tym rozkręcaniu chodzi chyba jeszcze gorzej, może to był jakiś zwrot czy co? Niestety z zakupami na Allegro nie zawsze można mieć pewność że towar pozbawiony jest wad, nie można go wcześniej sprawdzić a i wymienić potem jest problem :-(

Wanienkę jadę kupić w sobotę.. taką najzwyklejszą, mam do niej wkładkę "foczkę" i mam nadzieję że się sprawdzi :happy: Regaliki kąpielowe są super, ale u nas nie ma na taki miejsca :dry:

U mnie też w sumie kiepsko z miejscem, ale jeszcze gorzej w łazience, więc i tak bym musiała kąpac w pokoju. Będzie ciasno, ale regał ma kólka, więc najwyżej będziemy go przesuwac, żeby dostac się do szafy. Nic mi innego nie przychodzi do głowy, bo w łazience nie dam rady kąpac dziecka, taka jest mała. Stoi w niej tylko umywalka, muszla klozetowa, pralka, wąska szafka i kabina prysznicowa, a i tak wolnego miejsca jest tylko tyle, że można się w kółko obrócic i to wszystko. Jak córcia będzie już sama siedziała, to zacznę ją kąpac pod prysznicem, a regał sprzedam.

Kasiad to ja Ci powiem, że i tak masz dużą łazienkę w porównaniu z moją :-D bo w mojej zmieściła się jedynie maciupka wanna na niecałe 120cm dłg, pralka i kibelek. Na umywalkę już nie starczyło miejsca, nie mówiąc już o jakiejś szafce. A i tak jest tak ciasno, że co chwilę coś ląduje na podłodze przy obracaniu się :-D My naszą małą będziemy kąpać chyba na stole w kuchni, kuchnia na szczęście jest dość duża więc nie będzie problemu, no i najcieplejsza ze wszyskich pomieszczeń :happy:

Karola, wspominałaś na tym wątku, że radzisz dokupic do karuzeli Fisher - Price z misiami ładowarkę z akumulatorami. Sprawdziłaś, czy karuzelka działa na akumulatorki? Zdarzyło mi się, że szczoteczka do zebów na baterie za nic nie chciała ruszyc na akumulatorkach, a na bateriach działa bez zarzutu, dlatego się zastanawiam, czy z karuzelką nie będzie podobnie.

Kasiad a są wogóle takie akumulatorki... nie paluszki, tylko R20 - te grubsze okrągłe? I ładowarka do takich akumulatorków? Ja się z czymś takim nie spotkałam :no: A w tej misiowej karuzelce tylko pilot jest na paluszki (których raczej nie trzeba często wymieniać), sam mechanizm karuzeli jest na te większe baterie.

Są na pewno, właśnie przeglądałam ofertę na Allegro:
Szybka ladowarka AA AAA R14 R20 2x9V Tania Wysylka (157244445) - Aukcje internetowe Allegro
NIEMIECKIE AKUMULATORY CAMELION R20 2500 mAh WAWA (156415547) - Aukcje internetowe Allegro

A poza tym są też tzw. reduktory (4,50 za szt), w które się wkłada akumulatory AA i można używac w urządzeniach, do których są potrzebne baterie R-20 - to całkiem korzystna oferta dla osób, które już mają ładowarkę i akumulatory AA:
ADAPTOR zamiast baterii R20 używasz R6 (paluszki) (158291184) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry