reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

mam pytanie, od kiedy mozna dzieciaczka posadzic w krzeselku do kamienia. ja chce kupic chicco polly, niby rozklada sie na polezaco, ale na stronie chicco jest zakwalifikowany jako produkt 6+:baffled: a jak mam niby to moje dziecie karmic lyzeczka? na lezaco??:confused:

na niektorych aukcjach jest napisane ze krzeselka sa od 3 miesiac zycia wiec juz sama nie wiem:baffled: doradzcie!!

chicco polly

reklama
Madzia, łóżeczko super, z bajerami :tak:

Lil kate, mi też pałąk nie chce się otworzyć :no: A co do krzesełka, to uważam, że możesz śmiało kupować. Przecież nie będziesz dziecka karmić na leżąco, bo się zakrztusi. A ono ma 3 poziomy regulacji oparcia, jest w ogóle fajne. A od tego sprzedawcy kupiłam stojak z zabawkami Chicco - zamówiłam 30 kwietnia i już dziś odebrałam paczkę :szok: Nie wiem jak gośc to zrobił, wyjątkowo szybka obsluga.
Stojaczek super, jak pstryknę fotkę, to wkleję :tak: Piszczałki pod nogami wyjątkowo trafiona sprawa, Oliwka nieźle napitala nogami i uruchamia piszczałkę i dzwoneczek :tak:

Konradek wlezaczku Fisher pricea kopaniem uruchamia melodyjki i smieszne dziecki+swiatelka:tak:.To co zamowilas Kasiu firmy chicco strasznie mi sie podoba,bardzo funkcjonalne:tak:

Kasiu czy moglabyś napisać coś więcej o tym jak działają przyciski i światełka w tym stojaczku? Jak wygląda to widać bardzo ładnie w aukcjach na Allegro, ale nie opisano czy są melodyjki, ile jest światełek itd.
Mnie się podoba jeszcze jeden stojak - O TAKI WŁAŚNIE ale nie wiem czy ta opcja z siedziskiem jest dobra, bez oparcia to dziecko chyba może spadać z takiego siedzonka? W Twoim za to podoba mi się to, że dziecko może się nim bawić leżąc na brzuszku :tak:

Joasiek, każda z zabawek uruchamia inną melodyjkę, puknięcie w te dwie wiszące na dole zabawki i okręcenie przeźroczystego wałeczka z kuleczkami uruchamiają długie melodyjki, a kwiatek i motylek krótkie. Kwiatkiem można kręcić i wtedy ten ludek nad nim się wysuwa, a motylka można przesunąć i ludzik nad nim też się wysuwa. Przez cały czas grania muzyczki migają kolorowe światełka, które się kryją w w lampkach ustawionych w półkolu na panelu i w gwiazdce. Melodyjki można ustawic głośniej lub ciszej (2 poziomy głośności). Jedną stópką uruchamiana jest piszczałka a drugą dźwięk dzwoneczka.
Nie żałuję zakupu, jednak zabawka ma jeden minus wg mnie - zbyt mała odległość do stópek jak stojak stoi na podłodze. Jak Oliwka może spokojnie pukać w niego nóżkami, to ma dość daleko do zabawek wiszących i sama nie jest w stanie sobie uruchomic panela. Jak przybliżę zabawki do rączek, to musi miec ugięte nóżki. Problem jednak całkowicie zniknął jak stojak położyłam w łóżeczku, ponieważ kołdrę mam za długą i jest podgięta w łóżeczku w nogach, wobec tego zabawka przy stópkach jest lekko podniesiona, co z kolei spowodowało przesunięcie zabawek wiszących z panela idealnie pod rączki Oliwki. Także manerwowanie podłożem umożliwia dopasowanie zabawki do wielkości dziecka.

Co do tego panela z krzesełkiem, Joasiek, też się nad nim zastanawialiśmy, ale zrezygnowaliśmy z niego, ponieważ światełka uruchamia tylko naciśnięcie na figurę geometryczną, a zabawki wiszące służą tylko do zabawy i nic nie uruchamiają (zadałam pytanie na ten temat sprzedwacom i mi odpisali). Gdyby wiszące zabawki uruchamiały światełka i muzyczkę to już mielibyśmy właśnie ten panel. Natomiast o oparcie nie musisz się martwic. Dzieci doskonale radzą sobie bez oparcia, to jest niskie siedzonko.

Dzięki Ci Kasia! Wygląda na to, że wybrałaś najlepszy stojaczek z możliwych :tak: Troszkę szkoda, że nie da się z niego później zrobić stolika, tak jak z tego drugiego, ale i tak ma więcej plusów od niego, no i jest dużo tańszy :happy: A stolik i tak pewnie lepszy i wygodniejszy dla dziecka będzie taki normalny. Achhh... jeszcze ze 2 dni potrzebuję na przetrawienie tego zakupu i pewnie też się zdecyduję na takie cudeńko ;-)
Ja sobie samej od porodu jeszcze kompletnie nic nie kupiłam, więc mogę jeszcze trochę poszaleć z zakupami dla Milutka :-p

Kasia, a nie przesuwa się ten stojaczek po podłodze jak Oliwka w niego kopie??Bo faktycznie super sprawa jest to i zastanawiam się czy tosi czegoś takiego nie kupić:confused: Narazie przerzucam ja z maty na leżaczek. karuzela w łóżeczku ją raczej w dzien nie interesuje- jak się obudzi rano to do niej gada i tyle.Tak więc trochę mało ma atrakcji:-)

reklama
Joasiek w sumie nie jestem pewna, czy w tym stojaczku z figurami gometrycznymi wiszące zabawki nie uruchamiają muzyczki, ale światełek na pewno nie.

Do góry