reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
Karola śliczne ! dopiero zauważyłam ze imię już wybrane :)

ja nawiedziłam lumpik i jedynie co to dostałam dla Dominika kurtkę za 5zł i czapeczkę za 5zł zaszalałam normalnie ;)
Emilka oczywiście za nic wiecznie coś dostaje tym razem album do zdjęć

o taki zestaw , kurtka ciut duża ale na później pewnie będzie akurat

no zakupy w toku ale ciągle brak decyzji o wózku.w x-landerze przestała podobać mi sie regulacja oparcia spacerówki bo to na jakieś sznurki.

no zakupy w toku ale ciągle brak decyzji o wózku.w x-landerze przestała podobać mi sie regulacja oparcia spacerówki bo to na jakieś sznurki.

karola ale wierz mi jest to bardzo wygodne, bo masz w zasadzie wszystkie ułożenia dziecka...ja byłam z tego bardzo zadowolona i te sznurki bardzo dobrze trzymały..wierz mi, jeżeli tylko to jest jedyny minus to nie rezygnuj!!!

My już wózek mamy w domu, kupiony, schowany w kartonach czeka na dzidzię...
Teraz jestem na etapie zamawiania łóżeczka i komody - czas oczekiwania ok 6 tyg, wiec już trzeba zamówić, wolę być przygotowana i nie stresować sie ewentualnym poślizgiem w dostawie...

Karola, regulacja paskowa jest o wiele wygodniejsza niż stopniowa, masz płynną regulację, możesz bez problemu delikatnie obniżyć oparcie jak dziecko śpi. I oparcie opuszcza się łatwo jedną ręką przesuwając specjalną klamrę spinającą paski na środku siedziska i nie ma możliwości krzywego ustawienia oparcia, przesuwa się samo równomiernie i nic nie trzeba regulować.

A wózek Graco Symbio fajny, ale mnie by odstraszało kubełkowe siedzisko spacerówki, jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że dziecku wygodnie się śpi jak ma tak zgięte nogi. Taki dwulatek który śpi mało w wózku, to ok, ale zazwyczaj dzieci półroczne nie mieszczą się już w gondolkach i takiego maluszka bym nie chciała wozić śpiącego w tak zgiętej pozycji.

to chyba musze jeszcze raz zobaczyć tego x-landera. bo tego co oglądałam XQ to te sznureczki a raczej paseczki od spacerówki nie był połączone tylko każda strona miała swój i każdy osobno był regulowany i nie da rady tego zrobić jedną ręką.

No to to inne rozwiązanie niż w naszej starej spacerówce Oliwki, ja miałam paski spięte jedną klamrą i korzystało się z tego super. Jak w X-landerze jest osobna regulacja po obu stronach siedziska, to jest to jednak inne rozwiązanie niż w naszym wózku.

A otulacz kupiłaś słodki :sorry:

Gosiu, Twoje zakupy też fajne :-)

wow ale fajné rolki i OLI jaka wysportowana. szok, nie wiedzialam ze juz sa takie male, jaki rozmiar kupilas KASIAD?
Rolki są regulowane rozmiar 27-30. Są na 3 kółkach, te tylne są ułożone podwójnie, jak we wrotkach (tylko rozstaw zdecydowanie mniejszy), a z czasem można ustawić w rządku jak w normalnych rolkach.

super teraz w tchibo są fajne ochraniacze.
Są takie typowo dziewczęce? wiesz, że Oli ma świra na róż i pewnie będą musiały mieć choć elementy różowe hehe. W jakiej cenie były? I czy są na kolana, łokcie i nadgarstki?

reklama
Karola nieeee....no chyba, ze sie coś zmieniło w x-landerach, ale na pewno było tam takie rozwiązanie jak Kasia mówi...spięte klamerką..klamerka przymocowana do oparcia dość sztywno i nie było możliwości żeby paski szły nie równo!!!
Obejrzyj...powiem tylko że na czerwcówkach gdzie dziewczyny oszalały na punkcie x0landeró...chyba 3/4 z nich będzie je miało...
A ten graco fajny, ale tak jak uwagę zwróciła Kasia kubełkowe siedzenie nie wygodne dla maluszka...moja kuzynka kupiła z kubełkowym siedzeniem i szybko się z wózkiem rozstała...no ale każdy ma inne zdanie...

Kasiad ja się też zdziwiłam na te rolki..nigdzie jeszcze małych nie widziałam...ale jak patrze na tego mojego drania to chyba i dobrze - nie ma mu co w głowie zawracać..na hulajnodze szaleje jak wariat..No a Oliwce super idzie...

Do góry