reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Tycia, to moze w koncu pierwszy chlopak?? ;-)

a te zakupy swoja droga sa baaardzo baaardzo przyjemne...
ja juz kupuje, niby na 99% Martynka (nawet juz sie zaczelam z tego cieszyc dziewczyny!) ale moze Franek zrobi mi niespodzianke. wtedy te wszystkie moje rozowosci wam oddam :-)

reklama
ale świetne ciuszki!!!
do mnie jeszcze paczka z uvy nie doszła, jak zwykle na to zadupie tygodniami idzie wszystko...wrrrr
hehe ja mam tyle różowości po Izce że szok, postanowiliśmy że jeśli będzie chłopak to oddamy wszystkie dziewczęce ciuchi szwagra bratu bo im się urodziła córcia, wczesniak waży dopiero troszkę ponad kilogram i z kasą u nich kiepsko... i wiecie przez to jakoś bardzo chcę żeby był chłopak... chciałabym im po prostu pomóc...

wiśnia, fajnie ze ci sie podobaja :-) do mnie ta paczka z uvy wcale nie szla bo ja mieszkam w zgierzu przy ich sklepie gdzie maja tez produkcje wiec mi zaproponowali odbior osobisty bez kosztow przesylki:happy: ale powiem ci ze te ciuszki w ich sklepie sa sporo drozsze niz w intenecie. a ta czapeczka z serduszkiem w Geant kosztuje 17 zl:eek: a jakosciowo wydaja sie spoko. zobaczymy po kilku praniach:confused:

no i zapomnialam o najwazniejszym. ZYCZE WAM Z CALEGO SERDUZKA CHLOPAKA. bo widze ze to nie tylko w waszym interesie ale tej malutkiej coreczki szwagra brata :happy:

A jeszcze wam cos pokaze bo mnie moj przyszly maz wczoraj wzruszyl. zobaczcie co kupil swjej coreczce:

i on mi jeszcze wmawia ze tak samo cieszyl sie z tego ze bedzie Franek jak teraz z Martynki. tylko ze dla Franka nie kupil nic a w przeciagu 2 tygodni odkad wiemy ze dziewczynka juz zdazyl przyniesc do domu duzego misiaka i teraz to:dry:

lil kate: Super kolorki tych ciuszków!!! :-D Chyba też się skuszę i złożę tam zamówienie bo widzę że ceny również mają całkiem do rzeczy :tak:

lil kate bo tak to właśnie jest że córcie są tatusiowe i nikt mi nie wmówi że facet się bardziej cieszy jak ma syna, no way!!! ja mogę sobie iść w pierony i nie wracać ale jak Izce tata zniknie z pola widzenia to jest rozpacz normalnie...

a do mnie w poniedziałek doszły paczki :-) co do uvy babka dzwoniła do mnie że nie mają bodziaka z krótkim rękawkiem i jedną czapeczkę mam bez serduszka, tylko myślałam że te czapy to będą takie jak na stronce, białe z niebieskimi i beżowymi wykończeniami a dostałam jedną niebieską a drugą beżową, no ale to szczegół bo jedną czapcię i jedno body dostałam gratis!!!
spoko przymierzam się właśnie do kolejnych zakupów...

a przyszły też do mnie te ubranka od znajomej i wiecie ile ja dostałam gratisów, szok - kocyk, bodziaki, rajtuzki takie tyci tyci, komplecik na lato, myjka żaba (Izka sobie wzięła) i 19 !!! ppar maleńkich skarpetek :-)
pooglądałam pomacałam i wsadziłam wsio do szafy...
w listopadzie mam nadzieję szwagierka mi odda Izkowe ciuszki to posegreguję co mam a co jeszcze trzeba i wyruszę na ostatnie zakupy tak żeby przed świetami poprać a w styczniu poprasować i tylko czekać...

no wlasnie z uva jest tak ze zawsze daja gratisy co jest bardzo mile :-)
a podobno jakosciowo tez calkiem do rzeczy , co wiem od mam ktore praly te ciuszki wielokrotnie. pozyjemy- zobaczymy:-)

właśnie skojarzyłam że monsz kiedyś kupił Izce pajaca do spania z uvy, fajny pomarańczowy z wiewiórką :-) nic się z nim nie działo, będzie dla dzidzi jeszcze

a ja dzisiaj znów zamówiłam u nich ciuszki, tym razem trochę większe, takie już na lato - no bo kurde gdzie ja kupię bodziaki za 5 zeta, ni ma szans... pogrążam się... monsz mnie z chałupy z tymi ciuchami wygoni :-)

reklama
Dziewczyny, nurtuje mnie jedna rzecz. Te z Was które miały już doczynienia z noworodkiem będą pewnie zorientowane w temacie :tak:
Jak to jest z pielęgnacją pępuszka u takiego malca? Gdzieś spotkałam się z zaleceniem, żeby nie ubierać dziecku śpiochów ani pajacyków dopóki się pępek nie zagoi, żeby nie podrażniać, żeby się przedwcześnie nie oderwał itd... to co mu ubierać żeby pępek był odkryty :confused: :baffled:
Myślę o takich miniaturowych spodenkach, czy to dobry pomysł?
No i czy to w ogóle możliwe, żeby dziecko przez ten tydzień czy dwa miało cały czas pępuszek na wierzchu??? Zwłaszcza zimą czy wczesną wiosną?
Co Wy ubierałyście Waszym szkrabom na ten pępek?

Do góry