reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
Super zakupy dziwczyny :tak: Oj ja tez musze rozgladnac sie za kurtkami dla Jenni a jak narazie to szukam sukienki komunijnej dla Jacki i mam duzy problem bo jest chuda jak patyczak:sorry2: ale znalazlam taka co by mi na wymiar uszyli:tak:

Irtasia ulala,jaka sukienusia.Jak dla mnie troszke za bardzo zdobiona,no ale założę sie,że każda dziewczynka o takiej marzy,(lubię prostsze i ta dziura w kształcie serca mi sie nie podoba z tyłu).Jak piszesz,że Jacki szczuplutka,to łopatki beda jej wystawać.Ale ma cudowne rękawki.:tak::tak:

Wolfia, kurtka dla Victora superancka. A komplet tez niezle sie prezentuje. Oliver bedzie w nim super wygladal.

Tyciu, udaly Ci sie zakupy. Jedne i drugie spodnie bardzo mi sie podobaja.

Karola, fajna kurtka. Kolor tez sliczny, tylko trzeba bedzie sie liczyc z czestszym praniem. (chyba;-))

Irtasiu, suknia sliczna. Rekawki zabojcze.

Irtasia ulala,jaka sukienusia.Jak dla mnie troszke za bardzo zdobiona,no ale założę sie,że każda dziewczynka o takiej marzy,(lubię prostsze i ta dziura w kształcie serca mi sie nie podoba z tyłu).Jak piszesz,że Jacki szczuplutka,to łopatki beda jej wystawać.Ale ma cudowne rękawki.:tak::tak:
Wiem ze masz racje mi sie tez podobaja skromniejsze np.
Luxus Kommunionskleid,Kommunionkleid,Kommunionskleider bei eBay.de: Kleider (endet 17.01.10 21:30:28 MEZ)
no ale wszystkie za szerokie i w ramionach i pod pachami i w pasie o dlugosci juz nie wspomne:sorry2: sprawdzalam wymiary i np. moja Jacki ma 1,29 cm a sukienka ktora jest szyta na 122 (wiadomo byla by za krotka) jest dla niej za szeroka

Irtasia sukienka jak dla panny młodej córa będzie napewno zachwycona- choć ja też należe do grona bardziej skromnej sukienki, a wogóle uważam, że tzw. alby komunijne są najfajniejszym rozwiązaniem i bardzo mi się podoba jak wszystkie dzieci wyglądają tak samo.

ciekawe jakbym miałą córeczkę czy zdanie by mi się jednak nie zmieniło.:cool2:

Wiem ze masz racje mi sie tez podobaja skromniejsze np.
Luxus Kommunionskleid,Kommunionkleid,Kommunionskleider bei eBay.de: Kleider (endet 17.01.10 21:30:28 MEZ)
no ale wszystkie za szerokie i w ramionach i pod pachami i w pasie o dlugosci juz nie wspomne:sorry2: sprawdzalam wymiary i np. moja Jacki ma 1,29 cm a sukienka ktora jest szyta na 122 (wiadomo byla by za krotka) jest dla niej za szeroka
No tak,to jest problem jak sie ma taką drobinke w domu.A ta co pokazałaś jest szyta na miarę?Bo wtedy mozna cos zmodyfikować chyba:confused:Oj trudny wybór przed toba.

He,he,tez tak sobie pomyslałam,tym bardziej,że dziewczynki lubia wyglądać jakksięzniczki z bajki.
U nas niektórzy praktykuja właśniealbę w kościele,a w domu przebieraja w jakas sukienusię.:tak:No ale to drogo wychodzi.:tak:

Irtasia sukienka jak dla panny młodej córa będzie napewno zachwycona- choć ja też należe do grona bardziej skromnej sukienki, a wogóle uważam, że tzw. alby komunijne są najfajniejszym rozwiązaniem i bardzo mi się podoba jak wszystkie dzieci wyglądają tak samo.

w moim kosciele niema alb :no:
No tak,to jest problem jak sie ma taką drobinke w domu.A ta co pokazałaś jest szyta na miarę?Bo wtedy mozna cos zmodyfikować chyba:confused:Oj trudny wybór przed toba.

He,he,tez tak sobie pomyslałam,tym bardziej,że dziewczynki lubia wyglądać jakksięzniczki z bajki.
U nas niektórzy praktykuja właśniealbę w kościele,a w domu przebieraja w jakas sukienusię.:tak:No ale to drogo wychodzi.:tak:
ta skromniejsza nie jest na miare:shocked2:

reklama
no no sukienusia prawie jak ślubna:tak::szok::-) napewno kazda dziewczynka o takiej marzy:tak::tak: jak księzniczka:tak:
gorzej z tymi, ktorych nie stac na taka sukieneczkę :sorry2:dlatego jestem zwolennikiem alb, no ale u was w Niemczech zwyczaje inne to trzeba sie dostosować:tak:

Agusia u nas z tego co wiem to kazdy szyje albe na wymiar :tak:- pamietam jak jeździłam do przymiarki sukni slubnej to pełno było mam odbierajacych alby (slub w maju - okres komunijny) sporóbuj popytać w zakładach szyjacych suknie slubne:tak::-)

Do góry