reklama
Oli ma długość stopy 16 cm, ale od miejsca najbardziej wystającego przy palcach, do miejsca najbardziej wystającego przy pięcie. A że palec duży wystaje jej mocno ponad palce inne (ma mocno zcięte palce jeśli mnie rozumiecie
) w sumie może nosić śmiało buty o dł wkładki 16,5 cm. Jak kupiłam jej wkładkę 17 cm to jednak buty były wyraźnie za duże.

karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
no ja też byłam w szkou powiem szczerze.ale specjalnie zabrałam skarpetę którą będzie nosił zimą- babcia mu zrobiła z wełenki- no i w sumie tak przepisowo mógł być numer 26 ale różnica między 26-27 to 0,5cm więc pani doradziła mi 27, bo dzieciom róźnie stopy rosnął a u nas zima jest raczej dłuuuuugo i napewno je wynosi. te brązowe na jesien mamy 25 ale teraz tak bez skarpetki to by było mu zimno myślę ,bo to sama skórka jest żadnego misia nic.Trochę jestem w szoku,ze kupujesz rozmiar 27,wkładka ma 17,5 cm,my mamy identyczne tylko takie ciemne bordo i mamy rozmiar z tamtego roku 24 i pasuja na styk.Inne mam na oku 25![]()
już od kilku dni mały mówił że boli go paluszek w Bartkach z tamtego roku rozmiar 24 no i co wyciągnełam wkładkę i postawiłam stopkę w samej rajstopce no i szko-aż mi się głupio zrobiło i wstyd ONE BYŁY ZDECYDOWANIE ZA MALUTKIE.DUŻY PALEC BYŁ JUŻ CIUTKĘ ZA WKŁADKĄ.
nienawidzę kupować butów serio byłam całą upocona jak szczur i wybieranie trwało godzinę.

ja się nigdy nie nauczę kupić bucika ok,ale moja pani pediatra mówi,że lepiej but za duży niż za mały bo w dużym nigdy stopa nie zmarźnie.zresztą tak też jest z ubraniami jakie kupię.zawsze za duże i leżą no i czasem nie zdąży ubrać bo pora nie ta.
jako mama laik muszę ponieść trochę porażek.
p.s. Szymuś też ma wystający duży palec. zalicytowałąm te buciki 99,00zł więcej nie dam to i tak dużo.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
nienawidzę kupować butów serio byłam całą upocona jak szczur i wybieranie trwało godzinę.
ja się nigdy nie nauczę kupić bucika ok,ale moja pani pediatra mówi,że lepiej but za duży niż za mały bo w dużym nigdy stopa nie zmarźnie.zresztą tak też jest z ubraniami jakie kupię.zawsze za duże i leżą no i czasem nie zdąży ubrać bo pora nie ta.
I tu sie nie zgadzam,w za dużym bucie stopa marznie,poza tym może dziecku nóżki wykoślawić i spowodować wady ortopedyczne.Za duże buty spowodują utratę stabilności a co za tym idzie przewracanie się.
To jaką długą stopę ma Szymek,ile cm?tak pytam z ciekawości.
karola-04
no właśnie centymetrowo nie zmierzyłam ale jutro muszę to zrobić z samej ciekawości.
ale w tych 27cm ma luzu tyle co grubość wskazującego mojego palca.
w tych 25 bo od dziś mamy tylko te( po tym jak wyrodna matka odkryła swoją głupotę) nie wywraca się i jak go pytałam przed wyjściem czy lepiej mu dziś się idzie powiedział -mamo tak w tych lepiej.
pewnie te bartki będą mi się teraz śniły nocami.
ale w tych 27cm ma luzu tyle co grubość wskazującego mojego palca.
w tych 25 bo od dziś mamy tylko te( po tym jak wyrodna matka odkryła swoją głupotę) nie wywraca się i jak go pytałam przed wyjściem czy lepiej mu dziś się idzie powiedział -mamo tak w tych lepiej.
pewnie te bartki będą mi się teraz śniły nocami.

W za dużych butach faktycznie noga marznie
też to słyszałam. No i bardzo niewygodnie się chodzi
No ale numer numerowi nierówny, te buty, które zwróciłam miały rozm 28 i długość wkładki 17 cm, a te kozaczki, które Oliwce kupiłam później i wczoraj przyszły, mają rozmiar 26 i długość wkładki 16,5 cm. Także te rozmiary to czasem biorą chyba z kosmosu
W każdym razie ja nareszcie jestem zadowolona, bo u nas wielkość buta dobrana idealnie, buty ładne i nie cisną w przegubie.

karola-04
no i przeszłam domowe mierzenie.
Szymka stopka to 15,2cm
buty te zimowe z Ecco rozmiar 27 to tak naprawdę długośc wkładki 16,5 wkładka na pięcie ma taką jakby rynienkę jest zagięta do góry- jeśli wiecie o co mie chodzi i jak się zmierzy łącznie z tą rynienką to mają 17cm no ale wiadomo że stopka na rynience nie leży.
a buty które mamy na teraz to rozmiar 25 i wkładka jest prosta skórzana i cała jej dłogość to 16,5cm ale przepisowo aby noga leżała wychodzi 15,5.
to powiem tak sprzedawca to świania naprawdę bo jeśli ktoś kupi dziecku te buty bo ma nogę 17cm to wtopa buty będą za małe.
to chyba dobrze dobrane te buty zimowe co???bo już byłam gotowa wrócić do sklepu i oddać i kupić inne mniejsze- bo ten model co mamy to od 27 produkują.
no i Bartki mi się sniły po nocach muszę je dziś sprzedać a w gratisie dodam moje poczucie winy.
Szymka stopka to 15,2cm
buty te zimowe z Ecco rozmiar 27 to tak naprawdę długośc wkładki 16,5 wkładka na pięcie ma taką jakby rynienkę jest zagięta do góry- jeśli wiecie o co mie chodzi i jak się zmierzy łącznie z tą rynienką to mają 17cm no ale wiadomo że stopka na rynience nie leży.
a buty które mamy na teraz to rozmiar 25 i wkładka jest prosta skórzana i cała jej dłogość to 16,5cm ale przepisowo aby noga leżała wychodzi 15,5.
to powiem tak sprzedawca to świania naprawdę bo jeśli ktoś kupi dziecku te buty bo ma nogę 17cm to wtopa buty będą za małe.
to chyba dobrze dobrane te buty zimowe co???bo już byłam gotowa wrócić do sklepu i oddać i kupić inne mniejsze- bo ten model co mamy to od 27 produkują.
no i Bartki mi się sniły po nocach muszę je dziś sprzedać a w gratisie dodam moje poczucie winy.
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Karola, Milenka ma prawie identyczne kozaczki co Ty kupilas. Pani sprzedawczyni tez bardzo dokladnie dobierala Milenie rozmiar buta. No i rozmiar 28. Buty sa dobrze dobrane. To tyle w skrocie, bo Milena mnie szarpie za reke

Ostatnia edycja:
agusia9915
Matka wariatka
az z ciekawosci zmierzyłam córce stope 16,8cm
...
bartki sandały mielismy 25 ale juz za małe sa sporo
a zetpolki kapcie ma na sobie 25

bartki sandały mielismy 25 ale juz za małe sa sporo

a zetpolki kapcie ma na sobie 25

reklama
karola-04
Karola, Milenka ma prawie identyczne kozaczki co Ty kupilas. Pani sprzedawczyni tez bardzo dokladnie dobierala Milenie rozmiar buta. No i rozmiar 28. Buty sa dobrze dobrane. To tyle w skrocie, bo Milena mnie szarpie za reke![]()
więc nasze chyba też są ok nie będę ich wymieniać.
Podziel się: