reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Kasiad widzę zakupy udane a kombinezon faktycznie duży :-D:tak: ale najważniejsze by ciepło małej było :tak: za rok będzie pewnie akurat :tak:
No ta rozmiarówka jest naprawdę dziwna. Z takich normalnych domowych ciuchów rozmiar 92 jest na Oliwkę bardzo akurat, ale nosi też sporo rzeczy 98 i są większe, ale też dobre, nie muszę podwijać. A ten kombinezon z Coccodrillo i spodnie z 5-10-15 okazały się sporo większe. Mogłabym jechać wymienić, bo tak się umówiłam, ale stwierdziliśmy, że teraz niedugo zima się już będzie kończyć, a na drugi rok będą w sam raz, dowiedziałam się, że dzieci między 2 a 3 rokiem już tak bardzo nie rosną, więc napewno nie będą za małe.

Ostatnia edycja:
reklama
Najważniejsze, że Oli będzie miała teraz cieplutko:tak: A to że większy to spokojnie założy na zimę w przyszłym roku i będzie jak znalazł;-) Zresztą wcale nie jest taki dużo za duży moim zdaniem;-)

Kasiu,super zakupy.Teraz Oliwka moze spokojnie smigac na sankach:tak:.Mi tez nie wydaje sie mocno za duzy,a na następny sezon ubrania juz masz:tak:

Super zakupy Kasiad.

Tez sie w sobote przejadę,bo kubuli tez juz przykrótkie nogawki.No i kupie wiekszy na przyszły rok.:tak:

no super zakupy
wlasnie to chyba wszystkie idziemy polowac na kombinezony na przyszła zimę :-D ale ja pomyslalam raczej o rozmiarze 110cm :baffled:

no super zakupy
wlasnie to chyba wszystkie idziemy polowac na kombinezony na przyszła zimę :-D ale ja pomyslalam raczej o rozmiarze 110cm :baffled:

Ja o 92-98:baffled:
Nie jestem ekspertem,ale na 110 to chyba za duży będzie,choć rozmiary ni są równe.Patrzę teraz na bluzę na 104,to chyba za 2 lata założy Kubula.

Rozmiar 110 noszą 4-5 latki :tak:
Oliwka nie jest mała, ma 90 cm wzrostu, a kombinezon 98 jest na nią na tyle duży, że sądzę, że za rok spokojnie w niego wejdzie. Teraz dzieci już tak nie rosną jak rosły wcześniej.

Ostatnia edycja:
110 nosił mój chrześniak na 4 lata teraz ma 5 i jak coś mu kupuję to już w rozmiarze 116
wiec na 3 letnie dziecko(jeśli chcesz na przyszłą zimę) 110 napewno będzie to spory rozmiar :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Obliczyłam,że jeżeli moje dziecko pozostanie ze wzrostem na 25 centylu(a nawet trochę mniej) to 110 będzie miał w wieku 5,5 lat:-DPuki co nosi ubrania na 86,a nawet 80 niektóre,więc na 98 pewnie ubierze w przyszłym roku(jak nie 92 ):tak:
Jutro na łowy....:tak:

Do góry