reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
A ile kosztowały?,bo widziałam Befado po 16 zł. i bardzo podobne.Ładne,podobają mi sie.Kuba też ma szeroką stópkę,choć ostatnio wyraznie wysmuklała.Kasiad,ja tydzien temu kupilam Kondziowi kapcie w SMYKU.Wystepuja pod marka Coolclub,jak prawie wszystko w tym sklep;-).
Bylam pozytywnie zaskoczona tym obuwiem.Mialam wrazenie,ze Kondzia nozka w innych butach jest wyraznie scisnieta zarowno w przegubiu,jak i na bokach stopy.Te buciki maja szersza podeszwe i nozka ma zdecydowanie luznej
Własnie tak patrze,że Kubulkowi też musze nowe kupić,bo stare lekko za małe sie robią.
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Joasiek czytasz w moich myslachA co do butków ogólnie.. Karola chodziło Ci pewnie o Zawitkowskiego. Nasz ortopeda który kontroluje bioderka Milenki jest do niego bardzo podobny - i z wygladu i z podejścia do tych wszystkich mitów i przesądów.
Pierwsze butki PONAD KOSTKĘ - TAK, jeśli dziecko dopiero ZACZYNA chodzić.
Miesiąc temu prawie byliśmy na kontroli bioderek. Obejrzał jak Milenka chodzi, zapytałam go "w czym ma chodzić" on odpowiedział: "w tej chwili może już we wszystkim"
Więc trzeba to dostosować do dziecka. Czyje dziecko nie chodzi jeszcze sprawnie - kupić wyższe buciki. Jeśli już dobrze drepta, to na wiosnę (czyli na za miesiąc, czy dwa) spokojnie moze już mieć niższe
ale dlaczego teraz znow bylas na kontroli bioderek????
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
karola-04 bo inny lekarz, który nam robił pierwsze USG zawyrokował, że Milenka ma dysplazję IIb i chciał ja wpakować w poduszkę Frejki.
Później poszłam do innego i ten drugi (właśnie ten podobny do Zawitkowskiego) kazał nam Milenkę tylko w odpowiedni sposób nosić (na brzuchu z szeroko rozstawionymi na bok nóżkami) i przyjść do kontroli później, jak zacznie chodzić.... no to poszliśmy
Później poszłam do innego i ten drugi (właśnie ten podobny do Zawitkowskiego) kazał nam Milenkę tylko w odpowiedni sposób nosić (na brzuchu z szeroko rozstawionymi na bok nóżkami) i przyjść do kontroli później, jak zacznie chodzić.... no to poszliśmy
madzix
Fanka BB :)
Kupiłam wczoraj Marcie taki buciki.
Sa swietne. Spełniaja absolutnie wszystkie wymogi dobrych, pierwszych butów dla dziecka, mozna je wyregulowac odpowiednio do szerokosci stópki i podbicia( a Martusia ma wysokie) i kosztowały tylko 99 zł.
A naoglądałam sie mnostwo bucików-bardzo rozczarowały mnie bartki-sa zbyt sztywne na podeszwie i nie zginaja sie pod paluszkami tylko bardziej w polowie stópki(mam nadzieje ,ze nie wszystkie modele). Bardzo fajne oprócz elefantenów były jeszcze ecco ale po 3-4 stówy, wiec jak dla mnie to za duzo , zwłaszcza ze nie wiem jak długo mala w nich pochodzi. W kazdym razie te z czystym sumieniem polecam.
Jakbyscie znalazły jakies fajne , porzadne buciki-to dajcie znac.Wczoraj naogladałam sie tyle szajsu, ze az strach pomyslec ,ze ktos je kupuje:-no:
Sa swietne. Spełniaja absolutnie wszystkie wymogi dobrych, pierwszych butów dla dziecka, mozna je wyregulowac odpowiednio do szerokosci stópki i podbicia( a Martusia ma wysokie) i kosztowały tylko 99 zł.
A naoglądałam sie mnostwo bucików-bardzo rozczarowały mnie bartki-sa zbyt sztywne na podeszwie i nie zginaja sie pod paluszkami tylko bardziej w polowie stópki(mam nadzieje ,ze nie wszystkie modele). Bardzo fajne oprócz elefantenów były jeszcze ecco ale po 3-4 stówy, wiec jak dla mnie to za duzo , zwłaszcza ze nie wiem jak długo mala w nich pochodzi. W kazdym razie te z czystym sumieniem polecam.
Jakbyscie znalazły jakies fajne , porzadne buciki-to dajcie znac.Wczoraj naogladałam sie tyle szajsu, ze az strach pomyslec ,ze ktos je kupuje:-no:
irtasia27
Kurcze o takie sandalki mi wlasnie chodziKupiłam wczoraj Marcie taki buciki.
Piekneeeeeeeeeeeeeeee sa
Oliwieczka
suuper
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Butki super.
My Milence tez kupilismy Elephanten - tylko ze kryte. Na razie sprawdzaja sie super. A poprednie-zimowe butki tez byly tej marki. No i tez byly rewelacyjne. Milenka szybko nauczyla sie w nich chodzic, tak jak Madzix piszesz mozna dopasowac szerokosc butkow, material jest oddychajacy i przepuszczajacy powietrze w dwie strony. Tylko szkoda ze te butki sa takie drogie.
My Milence tez kupilismy Elephanten - tylko ze kryte. Na razie sprawdzaja sie super. A poprednie-zimowe butki tez byly tej marki. No i tez byly rewelacyjne. Milenka szybko nauczyla sie w nich chodzic, tak jak Madzix piszesz mozna dopasowac szerokosc butkow, material jest oddychajacy i przepuszczajacy powietrze w dwie strony. Tylko szkoda ze te butki sa takie drogie.
reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
sliczne te sandałki Elephanten!!! tez pomyśle o takcih jak będę Hubkowi kupowała na cieplejsze dni buciki
a jesli chodzi o tą kontrole bioderek: to kiedy nalezy sie wybrać Joasiek?? Hubek też miał problemy z bioderkami jak był malutki i szeroko go pieluszkowalismy i nosilismy tak własnie na biodrze,a le wiem że trzeba skontrolowac jak dziecko chodzi, tylko kiedy? jak zaczyna, czy jak juz dobrze, pewnie chodzi?
a jesli chodzi o tą kontrole bioderek: to kiedy nalezy sie wybrać Joasiek?? Hubek też miał problemy z bioderkami jak był malutki i szeroko go pieluszkowalismy i nosilismy tak własnie na biodrze,a le wiem że trzeba skontrolowac jak dziecko chodzi, tylko kiedy? jak zaczyna, czy jak juz dobrze, pewnie chodzi?
Podziel się: