reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Kasiad no coś Ty... Zetpol ma kapcie tak zrobione że regulowany paseczek będzie pasował nawet na wysokie podbicie. Jak nie ma w sklepie to kup sprawdzony model na Allegro :tak:
Joasiek, Oliwce nie mieszczą się stópki w papciach w tym miejscu gdzie zaznaczyłam na czarno, a tam nie można papci regulować (na zdjęciu papcie Befado, które mi się bardzo podobały, ale niestety były za ciasne)

Stopa jej oczywiście wejdzie do papcia, ale widzę, że wyraźnie ją ciśnie w tym miejscu, nie mogę jej przecież kupić wrzynających się papci w stópkę.

Kiedyś Oli miała takie papcie i byłam z nich bardzo zadowolona:

Buciki Dorota firmy Zetpol 5 KOLORÓW !!!! roz22 (340276807) - Aukcje internetowe Allegro

ale teraz chciałam kupić coś w wyciętymi palcami, bo za chwilę będzie ciepło i będzie się małej nóżka pociła. Znalazłam podobne do tych naszych na Allegro, wyglądają identycznie, tylko z wyciętymi paluszkami:

Kapcie PAULINA firmy Zetpol - rozmiar 22 (338795711) - Aukcje internetowe Allegro

ale model nazywa się inaczej i nie wiem, czy będzie miał równie dużo miejsca na podbiciu jak te nasze stare.

Jeszcze bardziej przewiewne, bo bardziej wycięte są takie Zetpolu

KAROLINA SANDAŁKI ZETPOL ROZ.22 lemigo (335250269) - Aukcje internetowe Allegro

ale to jeszcze inny model, więc nie wiem sama, bo przecież każdy model może być inaczej wykrojony w tym miejscu, gdzie zazawyczaj Oliwkę papcie cisną.

reklama
My używamy własnie tego modelu PAULINA z drugiego linka.
A może jest inny sklep z kapciami, żeby je przymierzyć?

No właśnie nie mam pojęcia, gdzie mogą u nas sprzedawać buty Zetpolu, ale popytam dziewczyn na regionalnym BB. Poza tym jutro jadę do Poznania to może tam coś znajdę.

Kapcie PAULINA firmy Zetpol - rozmiar 22 (338795711) - Aukcje internetowe Allegro

ale model nazywa się inaczej i nie wiem, czy będzie miał równie dużo miejsca na podbiciu jak te nasze stare.

Jeszcze bardziej przewiewne, bo bardziej wycięte są takie Zetpolu

KAROLINA SANDAŁKI ZETPOL ROZ.22 lemigo (335250269) - Aukcje internetowe Allegro

ale to jeszcze inny model, więc nie wiem sama, bo przecież każdy model może być inaczej wykrojony w tym miejscu, gdzie zazawyczaj Oliwkę papcie cisną.

my te z pierwszego linku "Paulina "z wycięciem mieliśmy:tak: i wydaje mi się że też są w tym miejscu ciasniejsze jak te co zaznaczyłaś Kasiad :sorry2:

"Dorote" mamy obecnie i są bardziej miekkie te buciki i inny materiał tamten jest dużo sztywniejszy w każdym bądź razie nasze takie były :tak:i stopa się pociła bardziej niż w tych "Paulina" :baffled:

a te "Karolina" ostatni link wyglądają fajnie :tak:jeśli bym miała wybierać wybrałabym ostatnie :tak:

Ja też wybiorę te wycięte sandałki z ostatniego linka jako następne paputki po tych które mamy teraz :tak:
Paputki Zetpolu uzywamy teraz przez pół dnia, na przemian ze skarpetko-papciami - skarpetkami ze skorzanymi podeszwami, żeby nóżka troszkę odpoczęła.

Kasiad,ja tydzien temu kupilam Kondziowi kapcie w SMYKU.Wystepuja pod marka Coolclub,jak prawie wszystko w tym sklep;-):tak:.
Bylam pozytywnie zaskoczona tym obuwiem.Mialam wrazenie,ze Kondzia nozka w innych butach jest wyraznie scisnieta zarowno w przegubiu,jak i na bokach stopy.Te buciki maja szersza podeszwe i nozka ma zdecydowanie luznej.W podbiciu Kondzia tez nic nie uwiera.Teraz bde tam jezdzila po buty.Zrobilam zdjecie bucikom,ale po ciemku,wiec dosyc nieostre.

Bardzo fajne! Nie wiem czy sama nie skorzystam z tego linka i nie kupię takich w przyszłości :) Wcale nie uważam, żeby były takie chłopięce.... są OLIWKOWE :) :) :) Ten kolor ładnie się komponuje z różem, ma niebieskie niteczki, więc i z niebieskim, i i z białym, i z żółtym... jak nie znajdziesz nic innego to ja bym się nie zastanawiała :)
Naprawdę bardzo mi się podobają.

reklama
Kasiad,ja tydzien temu kupilam Kondziowi kapcie w SMYKU.Wystepuja pod marka Coolclub,jak prawie wszystko w tym sklep;-):tak:

Dzięki Tycia, wobec tego też się wybiorę do Smyka, choć wolałabym mniej zabudowane buciki na ciepłe dni.

Do góry