reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

przed chwila sprawdzilam patryk jak sie urodzil to obwod glowki mial 38 cm
ale on mial dosc spora glowke:szok:
ale pewnie cos w rozmiarze 40 cm bo pod ta cieplejsza napewno bedzie trzeba ubrac jakas zwykla bawelniana:happy:

reklama
oooo i tu ukazuje siemoje niedoświadczenie i brak orientacji....:confused: :dry:
nie miałam pojecia, ze czapeczki na maluzka mają jakieś rozmiary....:szok:
Wydawało mi sie,ze tak na oko się kupuje tego rodzaju odzież:-D
Ale ze mnie ćma;-) dzieki dziewczyny,ze mnie uświadomiłyście.....

Na mojego synka czeka czapeczka, która na metce ma napis: rozmiar 0-3 miesiące :-)

Dzięki za podpowiedź madzia24 :happy:
Ja mam z kolei taką, na której jest cyferka 1, więc pewnie też się będzie nadawała, ale nie jest zbyt gruba.. a właśnie spotkałam się z numeracją jak przy odzieży dla dorosłych i zgłupiałam :cool2: Ale 40/42 chyba faktycznie będzie dobra bo jak się wgłebiłam to jest to chyba najmniejszy rozmiar.

Mnie tez nurtowal ten problem. tez mam jedna w rozmiarze 1, ale w tych cyferkowych to wogole nie mialam pojecia.mysle ze jakby nie bylo internetu i forum to strasznie ciezkie bylo by zycie i pelne bledow hehe:-D

Myślę, że starczy, w razie potrzeby owiniesz dzidzi główkę jeszcze kocykiem i będzie ok.
Choć szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, jak wyposażyć maluszka w ubranka "wyjściowe" - jak będziemy wychodzić ze szpitala to na pewno będzie zimno, ale zanim zaczniemy spacerki to pewnie się już trochę ociepli. Nie wiem, czy potrzebny jest i kombinezon i śpiworek, czy wystarczą grubaśne śpiochy, sweterek, śpiworek i kocyk????? Droga ze szpitala ograniczy się praktycznie do przejścia do samochodu, jedzie się może 5 minut. Potem, jak już będzie wiadomo, jaką pogodę zapowiadają na najbliższe tygodnie i jak duża jest dzidzia, to może byłoby łatwiej się na coś zdecydować. Nie zamierzam oszczędzać kasy kosztem zdrowia niuńka, ale płacić co najmniej 60 zł za kombinezon na 3 spacerki nie mam ochoty. Gdybym wiedziała, że będę go używać przez 2 miesiące - ok, ale skąd mam to teraz wiedzieć???????

Kasiad, piekne to cudo. Chyba sie skusze!!:-D

ol, idac twoim tokiem rozumowania odkupilam malutenki (co sie z tym wiaze, malo uzywany) kombinezon na wyjscie ze szpitala za 26 zl a jak dojdzie do spacerkow to sie zorientuje jaki rozmiar i co konkretnie potrzebuje i kupie cos fajnego w sklepie.

No, to jest wyjście, ale akurat używanych zimowych ciuszków nie mam od kogo odkupić. Chyba, ze poszukam w szmateksie, czasem się trafiają fajne rzeczy. A jak nie, to szczęśliwy tatuś prosto po porodzie poleci do sklepu i kupi od ręki :-)

reklama
ja kupiłam w lumpexie super kombinezon w kolorze kremowym - zapłaciłam za niego 6 zł także mi żal nie będzie jak będzie ubrany tylko kilka razy. Ale mam nadzieję, że starczy nie tylko na wyjsie ze szpitala, ale na spacerki w marcu, dopóki bedzie zimno.

Do góry