reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Natt, z racji tego, że u mnie też miały być bliźnięta orientuję się co do wózków. Koniecznie chciałam mieć ten:
WÓZEK PODWÓJNY OBROTOWY/POKROWCE Kolcraft (1413361493) - Aukcje internetowe Allegro
Można w nim obrócić dwójkę twarzami do siebie, zobacz ile ma również innych kombinacji :) Jest wąski i zmieści się w każdych drzwiach, posiada spory kosz na zakupy i jest dość tani w porównaniu z innymi bliźniaczymi wózkami.

Teraz okazało się jednak, żę będzie jeden dzidziuś...

reklama
a ja ostatnio poszłam do piwnicy bo siostra mi powiedziała,że mi odłożyła ciuszki a tam 9 pudeł , tylko,że wszystko dla dziewczynek:) Zobaczymy czy się przydadzą:)
Nie ma jak to starsza siostra, która coś odłoży po swoch pociechach. Ja to akurat będę miała i dla dziewczynki i dla chłopca bo siostra ma dwie córy i syna

ja to w ogóle mam szczęście bo większość moich koleżanek ma małe dzieci i gdzie teraz nie pójdę to słyszę: dam ci fotelik,mam w piwnicy łożeczko, mam ciuszki:) niedługo się okaże ,że nic nie będę kupować:)

Maggie, to zawsze jakieś obciążenie. Tym bardziej, że nie zawsze kogoś stać żeby wszystko kupić. My z mężem ustaliliśmy, że jeśli już to od mojej siostry weźmiemy tylko ciuszki. Reszte czyli wanienke i inne akcesoria kupimy sami. Co do wózka to teście zoferowali pieniążki na wózek jako od dziadków, moi rodzice kupią łóżeczko.

hej Kochane
ja jakos z zakupami ciuszkow itd wstrzymuje sie, choc bardzo mnie korci
nie jestem przesadna, bo jestem zdania, ze lepiej sobie wszystko najpierw przygotowac, niz pozniej sobie jeszcze z wielkim brzucholem tym glowe zawracac...
ale kolejny przypadek, kiedy kuzynka w 5 msc ciazy nosila martwe dziecko, az serce sie kraje co ona przezywa...
wiec wole poczekac spokojnie, tlumacze sobie, bedzie ladna pogoda , to bedzie mozna wyjsc pokupowac cokolwiek na spokojnie :))
a i napewno wozek i lozeczko tez zakupimy wczesniej, zeby maz nie musial latac jak bede w szpitalu przed porodem albo po, bo jednak wole kupic co nam sie podoba :))

Jaskółka, dzięki za podrzucenie propozycji wózka::).

A w którym jesteś teraz tygodniu i kiedy( jesli mozesz napisać) okazało się ,ze jednak drugiego dzidziusia nie ma? Jakoś sie zestresowałam....Jutro mam usg genetyczne i jakies czarne wizje mnie dopadaja..

natt absolutnie ne miałam zamiaru Cię wystraszyć! Z góry przepraszam.
Ja osobiście miałam pierwsze usg w 7 tygodniu. Wtedy Pani ginekolog stwierdziła dwa bijące serca. Ostrzegła mnie jednak przed tym,że często w tak wczesnych stadiach ciąż mnogich bywa, że jedno dzieciątko zostaje wchłonięte. Bardzo wiele kobiet nawet nie zdaje sobie sprawy z faktu,że nosiły bliźnięta. Kolejny skan miałam już w UK w 12tyg. Był jeden dzidziuś. Okropnie byłam rozczarowana :-( Pozniej jednak smutek pokonała radość, że jest jedna dzidzia a zdrowa.
Kiedy dowiedziałaś się o dwójeczce? Na pewno będą dwa- głowa do góry!

ja ostatnio byłam u koleżanki która jest teraz w ciąży z synem i ma masę ciuszków po swoich 3 córeczkach:).. no i już zaczynała pakować mi ciuszki ale nie chciałam nic narazie brać bo wole poczekać jeszcze... ale jestem zdania ze dla pierwszego dziecka powinno się mieć wszytko nowe:) także raczej tego się będziemy trzymać;)

reklama
Jaskółeczko,nie ma sprawy,wiesz my w ciąży generalnie czasem panikujemy i kazda tego typu wiadomosc jest od razu brana baardzo osobiscie. Na pewno doskonale wiesz o czym pisze:)
Mi lekarz od poczatku potwierdza bliźniaki,teraz 12stycznia na ostatnij wizycie tez,wiec raczej juz tak zostanie. dzis mam usg genetyczne to sie wsio wyjaśni:)

A twoja dzidzia na pewno bedzie piekna,zdrowa i silna:)

Do góry