reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Natt, z racji tego, że u mnie też miały być bliźnięta orientuję się co do wózków. Koniecznie chciałam mieć ten:
WÓZEK PODWÓJNY OBROTOWY/POKROWCE Kolcraft (1413361493) - Aukcje internetowe Allegro
Można w nim obrócić dwójkę twarzami do siebie, zobacz ile ma również innych kombinacji :) Jest wąski i zmieści się w każdych drzwiach, posiada spory kosz na zakupy i jest dość tani w porównaniu z innymi bliźniaczymi wózkami.

Teraz okazało się jednak, żę będzie jeden dzidziuś...

reklama
a ja ostatnio poszłam do piwnicy bo siostra mi powiedziała,że mi odłożyła ciuszki a tam 9 pudeł , tylko,że wszystko dla dziewczynek:) Zobaczymy czy się przydadzą:)
Nie ma jak to starsza siostra, która coś odłoży po swoch pociechach. Ja to akurat będę miała i dla dziewczynki i dla chłopca bo siostra ma dwie córy i syna

ja to w ogóle mam szczęście bo większość moich koleżanek ma małe dzieci i gdzie teraz nie pójdę to słyszę: dam ci fotelik,mam w piwnicy łożeczko, mam ciuszki:) niedługo się okaże ,że nic nie będę kupować:)

Maggie, to zawsze jakieś obciążenie. Tym bardziej, że nie zawsze kogoś stać żeby wszystko kupić. My z mężem ustaliliśmy, że jeśli już to od mojej siostry weźmiemy tylko ciuszki. Reszte czyli wanienke i inne akcesoria kupimy sami. Co do wózka to teście zoferowali pieniążki na wózek jako od dziadków, moi rodzice kupią łóżeczko.

hej Kochane
ja jakos z zakupami ciuszkow itd wstrzymuje sie, choc bardzo mnie korci
nie jestem przesadna, bo jestem zdania, ze lepiej sobie wszystko najpierw przygotowac, niz pozniej sobie jeszcze z wielkim brzucholem tym glowe zawracac...
ale kolejny przypadek, kiedy kuzynka w 5 msc ciazy nosila martwe dziecko, az serce sie kraje co ona przezywa...
wiec wole poczekac spokojnie, tlumacze sobie, bedzie ladna pogoda , to bedzie mozna wyjsc pokupowac cokolwiek na spokojnie :))
a i napewno wozek i lozeczko tez zakupimy wczesniej, zeby maz nie musial latac jak bede w szpitalu przed porodem albo po, bo jednak wole kupic co nam sie podoba :))

Jaskółka, dzięki za podrzucenie propozycji wózka::).

A w którym jesteś teraz tygodniu i kiedy( jesli mozesz napisać) okazało się ,ze jednak drugiego dzidziusia nie ma? Jakoś sie zestresowałam....Jutro mam usg genetyczne i jakies czarne wizje mnie dopadaja..

natt absolutnie ne miałam zamiaru Cię wystraszyć! Z góry przepraszam.
Ja osobiście miałam pierwsze usg w 7 tygodniu. Wtedy Pani ginekolog stwierdziła dwa bijące serca. Ostrzegła mnie jednak przed tym,że często w tak wczesnych stadiach ciąż mnogich bywa, że jedno dzieciątko zostaje wchłonięte. Bardzo wiele kobiet nawet nie zdaje sobie sprawy z faktu,że nosiły bliźnięta. Kolejny skan miałam już w UK w 12tyg. Był jeden dzidziuś. Okropnie byłam rozczarowana :-( Pozniej jednak smutek pokonała radość, że jest jedna dzidzia a zdrowa.
Kiedy dowiedziałaś się o dwójeczce? Na pewno będą dwa- głowa do góry!

ja ostatnio byłam u koleżanki która jest teraz w ciąży z synem i ma masę ciuszków po swoich 3 córeczkach:).. no i już zaczynała pakować mi ciuszki ale nie chciałam nic narazie brać bo wole poczekać jeszcze... ale jestem zdania ze dla pierwszego dziecka powinno się mieć wszytko nowe:) także raczej tego się będziemy trzymać;)

reklama
Jaskółeczko,nie ma sprawy,wiesz my w ciąży generalnie czasem panikujemy i kazda tego typu wiadomosc jest od razu brana baardzo osobiscie. Na pewno doskonale wiesz o czym pisze:)
Mi lekarz od poczatku potwierdza bliźniaki,teraz 12stycznia na ostatnij wizycie tez,wiec raczej juz tak zostanie. dzis mam usg genetyczne to sie wsio wyjaśni:)

A twoja dzidzia na pewno bedzie piekna,zdrowa i silna:)

Do góry