reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

ja mam zamiar od początku karmić butlą ;-)

maggie czuję się koszmarnie. Mam katar , ale nie taki lejący tylko nie mogę oddychać nosem w ogóle. Wydmuchiwanie nic nie daje bo cały czas mam zatkany, nawet sól morska nie pomaga. Do tego (przepraszam) jest gęsty i zielony. Boję się żeby zapalenia ucha nie dostać bo cały czas się zatykają :wściekła/y:. Kurde pierwszy raz coś takiego mam

Kurcze to już długo ci się to choróbsko ciągnie:( Może idź do lekarza?

reklama
maggie wracam w niedzielę od rodziców to dopiero pójdę, ale żadnych innych objawów prócz kataru

Malinowa piękne ciuszki:tak:

A ja Was znów proszę o radę. Chodzi o przewijak. JAki będzie dobry?
CAM NUVOLA WANIENKA PRZEWIJAK KOMODA 4 KOLORY (1519738354) - Aukcje internetowe Allegro
Czy to jest sensowne? Już wiem, że te z łóżeczek turystycznych w większości do niczego się nie nadają i myślałam o takim wolno stojącym, co o nim powiecie, a może macie jakieś sprawdzone?

Cześć dziewczyny :-) GRATULUJĘ WAM BRZUSZKÓW
przepraszam że wtrące ale może moja ocena się Wam przyda

karolaola - wszystko zalezy ile masz w domu miejsca... tak na oko dziecko w tym będziesz kąpać do max 5 m-c bo nie wygląda na super stabilne i duże, mi dziciaki zaczeły siadać tak ok 5 /6 m-c i koniec wanienki ...
zarówno przy jednym ja przy drugim miałam najzwyklejszą wanienkę i wkładałam ją do brodzika ( wanny nie mam) , jak tylko dzicko stawało się łatwiejsze w trzymaniu ( tzn nie było już takie malutkie, ok 3 m-c) kupiłam gabkę do kąpieli taką w wielkości dziecka ( są w kształcie misiów itp) i wlewałam wode do brodzika i super, teraz już mała mi siedzi i gabkę ma pod dupkę aby nie było jej na poczatku zimno,
musicie wziąść pod uwagę koszt sprzętu i czas jego używania, bo przynam szczerze że producenci ciągną od młodych matek kasę jak się patrzy, a potem i tak okazuje się to mało praktyczne.... niestety parę taki rzeczy kupiłam i plułam sobie wtedy w brodę ( no ale były śliczne :-) )

z rzeczy bez których bym nie funkcjonowała to:
- leżaczek ( ja miałam FISHER PRICE z wibracją i kochałam go nad życie :-) jednak mała zaczeła mi w nim siadać i pomyślałam sobie że musze kupić jej huśtawkę abym mogła coś zrobić .... i tu poniosłam klęskę bo kupiłam huśtawkę Graco a mała nie chce mi w niej siedzieć :-( Promocja GRACO LOVIN HUG Huśtawka Leżaczek MELODIE (1537177793) - Aukcje internetowe Allegro ( tylko mam inny model) ogłonie to siedziała w nij może 2 tyg i woli teraz pełzać / i raczkowac po podłodze - więc źle przemyślałam zakup :-(
- kołyska - najzwyklejsza , bez falbanek bo prac przy dziecku i prasować nie bardzo mam czas-(

i chyba teraz z perspektywy czasu nie kupiłbam wózka gondolki ze spacerówką (tzw 3 w 1) tylko osobno wózek z gondolką a potem wózek spacerówkę coś pomiędzy dużą spacerówką a parasolką ( łatwiejsze w użytkowaniu przy większym dziecku, łatwiej do samochodu, czy po schodach)

no ale to moje wyłącznie subiektywne oceny
życze Wam powodzenia w dokonywaniu trafionych wyborów :-)

Czesc kochane :)
Byłam na zakupach przed wczoraj :) jestem strasznie zadowolona z zakupu. :)
Niestety ze względu na to ze nie znam jeszcze płci mogłam kupować ciuszki w kolorach żółty i biały :)

A ja zakupuję dzisiaj :
FISHER PRICE 3w1 Fotelik Bujaczek Lezaczek do 18kg (1485497423) - Aukcje internetowe Allegro
Miało być z Pl i mój M. by go wziął do torby podróżnej w lipcu,ale potem zaczęłam wyliczać ile jeszcze rzeczy chcę kupić z allegro,że na pewno 1 bagaż na pewno by mu nie starczył... zaczęłam szukać po Irlandii i znalazłam,ale za 85 euro :-( w końcu weszłam na jedną stronkę i wyłapałam ofertę (używanego),ale świetny stan za 30 e+ 14 e przesyłka... huura! jestem przeszczęśliwa :-):-) mam nadzieję,że się nie zawiodę :-D

My wczoraj kupiliśmy pierwszą rzecz dla naszego Skarbka. Kolor uniwersalny bo Maleństwo nie chciało się ujawnić ;-) ;D.jpg

reklama
oo maggie- tez sie zastanwialm nad tym pajacykiem...mam karte rabatowa wazan do jutra i musze cos wybrac w H&m :D
Pflaume- śliczniutkie malutkie :)

Do góry