reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

miałam komplet pościeli do wózka i nie żałuję(teraz też kupię). Poduszeczka jest tak cienka, jakby złożyć pieluchę pod głowę(co się raczej robi, w razie gdyby dziecko ulało), więc używałam i dzięki temu nie musiałam co chwilę prać gondoli bo właśnie ulewała. Kołderka też jest w sumie cienka(przynajmniej ten komplet co ja miałam), więc na wieczory letnie była idealna(lub jak był chłodniejszy letni dzień). A od jesieni kładłam i kołderkę i kocyk do gondoli. Zresztą kołderkę od kompletu często brałam do fotelika jako lekkie przykrycie nóg. Wygodniej, bo kołdra jest mniejszych rozmiarów niz kocyk i nie musiałam upychać koca wokół dziecka..
No ale, jak zwykle.. jak kto lubi:-)

reklama
No właśnie... jeszcze Pl to inny klimat,ale u Nas w Irl to jakby wiosna/jesień (chociaż ubiegłoroczna zima zaliczana do najzimniejszych od lat) cały czas i wietrznie i mokro,więc chyba kupię ten komplet..jeszcze się mamy podpytam :-)

Nie widziałam jeszcze tak cienkiej poduszki jak pieluszka tetrowa...Poza tym ja pieluszki pod głowę nie kładłam tylko obok buźki. Najlepiej jak noworodek i małe niemowlę śpi zupełnie na płasko, tak jest zdrowiej. Ja miałam malutki kocyk i nie trzeba było go upychać nigdzie. Ale Taycia wybór oczywiście należy do Ciebie;-) Sama kołderka nie jest sumie złym pomysłem, gorzej z podusią;-)

Dziękuję Szuszu za opinię. Fajnie,że można się tutaj wiele dowiedzieć :-) poradzę się Mamy i zadecyduję :-)

szuszu, miałam taką, że prawie widać było przez nią co jest po drugiej stronie - taka cienka:D:D Najpierw sobie pomyślałam, że ale kupiłam g... a potem mnie uświadomiono, że poduszki właśnie i tak się nie daje, ale taka jest ok.

Dziewczyneczki,
piękne te zakupki robicie:),wy to macie oko:)

A powiem Wam cos o poduszkach,ja juz z wieloma lekarzami i ortodontami gadałam jak Natka sie urodziła( sama miałam meeega kłopoty ze zgryzem i krzywymi zębami i zajęlo to kupe czasu zeby wyporowadzić u mnie te wady) i...o dziwo lekarze ZALECAJĄ od początku kłaśc dziecko na poduszce typu klin albo na takiej płaściutkiej typu jak ta do wózka co pokazujecie. ponoć lepiej sie zgryz wówczas kształtuje,a na zupełnie płasko to była jakaś tak moda jak my małe byłyśmy chyba!! a to ponoć duuuży błąd. O tyle wiem od lekarzy,a co zrobimy to jak zawsze zależy od nas. Aha! tylko wazne jak poduszka to nie za wysoka bo to tez źle na zgryz robi:kilin,albo płaski naleśnik pod główkę:).

natt :O:O jak zwykle, co lekarz to opinia :|

Klin i tak używałam, bo bałam się, że się udławi jak będzie ulewać (miała takie 'chlustające'). A wiesz może od kiedy można kłaść na 'zwykłej' (ale dosyć cienkiej) poduszce? Bo też słyszałam różne opinie..

Natt, nie wiem czy noworodek lub niemowlę powinno na poduszce leżeć (takiej płaskiej), bo może się udusić po prostu..ale fakt co lekarz to opinia, tylko nie wiadomo kogo tu słuchać. Moja córcia do 4-5 miesiąca spała bez poduszek i ze zgryzem ma wszystko ok:-)

Z ciekawości zadzwoniłam do mojej rodzicielki i zaleciła zakup dużego, grubego kocyka,bo praktyczniejszy... idę więc popatrzeć sobie na all :-)

reklama
szuszu, niby też do 3 miesiąca nie wolno kłaść (bez stałej obserwacji) na brzuszku bo niebezpieczne.. a moja tylko tak potrafiła przespać całą noc. I żyje.

A jakiej poduszki używałaś(używasz) dla swojej córki? Takiej 'zwykłej' czy dla niemowląt - mega płaskiej? Badam 'teren' bo moja już śpi ze zwykłą poduszką, bo po prostu uwielbia się na niej cała 'uwalić' ;)

Do góry