reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

reklama
A ja jednak postanowiłam niebawem zakupić ulepszony model Haucka:
z-01-142011a.jpg

Kosztuje troszkę więcej ale jest o niebo lepszy. Waga wózka też około 10kg.

maggie- podsunełas mi niezły model leżaczka:-) jest śliczny i jak mówicie na dodatek bardzo dobrze się sprawuje też taki kupie a co:-D
jaskółka -bardzo ładny wózeczek i kolorystyka fajna ale szkoda,że kółka ma strasznie małe,ale poza tym super:tak:

susumali dziękuję.
Kółka rzeczywiście nie są zbyt duże ale myślę , że dadzą radę. Ciężko znaleźć wózek, który spełni nasze wszystkie oczekiwania. Do tego za odpowiednią cenę ;) Mi one jakoś specjalnie nie przeszkadzają. Ja zwracałam przede wszystkim uwagę na wagę i funkcjonalność.

Mi również podoba się ten leżaczek z Fischera i co bardzo ważne w odróżnieniu od innych użyteczny będzie aż do 18 kg wagi naszych bąbli. U mnie wędruje na listę zakupową:tak: Dobrze, że mąż tej listy nie widzi hahah:laugh2:

Gabinia fajna okazja, nawet jakby miał się nie sprawdzić to nie powinnaś żałować.

Co do leżaczko-bujaczków to kupowałam taki z Fischera dla bratanków mojego M. i są bardzo zadowoleni, a że mają też starszego syna (ponad 2 lata) to i dla niego się przydaje (kupiłam ten do 18 kg) i on bardzo lubi siedząc na nim oglądać bajki i sam sobie wibracje włącza. Tak więc warto kupić taki stabilniejszy z mocniejszą ramą dla starszych dzieci jak znalazł też sie przydadzą

A ja miałam nadzieje że dostanę ten leżaczek Fischera w spadku od siostry po jej Juleczce, ale po doczytaniu że jest on do 18 kg to chyba nie mam co liczyć, lepiej dopisać do listy zakupów. Moja siostrzenica uwielbia ten leżaczek i każda drzemka w ciągu dnia musi być tylko w nim :)

Ja powoli zaczynam rozglądać się za łóżeczkiem. Raczej nie będziemy z mężem szaleć ponieważ boję się czy maleństwo będzie chciało w nim spać. A nóż odziedziczy niechęć do łóżeczka po tatusiu, łóżeczko będzie stało puste a mąż będzie musiał zwolnić swoją miejscówę w naszym łóżku i wyemigruje na kanapę do dużego pokoju :D

Zastanawiam się jeszcze nad kołyską na początek. Oczywiście nowa na wchodzi w grę ale zastanawiam się czy jest sens wydatku nawet rzędu 100 zł za używaną z allegro. Na razie znam opinie przyszłych i świeżo upieczonych mam że całkiem dobrze sie sprawdza. Może któraś już z mam mogłaby coś doradzić. Zdaje sobie sprawę że starcza ona max do 4 miesiąca.

reklama
neilaaa a nie myślałaś o takim łóżeczku 2w1- łóżeczko z funkcją kołyski. Myślę, że to byłoby najrozsądniejsze rozwiązanie. Zaoszczędzisz pieniądze i przestrzeń w domu:)
Ja znalazłam takie pierwsze, lepsze na wzór:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Klupś RADEK II z kołyską>
Choć nie wiem jak takie "dwupaki" się sprawdzają, ale o samej kołysce też słyszałam dużo dobrego:)

Do góry