reklama
myszka1987
Mama Mikołaja:)
Dziewczynki, mam pytanie... Nie posiadam sterylizatora, nie uśmiecha mi się gotowanie butelek itp w związku z tym kupiłam tabletki do sterylizacji, żeby tak do 3 m-ca przynajmniej raz w tyg zdezynfekować smoczki, butelki, i inne rzeczy malucha. Czy któraś z was miała z nimi styczność?? MILTON TABLETKI DO STERYLIZACJI 28 SZT + GRATIS | Sterylizacja i Dezynfekcja | Sklep dla nowych i przyszłych rodziców
mucha_nie_siada
Fanka BB :)
monitor bardzo chciałam, i chodziłam i smęciłam Tomkowi, a on że drogie że coś, i tak smęciłam smęciłam, aż minął okres 'niebezpieczeństwa' A teraz, dopóki nie będzie jakiś sygnał (tak jak sugeruje Bishopka) to nie będę o tym myśleć.
Nikos, jak to bez fotelika chcesz przewieźć? :O:O
Jak ja słyszę kogoś (np. moją mamę), że przesadzam z przekładaniem fotelika na 500 m, żeby podjechać do sklepu, to mam ochotę popukać kogoś w głowę. To niby dopiero po kilkunastu km od domu grozi nam wypadek?
myszka, nie miałam styczności - ale też ani nie sterylizowałam, ani nie gotowałam. Przelewałam wrzątkiem i tyle. Tylko po kupieniu gotowałam (a i jak Li skończyła z 6mcy to mi się ten zabieg też odechciało).
Nikos, jak to bez fotelika chcesz przewieźć? :O:O
Jak ja słyszę kogoś (np. moją mamę), że przesadzam z przekładaniem fotelika na 500 m, żeby podjechać do sklepu, to mam ochotę popukać kogoś w głowę. To niby dopiero po kilkunastu km od domu grozi nam wypadek?
myszka, nie miałam styczności - ale też ani nie sterylizowałam, ani nie gotowałam. Przelewałam wrzątkiem i tyle. Tylko po kupieniu gotowałam (a i jak Li skończyła z 6mcy to mi się ten zabieg też odechciało).
Też mam monitor- planujemy by Wiktor spał w innym pokoju. Udało mi się kupić używany ale w bardzo dobrym stanie.
Fotelik do auta to teraz obowiązek i konieczność a nie wybór.
Co do sterylizacji to Mucha ma rację- wydaje mi się, że wrzątek załatwi całą sprawę nie ma co popadać w paranoję.
Fotelik do auta to teraz obowiązek i konieczność a nie wybór.
Co do sterylizacji to Mucha ma rację- wydaje mi się, że wrzątek załatwi całą sprawę nie ma co popadać w paranoję.
Malgo000
Ja mam monitor (angelcare). Jestem straszny nerwus i wiem, ze bede dzieki temu spokojniejsza. Poza tym po 3 miesiacach mlody bedzie spal w swoim pokoju.
Sterylizatory mam 3 bo jeden kupilam a dwa dostalam w prezencie
Co do transportu to fotelik to podstawa. U nas chyba nawet bez fotelika nie wypuszcza z dzieckiem ze szpitala, jesli zabiera sie dziecko autem. No rozek raczej za goroca wiec zwykle ciuszki i ewentualnie kocyk.
Sterylizatory mam 3 bo jeden kupilam a dwa dostalam w prezencie
Co do transportu to fotelik to podstawa. U nas chyba nawet bez fotelika nie wypuszcza z dzieckiem ze szpitala, jesli zabiera sie dziecko autem. No rozek raczej za goroca wiec zwykle ciuszki i ewentualnie kocyk.
Nikos
Mama Kuby i Leny
Ok, Ok w tej ciąży chyba mi mózg ugotowało!
Dzięki za odpowiedzi.
myszka1987 synkowi gotowałam butle kilka dobrych miesięcy. Teraz zamierzam tylko spażać wrzątkiem, myślę że to wystarczy.
Dzięki za odpowiedzi.
myszka1987 synkowi gotowałam butle kilka dobrych miesięcy. Teraz zamierzam tylko spażać wrzątkiem, myślę że to wystarczy.
Ostatnia edycja:
Aestima
Hej, sprzedaję tanio ciuszki po moim synku- wszystkie w stanie b. dobrym lub idealnym- mamy tyle ciuszków, że mały nie nadąża wynosić) Wkrótce wystawię więcej- jak synek pozwoli, bo póki co b. absorbujący i nie mam kiedy przejrzeć szafy
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
myszka1987
Mama Mikołaja:)
A czy niektóre butelki nie robią się matowe i "porysowane" od gotowania?? Skąd mam wiedzieć czy rzecz którą chcę wygotować się nie zniszczy?? Bo mam laktator ręczny TT i ta malutka buteleczka zrobiła się z przezroczystej po wielokrotnym gotowaniu -mleczna
reklama
Podziel się: