reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

reklama
monitor bardzo chciałam, i chodziłam i smęciłam Tomkowi, a on że drogie że coś, i tak smęciłam smęciłam, aż minął okres 'niebezpieczeństwa' :-D A teraz, dopóki nie będzie jakiś sygnał (tak jak sugeruje Bishopka) to nie będę o tym myśleć.

Nikos, jak to bez fotelika chcesz przewieźć? :O:O
Jak ja słyszę kogoś (np. moją mamę), że przesadzam z przekładaniem fotelika na 500 m, żeby podjechać do sklepu, to mam ochotę popukać kogoś w głowę. To niby dopiero po kilkunastu km od domu grozi nam wypadek?

myszka, nie miałam styczności - ale też ani nie sterylizowałam, ani nie gotowałam. Przelewałam wrzątkiem i tyle. Tylko po kupieniu gotowałam (a i jak Li skończyła z 6mcy to mi się ten zabieg też odechciało).

Też mam monitor- planujemy by Wiktor spał w innym pokoju. Udało mi się kupić używany ale w bardzo dobrym stanie.
Fotelik do auta to teraz obowiązek i konieczność a nie wybór.
Co do sterylizacji to Mucha ma rację- wydaje mi się, że wrzątek załatwi całą sprawę nie ma co popadać w paranoję.

Ja mam monitor (angelcare). Jestem straszny nerwus i wiem, ze bede dzieki temu spokojniejsza. Poza tym po 3 miesiacach mlody bedzie spal w swoim pokoju.

Sterylizatory mam 3 bo jeden kupilam a dwa dostalam w prezencie :-D

Co do transportu to fotelik to podstawa. U nas chyba nawet bez fotelika nie wypuszcza z dzieckiem ze szpitala, jesli zabiera sie dziecko autem. No rozek raczej za goroca wiec zwykle ciuszki i ewentualnie kocyk.

Ok, Ok w tej ciąży chyba mi mózg ugotowało!
Dzięki za odpowiedzi.:zawstydzona/y:

myszka1987 synkowi gotowałam butle kilka dobrych miesięcy. Teraz zamierzam tylko spażać wrzątkiem, myślę że to wystarczy.

Ostatnia edycja:
A czy niektóre butelki nie robią się matowe i "porysowane" od gotowania?? Skąd mam wiedzieć czy rzecz którą chcę wygotować się nie zniszczy?? Bo mam laktator ręczny TT i ta malutka buteleczka zrobiła się z przezroczystej po wielokrotnym gotowaniu -mleczna:eek:

reklama
Apropo fotelikow?slyszalyscie czy aby można przewozić dziecko w gondoli w aucie.planujemy na styczeń zjechać na chrzsciny do polski,a to cały dzień jazdy a dziecko może w foteliku do 1,5h....co ja mam zrobić ?

Do góry