reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

co do fotelika, my w październiku spędzimy 9h w aucie i mała będzie w foteliku bo jak inaczej? I nigdy nie słyszałam o tym, żeby dziecko nie mogło dłużej niż 1,5h. Czytałam wiele artykułów teraz o podróży z dzieckiem i nic nie pisało o fotelikach:nerd:

A ja nie mam sterylizatora?!?:baffled:

Bishopka super buciki! :-)

reklama
Nie ma takiego czegoś odnosnie fotelika, jezeli fotelik jest odpowiednio dobrany to nic sie dziecku nie stanie. oczywiscie jadac w długa podróz nalezy czesto robic przerwy i wyjmowac dziecko z fotelika, kłaść np. na kanapie tylnej w samochodzie, by rozprostowalo sie troszke.
Ja tez nie mam sterylizatora, nigdy nie mialam i nie zamierzam kupowac :-)

Bishopka, nie zgodzę się. Mimo wszystko zaleca się max 2h. No ale podkreślają, że w wyjątkowych syt. nie należy popadać w 'paranoję'.

Odpowiedź na pyt.4 :
fotelik.info :: Często zadawane pytania

I do tego jeszcze filmik:
‪fotelik.info FAQ 009: Ile czasu może spędzać niemowlę w foteliku?‬‏ - YouTube

A co do sterylizatora, to nie używałam przy Li, i butelki przynajmniej TT nie wyglądały 'tragicznie', ale przelewałam wrzątkiem a nie gotowałam. Mam sterylizator do mikrofalówki teraz (tzn. miałam wcześniej ale nie miałam mikrofalówki:-D), i chyba będę używać przez wygodę. Zobaczymy ;-).

Mucha tej niani z lidla nie trzeba płacić:-D

Swoją drogą ja zakupu niani nie planowałam ale była dołączona do materacyka oddechu i teraz jestem zadowolona.

Hej Dziewczynki,

A ja wam chciałam cos polecic,cos co mi ułatwia od 4 dni życie:). Karmie piersią i pamietam,ze przy jednej Natce pieprzyło mi sie ktora piers dawałam,a ktora nie...A teraz przy bliźniakach to oszalec mozna zwlaszcza w nocy jak sie nie pamieta kto z ktorej piersi je( bo to trzeba zamieniac...) i kupiłam absolutnie fantatstyczna rzecz : bransoletki MILK BANDS( wyguglujcie sobie i znajdziecie sklepy internetowe i stacjonarne gdzie mozna kupic). To jest rewelacja! i nawet mozna sobie tam zaznaczac godziny i minuty karmienia ostatniego,zeby wiedziec kiedy dziecko jadło...Swietne!polecam

reklama
Do góry