reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

o dobre pytanie Petunia
ja jeszcze nie mam maty, szukam odpwiedniej, ta wesola farma jakos do mnie nie przemawia - widzialam ja na zywo i... szukam chyba czegos innego - musze sie wybrac do mojego sklepu - komis dla dzieci...

reklama
maggie, ja polecam tę co mam - Centrum edukacyjno - rozwojowe - Tropikalna Wyspa, Tiny Love | Zabawki dla dzieci - do 3 lat | Maty edukacyjne, rozwojowe | Zabawki dla dzieci w Miluch.pl - ale cena tu jest mega wywalona. Zapłaciłam przynajmniej 100 zł mniej.

Petunia, to zależy od maty - czy jest dużo gadżetów interesujących dziecko na różnych etapach rozwoju... Znowu pochwalę swoją matę, bo za nią sporo dałam, ale Lila ma 13 miesięcy i do dzisiaj się nią bawi(kładłam ją jak miała ok 2 miesięcy). Na niej siedzi z zabawkami, sama do niej idzie, ja jej tam nawet już nie odkładam, tylko ona sama tam ciągnie... Oczywiście ma dodatkowe zabawki do tego, ale bawi się nimi na macie często gęsto. I najbardziej ją bawi obecnie na macie przechodzenie między pałąkami i robienie wygibasów :-D

Cześć dziewczyny przyłącze się do was mam nadzieje że mnie przyjmiecie .Od jakiegoś czasu odwiedzam to forum ale nie uczestniczyłam w nim.
Ja 4 lata temu zakupiłam taka mate
Mata edukacyjna Fisher Price, okazja !!! (1745826709) - Aukcje internetowe Allegro
Może nie jest ful wypas,ale moja Alicja lubiła się nią bawić, a że nikomu jej nie oddałam to będzie dla Oliwi i nie muszę znowu wydawać kasy.I mam nadzieje ze przypadnie do gustu również Oliwi.Poczekamy zobaczymy.
Tylko z tego co się orientuję to chyba nie ma już jej na allegro tylko używana "zabytek":-D

Megmarion, w nocy na tvn style leciał program "mamo to ja" i tam mówili, by nie kupować monitorów oddechu bo nie każdemu dzieku jest on potrzebny. Potrzebuja go dzieci z grupy ryzyka, czyli wczesniaki, z niska masa urodzeniowa, z trudnej ciązy (cokolwiek to znaczy) i jeszcze cos, ale nie pamietam :zawstydzona/y: Najlepiej po porodzie zapytac pediatre, czy to jest konieczny zakup, tak wypowiadała się pani doktor.

Megmarion, w nocy na tvn style leciał program "mamo to ja" i tam mówili, by nie kupować monitorów oddechu bo nie każdemu dzieku jest on potrzebny. Potrzebuja go dzieci z grupy ryzyka, czyli wczesniaki, z niska masa urodzeniowa, z trudnej ciązy (cokolwiek to znaczy) i jeszcze cos, ale nie pamietam :zawstydzona/y: Najlepiej po porodzie zapytac pediatre, czy to jest konieczny zakup, tak wypowiadała się pani doktor.

Zgadzam się. To najlepsze rozwiązanie. Oby nie było takiej potrzeby.

Pewnie już o tym gdzieś było, ale mam pytanie. Czy jak będziecie wychodzić ze szpitala to dziecko "umieszczacie w rożku" czy do fotelika samochodowego. To pewnie dziwne pytanie, ale za czasów mojego syna dzieci ubierało się w jakieś śpiochy i do rożka ,nie ważne czy ciepło czy zimno.
Teraz natomiast bardziej odchodzi się od tego (chyba). Normalne ubranko i do fotelika??
Jak to będzie u was??

reklama
Do góry