reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Dziewczyny te które chcą karmić piersią...a jakieś herbatki na laktacje sa potrzebne? i co z kolkami jak dziecko złapią?
Moja Mamcia jednak nie przylatuje,a teściowa będzie gdzieś 2 tyg po urodzeniu,więc chcę mieć wszystko pod ręką w razie czego...
Maggie - też się zastanawiam,ale nakładki widziałam w tesco,więc można je kupić tu... ale niewymiarowy materacyk,haha :-):-D cena za to mega fajna :-)

reklama
Maggie - to ja to samo...siedziałam na necie kilka dni, wynalazłam kolesia z UK ,a co się okazało? że w takim dużym sklepie ,u mnie w mieście 'Argos' są materacyki ... co prawda różnią się o 1cm (ja potrzebuje 118 x 56,a tam był 117 x 54 i za 30 euro),a ja zapłaciłam 35 euro i siedzę jak ten dureń każdego dnia wyczekując poczty....:wściekła/y:
Megamarion - pochwal się Nam :-)

maggie- ponoc te nakładki nie sa nie zbedne ale przydatne gdy maluch mocno ci sutki pogryzie. Ale sa one dostepne w kazdym sklepie wiec mysle ze nie ma sensu kupowac ich wczesniej
Taycia- nam polozna mowila ze te wszytskie herbatki na laktacje sa zbede bo w zaden sposob nie działaja i mozna ich chyba wypic maks. 2-4 filizanki (czyli cos mniejszego niz kubek) dziennie i lepiej zainwestowac w zgrzewke butelek piwa Karmi i popijać jedna dzinnie

ja jestem w trakcie kupowania na internecie , i im wiecej ogladam tym wiecej chce..............na razie w koszyku zakupowym mam wreszcie posciel, pare paczek malych pampkow (bo tansze), hustaweczke i zastanawiam sie nad innymi rzeczami...

Najlepiej jakbyśmy dawały linki co kupiłyśmy,ale komu się będzie chciało to robić,bo zawsze łatwiej poglądnąć co można jeszcze kupić :-) ja na razie muszę kupić termoopakowanie do butelki,ale co tylko to? :-D

devi ale jakie Karmi ma działanie że pomaga? Ja nie słyszałam o tym...
Bo mnie by chyba zjedli w rodzinie:-D więc muszę wiedzieć czym się bronić...

myszka- Karmi ponoć wspomaga i rozkreca laktacje...ponoc to potwierdzone naukowo i nawet na nie ktorych oddziałach Karmi stoi na oddzile z zaleceniem picia jednej butelki dzienni

reklama
Fajnie:-) Lubie takie zalecenia!! Dzięki!;-)
A w ciąży można od czasu do czasu Karmi?? Bo ja byłam z tych pijących;) a od początku ciąży NIC!

Ostatnia edycja:
Do góry