reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków -ubranka, wyprawki itd

Ja już pranie mam za sobą częściowo. Wysuszyły się w słoneczku, jeszcze tylko poprasować :)
Kiedy dokupię tetry, flanelki, prześcieradła i inne potrzebne jeszcze rzeczy wstawiam kolejną pralkę, no i dokupiłam jeszcze jeden kombinezon na później - też wypiorę, bo jak pogoda się popsuje to trzebaby w mieszkaniu suszyć.
Teraz małe przemeblowanie w mieszkaniu, ale tak za 2-3 tygodnie kupimy łóżeczko mam nadzieję.
Koszty staramy się rozkładać, ciągle coś dokupuję od 2 miesięcy, inaczej bym chyba zbankrutowała :p
Jest co robić :)

reklama
hej, widzę, że wyprawki już prawie skompletowane ;) ja tak się trochę ogólnie ociągałam z kupnem rzeczy dla maluszka, ale teraz dopiero widzę ile tego wszystkiego jest!!! listę już dawno sobie przygotowałam, ale co innego lista a co innego chodzić po sklepach i to kupować. teraz widzę dopiero ile tego wszystkiego jest do kupienia. dobrze, że nie poszłam za radą swojej koleżanki i nie czekałam do siódmego miesiąca ciąży by kupić wszystko naraz :D po pierwsze tyle kasy nie mam, po drugie to trochę męczące tyle zakupów naraz zrobić, bo wiadomo że wszystkiego w jednym sklepie nie kupisz. po trzecie z nią był mąż i miała tragaża, mój niestety nie ma tyle czasu, ani nie wydaje mi się by był sens aby mąż brał specjalnie wolne po to żeby zakupić wyprawkę dla dziecka :D
a więc tak...nie mam jeszcze zbyt wielu rzeczy, ale np. kącik dla maluszka już niemal całkowicie przygotowany, komoda zakupiona i można w niej gromadzić rzeczy, zakupy które zrobiłam składają się na wyposażenie torby do szpitala, tylko maści na brodawki brakuje, chemia dla malucha prawoe cała zakupiona, wraz z pieluszkami ;) jeszcze parę rzeczy zostało ;) mam też butelki, smoczki, grzebyki do włosków, obcinacze do pazurków, pojemniki na pokarm itp.. jeden kocyk, dwa ręczniczki ^^ i wieeeelką reklamówę używanych rzeczy od koleżanek. Pare zabaweczek też. Narazie skromnie. Jeśli chodzi o ciuszki mam zamiar za tydzień zakupić po dwa kompelciki z rozmiarku 56 i 62 i to mi chyba na początek wystarczy, na przyszły tydzień reszta chemii i rzeczy do higieny maluszka, jak zarówno pieluszki tetrowe, mleczko odrazu kupię :) no i takie tam..podgrzewacz do pokarmu obowiązkowo i to wszystko na ten miesiąc, a na przyszły to już takie duże rzeczy- wanienka, karuzela na łóżeczko, rożek, itp. łóżeczko, wózek, fotelik siostra nam da ^^ także jakoś to będzie :))) już się nie mogę doczekać maleństwa!!!!!!!!!!!!

jeśli chodzi o monitor oddechu-nie kupuję, bo nigdzie tu nie mają u nas i zrezygnowałam :p niani nie potrzebuję bo dziecko w pokoju, kupuję standardowe rzeczy, nie kupuję na zaś zbyt wiele, bo uważam że raczej są zbędne i poradzimy sobie bez nich ;) koło dla kobiet po porodzie też mnie zainteresowało, ale jeszcze nie jestem zdecydowana...co do prania-odkładam na za jakiś czas :p ale niedaleki ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie drogie koleżanki!!!!!

Mam do sprzedania fantastyczne butelki z USA imitujące ssanie z piersi!!!

Dzięki nim obyło sie u nas bez bóli brzuszka,kolek,płaczów-jesli planujesz wyjść,wrócić do pracy-zapraszam-zajrzyj na moją aukcję i zobacz filmiki jak działają te butelki z podwójnym smoczkiem!

Zachęcam,bo zostały mi 3 sztuki nigdy nieużywane,sprzedaję za 1/3 ceny!!!!

bardzo załuję,ze w PL te butelki nie są dostępne,bo są fantastyczne!!!!!
Zapraszam!!!!!!

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kolezankom z bb udzielę 10% rabatu,prosze tylko po zakończeniu aukcji napisac mi maila,ze jestescie z bb:)

Zapiski Podwojonej: Moje Analizy

Dziewczyny powyżej zamieściłam link dp pewnego bloga, gdzie babeczka robi jakies analizy kosmetyków dla dzieci. Poczytałam to juz jakis czas temu. Az sie bardzo zdziwiłam. Zostawiam Wam do poczytania. A może bardziej doświadczone poleca kosmetyki dla naszych maleństw i może sa takie, które napisza cos na temat serii babydream z rossmana, co do której co raz bardziej sie skałaniam:tak:

2012-09-06 10.50.22.jpg2012-09-06 10.49.46.jpg2012-09-06 10.51.47.jpg2012-09-06 10.52.06.jpg2012-09-06 10.52.34.jpg2012-09-06 10.53.02.jpg2012-09-06 10.54.29.jpg2012-09-06 10.51.01.jpg2012-09-06 10.53.36.jpg

Ostatnia edycja:
Ja właśnie zamówiłam w sklepie internetowym bliżejciebie pieluszki, husteczki nawilżane, majtki siatkowe i podkłady dla mnie, wkładki laktacyjne itd., nawet fajne ceny mają. Też zakupy robię stopniowo, nie wszystko naraz :-)

ulala no proszę ;) wypas ;) a co tam masz w tym przyborniku dla maleństwa gdzie widać grzebyk, szczotkę, termometr, gruszkę i nożyczki...co tam jeszcze jest??? kurka, Igorek będzie miał faaajnie ;) też już w krótkim czasie nie wytrzymałam i trochę nakupowałam, chyba do końca miesiąca kupię wszystko coś czuję..

a powiedzcie dziewczyny jak kupujecie proszek to kupujecie i do białego i do koloru czy jeden rodzaj, bo ja narazie mam tylko do koloru i nie wiem czy do białego też przypadkiem nie zakupić, bo przecież pieluszki będą o wiele lepiej wyglądać w takim proszku do białego wybrane no i białe ciuszki

Ja piorę w żelu Jelp, kupiłam jeden rodzaj do białego i pastelowych kolorów :-). Jelp proszek mi się sprawdził przy przy córkach, pamietam że Lovela wtedy nie wypaliła, mała dostawała pokrzywki na skórze, musiałam wszystko przeprać jeszcze raz w Jelpie

ulala no proszę ;) wypas ;) a co tam masz w tym przyborniku dla maleństwa gdzie widać grzebyk, szczotkę, termometr, gruszkę i nożyczki...co tam jeszcze jest??? kurka, Igorek będzie miał faaajnie ;) też już w krótkim czasie nie wytrzymałam i trochę nakupowałam, chyba do końca miesiąca kupię wszystko coś czuję..

a powiedzcie dziewczyny jak kupujecie proszek to kupujecie i do białego i do koloru czy jeden rodzaj, bo ja narazie mam tylko do koloru i nie wiem czy do białego też przypadkiem nie zakupić, bo przecież pieluszki będą o wiele lepiej wyglądać w takim proszku do białego wybrane no i białe ciuszki

No ja kupiłam Lovellę do kolorów, darowałam sobie do białego. Hmmm moze to jeszcze przemyslę, zobaczę....

Basia to myslisz, że ten proszek może sprawic problem? Kurcze mam nadzieje, ze jednak będzie dobrze. Ale dzieki na info, bede wiedziała na co zwrócic uwage :)

Ulala piekna wyprawka:happy: A nie boisz sie J&J, bo ja słyszłam trcohe głosów o tym, że uczula... Ja sie jeszcze nie zdecydowałam na kosmetyki, ale chyba zastosuje sie do wskazówek z tego bloga, co wyżej link zamieściłam

reklama
Mhm... Ja tak samo myślę. Zrobiłam rekonesans wśród znajomych i większość strasznie narzekała na J&J i Niveę. Patrzyłam na stronę, którą podałaś i właściwie potwierdziłam wybór. Zdecyduję się na Hippa, Beabydream i jakiś preparat na odparzenia z serii linomagu.
Testowałam na sobie Sudocrem i Bambino - krem SOS i stwierdziłam, że to straszne zapychające kremiszcza. Poprawy nie było żadnej. Wszystko się kleiło i ledwo dało rozsmarować. Nie będę tego stosować przy mojej córci.

Do góry