reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

napisze wam co na to nasza pani rehabilitantka:
ogolnie jest przeciwna zakladania maluchom ktore jeszcze same nie chodza sztywnych bucikow. Moj Szymek czasami jak prowadzam go za raczki to staje na palcach i wtedy nie sa potrzebne zadne buty aby usztywnic noge tylko inny sposob trzymania dziecka. Kazala nam nie prowadzac go za raczki tylko trzymac najlepiej w pasie lub miedzy pasem dziecka a paszkami. Wtedy dzidziol automatycznie musi stawiac prosto stopke bo nietrzymanie go za raczki wymusza to na nim. I tak robimy:tak:

a co do bucikow na zime to kupilam mojemu takie a'la sniegowce rozm. 19 ocieplane i wogole fajniutkie tylko okazalo sie ze on ma stopke rozm. 20:/ musialam oddac. :szok:

reklama
My już kupiliśmy rękawiczki, nawet dwie pary. Jedne cieńsze, drugie grubsze. Na razie Dominik się z nimi oswaja. Ma włożone w kurteczkę tzn. przełożone przez rękawki i ogląda je sobie, próbował też oczywiście wkładać do buzi. Na razie nie próbowałam mu ich jeszcze zakładać bo póki co jak sprawdzam to łapki ma ciepłe. Obawiam się, że może je ściągać albo wkładać rączki w nich do buzi a nie wiem czy mokre rękawiczki ochronią rączki lepiej niż ich brak.

My dziś wcześnie wychodziłyśmy i było 5 stopni, więc założyĸłam Klarze rękawiczki i nawet nie było źle, ale później chciała jeść chrupka i już było gorzej :p i tak po powrocie do domu miała zimne rączki, więc muszę poszukać takich cieplejszych, może polarowych (te ma wełniane).

Dziewczyny jeśli jesteście jescze przed zakupem fotelika samochodowego, to ja mogę polecić Maxi- cosi Mobi. Jest montowany tyłem do kierunku jazdy, przedział wagowy 9-25kg. Długo się zastanawialiśmy czy się na niego zdecydować, bo dziecko nie ma wtedy takiej frajdy z jazdy, ale bezpieczeństwo i komfort jazdy zwyciężyły. Dzięki temu, że jest montowany tyłem, to głowa dziecka nie leci do przodu przy każdym hamowaniu i ruszaniu. Fotelik jest dosyć wysoki, więc dziecko może wszystko oglądać przez tylną szybę. Łatwiej też jest zagadywać dziecko, gdy nie śpi, bo widzi naszą twarz. Jedyny minus, to nie można go montować z przodu, gdy jest poduszka powietrzna, ale mąż już jeździł sam z Klarą i było ok. Są też podobno jakieś lusterka, żeby widzieć co robi dziecko.
Na prawdę polecam!
Maxi Cosi Mobi

ewcia - Szymka sadzam na nocniczku juz jakis czas i za kazdym razem robi siku i czasami nawet kupke. nie wola jeszcze sam ale jak go posadze to zawsze siusia.

A dajcie cynk jakie nocniki kupujecie? Czy dla chłopca jakieś inne są bo ja miałam 2 dziewczyny to nie było problemów ale czy chłop nie sika do góry czasami?

reklama
My mamy taki: fisher-price-nocnik-ze-spluczka-p4326-w1330_0_b.jpg Posiada on właśnie taką nakładkę ochronną dla chłopców. Ale Kuba póki co nie jest nim zainteresowany :)

Do góry