reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

ja też zakładałam Blani pantofelki od kiedy zaczęła samodzielnie wstawać i podejmowała pierwsze próby przemieszczania się :tak: teraz kiedy śmiga na całego widać znacząco, że lepiej jej się chodzi w pantoflach ;-)

reklama
no ja się na buty nie zdecyduję bez wizyty u fizjoterapeutki i ortopedy :) niby pierwsze 3 miesiące samodzielnego chodzenia dziecko powinno chodzić na bosaka. Fajne są skarpetki podgumowane w całości

Klaudia
- moja za rączki to już 4 miesiące chodzi ;). A te zabawki to bardzo malutkie są popytaj się czy nadają się dla takiego dziecka bo jednak taka pralka wysoka na 15cm to coś się może urwać itp

Ostatnia edycja:
Ariska my używałyśmy pantofelków po uprzednim zasięgnięciu opinii ortopedy i aprobacie pediatry prowadzącej ;-) ale jak wiadomo co lekarz to inna szkoła i nie ma jednomyślności

te zabawki będą dla małej i w sumie jej siostry
ona ma 6 lat..
tam na opakowaniu jest napisane że od 3 lat
dlatego wybrałam ten zestaw aby dziewczynki się mogły nim podzielić...
wiadomo jak to jest jak dziecko dostaje coś to rodzeństwo też chce :-D

michałek nie dawno zaczął chodzić za rączki, wcześniej się bał, już z 3 miesiące chodzi przy meblach, nadal nadrabia chyba straty i 2 miesiące leżenia w klinice.
tak czy inaczej mieści się w normach i jest zdrowy - to najważniejsze...
bo dla nas to CUD

Wiecie, co do butów to każdy pediatra mówi co innego.
Kiedyś jedna pani doktor powiedziała mi, że powinnam kupićnicole buty ortopedyczne w sklepie medycznym żeby łądnie jej się stopa ukształtowała i kupiłam. Inny lekarz był zdziwiony, że dziecku bez wad kupiłam buty ortopedyczne!
Madzia chodziła na skarpetkach i Tycjan też będzie, ale na razie nie radzi sobie jeszcze w skarpetach i dlatego ubieram czasami buciki.

Co do tych podgumowanych skarpetek ala kapcie to moja siostra ubierała swojemu małemu i strasznie mu się stopy krzywiły w nich a bratowej synek w nich latał i miał proste stopy.

Wg mnie najlepiej na bosaka :)

ja też uważam że najlepiej na bosaka. A tymbardziej że mała nie chodzi to nie bede jej jeszcze butami męczyć. Ostatnio zaczęła wspinać się i stoi chwilkę a potem bach na dupe i rechot.

Klaudia
- ja cie rozumie bo moja niunia w sumie 5 miesięcy spędziła w szpitalu i też teraz goni. Choć to w szpitalu zaczęła siadać, wstawać i pełzać

My mamy taki nocnik jak pokazala Ariska tylko ze nie pachnial a gra jak sie woda do niego naleje....ale ja jeszcze nie sadzam go na nocnik...kupila go latem moja mama bo mowila ze ja w wieku 6 m-cy juz bylam sadzana na nocnik ( ehhh te mamy) noi narazie stoi....raz bartusia posadzilam to nie wiedzial o co chodzi.....jeszcze ma czas...chce latem sprobowac go odpieluchowac...zobaczymy co z tego wyjdzie:-)

A co do chodzenia w kaciach czy na bosaka to ja tez mam dylemat....narazie bartus chodzi tylko przy meblach i z pchaczem i zakladam mu skarpetki.....

kiedy zacznie chodzić to już sprawa jego natury, heheh
każde dziecko inne i widocznie mój robi wszystko troszkę później i już

jeszcze się nachodzi w życiu dość:tak:
a buciki mu zakładam jak śmiga, jak się bawi na łóżku to zdejmuję aby mu wygodniej było
na bosaka bym go teraz nie dała, od paneli okropnie ciągnie...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry