reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
dziewczyny ciuszki cudne ach jak ja wam zazdroszcze bo sama z checia bym pobuszowala po sklepach i szukala cudeniek na wyprzedazach. a tu klops tzreba mi jeszcze czekac :(

Zawsze możesz kupować tzw unisex :) a na to składają się niemal wszystkie body, pajace nie będące koloru różowego no i z autkami;) a reszta hulaj dusza

ariska a ja wlasnie chcialabym zaszalec tak centralnie dziewczynka albo chlopczyk bo unisex to tak mniej frajdy hehe. calkiem inaczej sie robi zakupy jak wiesz kto mieszka w brzuszku. ja jak urodzilam miske to zaczelam wtedy buszowac po sklewpach ale to bylo lato wiec calkiem inaczej sie zakupy robilo a w zimie to sobie raczej nie wyobrazam siebie z wozkiem buszujaca po sklepie heheh

malutka - rzeczywiście nie ma frajdy jak nie znasz płci.. ja tak miałam poprzednio... na połówkowym lekarz nie widział, potem w 33 tygodniu zapomniałam zapytać, a lekarz też nie sprawdzał i ostatecznie dowiedziałam się w 39tygodniu, kiedy już za bardzo na zakupy nie było czasu i możliwości..
wcześniej kupiłam jakieś 2-3 żółte, zielone, które mi się kompletnie nie podobały...

u mnie tez do konca nie bylo wiadomo wiec tak delikatnie kupywalismy bo lekarz mowil, ze nie sjest pewny ale chyba dziewczynka bo dupcie tylko bylo widac. teraz mam nadzieje, ze jednak uda sie i tym razem dzidzia bedzie bardziej sklonna do wspolpracy niz siostra :) i mama bedzie mogla pobuszowac po sklepach

elfa - a co do komody z przewijakiem polecam przewijak o szerokości komody, a nie taki mały
ja mam taki około 1metr na 90cm (szerokośc komody + standardowa długość) jest to deska o tych wymiarach z niewielką barierką z 3 stron
na to mam położony koc, na to podkład plastikowy i na to pieluszke flanelową
Jaś ma 1,5 roku a alej na tym go przewijam i jest super wygodnie, nie obciąża kręgosłupa

na takim małym przewijaku to się mieści dziecko gdzieś do 6 miesiąca, a potem trzeba przewijać np na łóżku

ja mam akurat Ikea Leksvik, ale może znajdziesz coś takiego samego innej firmy
ten z ikea jest kiepskiej jakości i cena wysoka.

tak spojrzałam na te komody na allegro i można sporo znaleźć właśnie takich jak pisałam, ale strasznie drogie!!!!:szok::szok::szok:
ale może są bardzo dobrej jakości...
a ja myślałam, że moja z ikea była droga, kosztowała jakieś 400zł...
ale widzę, że można też kupić używane...
wklejam kilka:

KOMODA SOSNOWA Z PRZEWIJAKIEM GLUCK HIPPO ORZECH! (1192267972) - Aukcje internetowe Allegro
Komoda z przewijakiem Modern Wenge firmy VOX (1202625715) - Aukcje internetowe Allegro
KOMODA Z PRZEWIJAKIEM Magellan jabłoń Meble VOX (1202628728) - Aukcje internetowe Allegro
KOMODA Z PRZEWIJAKIEM Romeo i Julia MEBLE VOX (1202628817) - Aukcje internetowe Allegro
DREWEX komoda z przewijakiem z serii LEW (1202937638) - Aukcje internetowe Allegro
komoda drewex z przewijakiem (1205517204) - Aukcje internetowe Allegro

w każdym razie jak ktoś zamierza mieć jeszcze wicej dzieci to naprawdę warto, poza tym można w tym samym stylu dobrać inne mebelki na później do pokoju dziecięcego
poza tym potem ten przewijak można zdjąć i zostaje komoda, więc też starsze dziecko będzie używało.

Damgelle - ładne ubranka:)

elfa75 - ładny jest ten 1 komplecik, ale ja bym go nie kupiła, ponieważ wszędzie go juz widziałam i jak dla mnie jest za bardzo oklepany, no i w sumie jak sama zauważyłaś nie taki tani. Ale to kwestia gustu.

Malutka- ja też jeszcze nie wiem na 100% i tez ciągle czekam na potwierdzenie. Ale ostatnio się nawet skusiłam i zakupiłam takiego misia, bo mi się spodobał:) Chociaż raczej do dziewczynki nie bardzo będzie pasował. IMG20100827_002.jpg

Ja potwierdzam że żadna radocha tak kupować uniwersalne - niby są, ale tak naprawdę fajne to są różowe z kwiatuszkami, falbaneczkami albo takie dla małych facetów - też mi się podobają. Ale ja już sobie pozwalam. Teraz poluję na kombinezon, bo nie chcę czekać aż same drogie będą, kocyk i przewijak. Odnośnie komody - my kupiliśmy taką zwykłą, przewijak będę kładła na łóżeczko - bo tak pamiętam było mi najwygodniej

reklama
Dziewczyny a macie juz na oku jakies komody? Bo gdzies trzeba te wszystkie rzeczy dla dzidziusia trzymac...
mnie sie podoba nawet ten komplet
ZESTAW drewex MALY MIS safari LOZECZKO + KOMODA !! (1194148306) - Aukcje internetowe Allegro

chociaz cenowo ... używane moze lepiej

Zestaw Łóżeczko DREWEX + KOMODA + GRATIS !! (1200859162) - Aukcje internetowe Allegro

My tez bedziemy miec Małego Misia z Drewexu, z kisiem własnie :D
A wczoraj dostalam w prezencie kołyske dla dzidzi do sypialni, zakochalam sie w niej :D
3a.jpg4a.jpg

Do góry