reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Ladniusie macie juz zakupy. Ja mam troszke rzeczy po malej ale ona byla z lata i teraz musze cieplejszych ubranek dokupic. Poprzednio cala wyprawke kupilam przez allegro- ubranka, lozeczko, wozek i inne drobne rzeczy. W sklepie Juta tylko kilka rzeczy kupilam ale pozniej sie okazalo ze byly kiepskiej jakosci. Teraz sie juz nauczylam ze w secondhandach mozna kupic sliczne ubranka jak nowe i super jakosci- np z H&M. Wozek mam po Kamilce- Deltim Focus z duza gondola i duzymi pompowanymi kolami- super sie sprawdzil. Polecam tez ta wanienke ONDA- bez niej nie wiem jak bym sobie sama poradzila. Po slubie musze sprawdzic ubranka najmniejsze by wiedziec co dokupic. No i wiem ze tym razem zainwestuje w dobry laktator elektroniczny.

reklama
Mi lakatator nie był potrzebny, zresztą ten który mialam Canpol premium był do kitu, bo wogóle nic nie mogłam ściągnąć.

Dziewczyny mam pytanie na jaki rozmiar będziecie kupowac kombinezonik dla dzidzi? 62 czy 68? myslalam o 68 ale nie wiem czy nie bedzie duzo za duzy jak dzidzia się urodzi?

ale macie już piękne zakupki porobione, ja też w końcu muszę zacząć, na razie tylko mama przywiozła mi od swojej siostry troszkę ubranek (bo byli u niej na wakacjach - ona mieszka we Francji), ale jakieś nowe też bym bardzo chciała w końcu to ogromna frajda latać po sklepach i szykować wyprawkę:) poza tym ona ma niewiele małych ubranek na zimę, bo urodziła we wrześniu.
Ribi ja jak będę kupować kombinezonik to na pewno na 62, bo jak oglądam te ciuszki, które mam to jednak te na 68 są już duże.

reklama
Ja też zakupiłam już 62. A dzisiaj zamówiłam kolejną rzecz, która mam nadzieję okaże się nam przydatna :)
Pojemnik na pieluchy Angelcare Captiva + wkład - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
Czytałam opinie w necie i wydaje się być OK. A Wy co myślicie???

do tego musisz doliczyć sobie koszty wkładów jak widzę koło 25zł na 180 pieluch. Dziecko jakby zużyło tylko 10 pieluch dziennie to masz jeden wkład na 18 dni więc 2 wkłady na miesiąc. Więc stały wydatek 50zł na miesiąc. Ja bym chyba wolała kupić paklanki za 5zł, albo poprostu codziennie wynosic pampki w reklamowce na smietnik ;)

Do góry