reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

dokładnie damaqelle prawde piszesz:tak::tak: Ja takiego skąpstwa zupelnie nie rozumiem bo ilez to radości jak możesz coś komuś nawet pozyczyć czy juz zupelnie dac bezinteresownie:happy: A właśnie są i tacy co zupelnie tego nie rozumieją.
Ja tam od cieoci dostałam troszke ciuszków i mase kupiliśmy sami .A wszystkie te drogie rzeczy jakie kupiliśmy zawieźliśmy do bratowej jak rok temu urodziła (mimo iż okropna babka z niej), poprostu masa tego była... teraz niewiem jak przywieziemy... ale widzisz czlowiek z dobrocią, a ona skwitowała, ze takie graty jej nie potrzebne bo kupi córci wszystko nowe...a te nasze to jak nóweczki wszystko:szok: Ciuszków nawet nie proponowałam... mówie nie bede nikogo na siłe uszczęśliwiać:no: bedzie chciała tym razem to powie sama no ale nic nie chciała. Więcej tak już robić nie będe no chyba, że bratu to się nawet pytac nie będe tylko mu tam wszystko do domu zwioze jak juz będzie maleństwo w drodze:-D;-) ale to jeszcze troszke czasu ma;-)

reklama
A ja będę chyba miała jeden wózek do oddania. Jeszcze nie wiem który - bo tego drugiego nie widziałam, najwyżej odstąpię komuś w potrzebie.
Ja też nigdy niczego po dzieciach nie sprzedawałam - wszytko komuś podarowałam, nawet takie piękne wiklinowe łóżeczko (ale nie wiedziałam że się kiedyś przyda) i ciuchy i rowerki po dzieciach. To się wszystko zwraca - bo i ja dużo zaznałam od ludzi bezinteresowności.
Moja bratowa jest osobą która wszystko sprzedaje na allegro - mimo iż ma rok starszą córkę od mojej nie dostałam nigdy od niej ni sukieneczki po Kindze. Ale czy warto być takim sknerą? Nie chodzi o to żebym potrzebowała - bo dostaję wory ciuchów od przyjaciółki i szwagierki, ale o zwykłą ludzką potrzebę spontanicznego dzielenia się z innymi

To jak już będziesz wiedzieć jaki to może jak mi się spodoba to się dogadamy :-)

Hej dziewczyny, ja mam problem - pisałam,że kuzynka chce 1000zł za wyprawkę (wózek ze wszystkim, łóżeczko z wszystkim, wanienka ze stelażem, ciuszki itd.....)

Ale ja się zaczęłam zastanawiać nad tym....

Nie wiem czy mi się to opłaca, bo wiem, że za 500zł znajdę nowy wózek , za 200 zł łóżeczko - nowe, wanienka 30 zł w biedronce.

I co teraz??

Patrzcie na to :

Anmar promocja zestaw wózek+fotelik najtaniej !!!

KLUPŚ Łóżeczko PAULA 2 kolory PROMOCJA CENOWA (1175757259) - Aukcje internetowe Allegro

MATERAC PIANKOWY PIANKA ROZMIAR 60x120 HIT CENA !! (1177521282) - Aukcje internetowe Allegro

WANIENKA WANNA 84 PRIMA BABY NAJTANIEJ LIKUMA (1172237418) - Aukcje internetowe Allegro

lub ta wanienka z biedronki :-)

Co myślicie

Podałam przykłady rzeczy które mi się podobają, proszę o opinię

Dodam, że wychodzi około 700zł

Wiem, że ona ma jeszcze ciuszki, ale to zawsze może mi same ciuszki pożyczyć albo sprzedać

POMOCY
mi sie to wydaje duzo bo uzywane wozki mozna kupic za 200 zl a najtanszy nowy wielofunkcyjny za 350 zl fotelik do samochosu ja kupilam za 45 zl super wypasiony taki do 13 kg luzeczko licz 150-200 zl i troche ciuszkow napewno dostaniesz a od kuzynki moglabys powybierac i kupic te co chcesz a nie wszystkie wanienka to tez nieduzo a sporo by cio kasy zostalo i za reszte moglabys kupic butelki smoczki pieluchy oliwke puder szamponik i inne rzeczy ja powiem ci ze jak ja dla corci kupowalam to oprocz wanienki,i luzeczka wszystko kupilam tylko wozek uzywany a reszta wszystko nowe i wydalam na calusienka wyprawke z pieluchami kosmetykami i innycmi rzeczami jakies 700 zl wiec wydaje mi sie ze kuzynka chce za duzo powinna wziac polowe tej kasy tym bardziej ze jestescie rodzina

No wiem dlatego szukam sobie innych rzeczy, które wychodzą taniej a mi się bardziej podobają

Uparłam się na łóżeczko na kółeczkach, bo będzie dla mnie bardziej funkcjonalne :-)

A ja nic od nikogo nie dostanę. Wszystkie moje koleżanki mają już starsze dzieci, albo chodzą w ciąży i same potrzebują. Akurat mam taką sytuację, że mogę sobie pozwolić na zakup nowych rzeczy, więc nie muszę liczyć na to czy ktoś da czy nie da, czy będzie chciał kasę czy nie...
Claudia, a może ta Twoja kuzyneczka ma wózek warty 3 tysiące i chce żeby się jej zwrócił chociaż trochę. W razie czego powiedz jej, że Ty nie potrzebujesz takiej drogiej wyprawki i że teraz każdy grosz się liczy.... Na pewno zrozumie...

claudia - popytaj najpierw co to za wózek, bo jeśli jakiś za 3000 i niezniszczony to może warto... w innym przypadku - nie warto!!!
dużo ubranek możesz też za grosze kupić w międzynarodowym :-D

oj, ja też muszę pochwalić moją rodzinkę.
dla Jasia dostałam od kuzynki fotelik samochodowy z bazą, łóżeczko turystyczne, w którym śpi do teraz - jest super. wszystkie ciuszki i co miesiąc donosiła mi wór kolejnych w następnych rozmiarach
w ciąży dostałam też kilogramy prasy dot. ciąży i małych dzieci

a od sąsiadki moich rodziców, która kiedyś zauważyła, że jestem w ciąży - nie jacyś tam dobrzy sąsiedzi, wprowadzili się jakies 2 lata temu obok rodziców - to dostałam od nich wózek. wprawdzie baaardoz stary, bardzo niemodny i wogóle, ale sąsiadka od razu uprzedziła że taki tylko ma, ale i tak posłużył nam ze 3 miesiące

potem jak koleżanka była w ciąży to też jej po kolei pożyczałam te ubranka, które dostałam, pożyczałam, bo wiedziałam, że niedługo będziemy starali się o drugą dzidzię i się przydadzą, a takie ubranka do roczku to bardzo mało się zużywają...

Podobno za wózek dała 1000zł jak kupowała.

Będę z nią gadać , bo na pewno strasznie się napaliłam na łóżeczko na kółkach, a ona ma bez, a nie wiem czy kółka można same dokupić....

Powiem tak, jestem zniesmaczona troszkę i sama nie wiem co począć już.....
Cały czas myślę tak aby rzeczy dla dziecka wyszły w miarę tanio i by były funkcjonalne

a przy okazji Was zanudzam....... :-(

claudia daj sobie spokój z wyprawką od kuzynki. Tak jak dziewczyny wcześniej pisały uważam że to dużo. Kup sobie tańsze nowe rzeczy, albo idź do ciuchlandu i znajdziesz napewno fajniejsze rzeczy niż od kuzynki. Ja bym w ogóle powiedziała jej że jednak zdecydowałam że kupię sobie nowe rzeczy.
Jeśli chodzi o kółeczka do łóżka to kupisz w każdej castoramie albo innym podobnym sklepie.

:-)
Dzięki dziewczynki
Będę musiała pogadać z nią wcześniej, żeby mogła te rzeczy sprzedać.

Zobaczymy co powie.......
Ah, rodzina najlepsza na zdjęciu niestety, najgorsze jest to, że moja mam mnie jeszcze podburza żebym to wzięła i mówi że dołoży połowę....

tylko z moją mamą różnie - lubi wypić, może do tego czasu nie mieć kasy. Szkoda słów

reklama
Claudia ja Ci powiem co ja zamierzam.. czesc ciuszkow dostane od znajomych jeszcze, ale na allegro na pewno zakupie tzw. "paka dla chlopaka" sa ciuszki np 0-12mcy bdb jakosci nie zniszczone i np. za 70szt mozna zakupic juz za 200zl i masz te ciuszki na kilka miesiecy.

powiedz kuzynce, ze liczycie kazdy grosz, wiec wyprawke skompletujesz sobie zdecydowanie taniej. jesli kuzynka sie obrazi- tzn. ze chciala na tobie skorzystac, zarobic. jesli powie ze rozumie itd, to sie nie filmuj bedzie ok.

Do góry