reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Byłam dzisiaj na większych zakupkach i kupiłam kilka drobiazgów dla maluszka: pampersy, chusteczki, szczoteczkę do włosów a raczej do czesania łysinki pewnie :), patyczki do uszu, płatki do mycia oczu, kremik nivea przeciwko odparzeniom i płyn nivea do kąpieli i mycia włosków nawilżający. Chciałam używać mydełka bambino ale ten płyn z dozowniczkiem taki praktyczny mi się wydał i kupiłam :)
No i jestem bardzo zadowolona :)

reklama
Blondi - śliczne to łóżeczko. Jakbym nie miała po dziewczynkach to takie bym kupiła, bardzo mi się podobają z tej serii safari. Pościel też śliczna :)

Blondi super łóżeczko:)

Ja dziś też kupiłam mydełka bambino, krem przeciw odparzeniom nivea, krem pielęgnacyjny bambino, chusteczki rosmanowskie babydream, szampon corine de farme i się właśnie zastanawiam czy potrzebuję do tego płyn do kąpieli? czy nie. Oraz co z oliwką kupować czy nie? albo zamiast oliwki balsam do ciała? Pomocy ;)

ariska - ja juz kiedyś pisałam, że oliwki bym ni kupowała, bo jak kupiłam przed urodzeniem synka to do tej pory prawie cała stoi...

tak samo szmponu nie kupowałam - synek prawie do tej pory był łysy. głowę myłam mu mydełkiem bambino, teraz jak ma włosków trochę to już drugi mały szmpon kupiłam.
a na odparzenia tylko sudocrem - linomag miałam, ale nie zużyłam, bo za wolno działał,
a profilaktycznie nie lubię stosować za dużo kosmetyków - jestem zdania, że im mnie chemii tym lepiej.
czasami przesypywałam pupkę mąką ziemniaczaną

aha, a husteczki przetestowałam chyba wszystkie możliwe na rynku rodzaje i pozostaję przy Huggies Pure :-)

Blondi super łóżeczko:)

Ja dziś też kupiłam mydełka bambino, krem przeciw odparzeniom nivea, krem pielęgnacyjny bambino, chusteczki rosmanowskie babydream, szampon corine de farme i się właśnie zastanawiam czy potrzebuję do tego płyn do kąpieli? czy nie. Oraz co z oliwką kupować czy nie? albo zamiast oliwki balsam do ciała? Pomocy ;)

nie musisz na razie kupować oliwki. W razie "w" można użyć oliwy z oliwek (tak mówiła położna).

reklama
Ja teraz będę miała łóżeczko turystyczne graco electro contour zamiast normalnego i przewijak już jest w zestawie :)
Ja dużo korzystałam z przewijaka, więc polecam, nie trzeba się schylać, tak jak na łóżku , a po porodzie to różnie jest :)

Do góry