reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

A to moje dzisiejsze zdobycze :) ciuszki.jpg

reklama
Super ciuszki macie!! :-D
U mnie na razie skromnie, posegregowałam ciuszki od siostrzenicy męża - odłożyłam 1 worek samych różowych ubranek, a resztę posegregowałam wg rozmiarów i zrobiłam spis:) Najwięcej mam body z krótkim rękawkiem, więc będę musiała dokupić pajace...
Dużo było białych ciuszków, trochę poplamionych, więc je dziś z moim praniem wyprałam, a w dziecięcym to chyba dopiero przed Świętami...

Też uwielbiam paski:-):-)

Mam pytanie odnośnie materacyka do łóżeczka...
Zamierzałam kupić gryka-pianka-kokos, ale ostatnio trafiłam na artykuł, który nie chwalił ich za bardzo. Polecali jakieś bardzo drogie (ponad 300zł). Było napisane, że już lepiej zwykła pianka niż gryka i kokos. jakie Wy macie doświadczenia?

Materace Dla Dzieci

ja dostałam materacyk zwykły, taka gąbka tylko.... nie wiem czy będę go używać, on jest w dobrym stanie praktycznie nowy.
ale czy jest dobry to nie wiem

ja mam ten gryka - pianka- kokos... i Tomuś nie ma jakis odchylen kręgosłupa:) jak go kupywalismy to był polecany w szkołach rodzenia... ale to tak jak z chodzikami... moi bracia cioteczni byli na nich wychowani i nogi mają proste , kręgosłupy tez... na palcach nie chodzą:p ... a teraz przeciez jedzie sie po tych chodzikach jak tylko sie da..:) zaleca sie przeciez te pchajki..( tylko nikt nie mówi ze musisz za tym dzieckiem biegac po calym mieszkaniu.. nasz uczył sie chodzic przy meblach nie mielismy ani chodzika ani pchajka.. ( juz od 9 miesiaca smigał sam) wiec wydaje mi sie ze to wszystko nakrecają producenci :)

reklama
ja osobiscie polecam kokos- pianka lub gryko-kokos-pianka, skora dziecka oddycha a przede wszystkim gryke poleca sie na odlezyny i rozwoj kregoslupa- pianka jest mieciutka. ale ile osob tyle opinii, ja mam ten 3w1 juz zakupiony i nie jakis za 300zl tylko za 80. mialam porownanie u brtatanicy ktora miala piankowy- w zwiazku z tym ze jestem tez fizjoterapeuta z wyksztalcenia, niestety ten materac do mnie nie przemowil..

Do góry