reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Dziewczyny ja jestem na etapie wyboru laktatora :)
zastanawiam sie nad firma czy AVENT czy moze tommee tippee
ten drugi wydaje sie byc tanszy?
niewiem tez czy zaopatrzyc sie w cąły zestaw,tj laktator, butelki do karmienia, pojemniki do przechowywania pokarmu itp
kupowałyscie juz?

reklama
Dziewczyny ja jestem na etapie wyboru laktatora :)
zastanawiam sie nad firma czy AVENT czy moze tommee tippee
ten drugi wydaje sie byc tanszy?
niewiem tez czy zaopatrzyc sie w cąły zestaw,tj laktator, butelki do karmienia, pojemniki do przechowywania pokarmu itp
kupowałyscie juz?

Ja przy dziewczynkach nie miałam laktatora i teraz też nie zamierzam kupować :)

ja mam aventa reczny i jestem bardzo zadowolona, przydal mi sie jak wrocilam do pracy i odciagalam pokarm. kopowalam tez pojemniki via aventu. ogolnie jestem zadowolona ale wiadomo kazdy ma inne gusta i nie zawsze to co innemu pasuje spasuje drugiemu. ja za aventa dalam 180 zl ale 2 lata temu

Ja mam pytanie w sprawie łóżeczka... Chcieliśmy kupić takie Klupś Łóżeczko Paula natura szuf + materac (1214900992) - Aukcje internetowe Allegro , bo mamy meble w takich kolorach i super by pasowało, ale jak pokazałam je teściowej, to powiedziała, że lepiej kupić takie, żeby z każdej strony były szczebelki, bo będzie lepiej dziecko widać, np. jak mu się będzie ulewać. Nie wiem co o tym sądzić, bo myślę, że leżąc w moim łóżku i tak nie będę widziała co się dzieje w łóżeczku, więc i tak będę musiała wstać...
Co Wy o tym sądzicie?

Ja laktator pozyczyłam od kuzynki (canpol premium), ale nic nie leciało i tylko bardziej sie umęczyłam. Małego karmiłam do 1 roku i jakos poradziłam sobie bez tego sprzętu.
Catelin bardzo podoba mi się to łóżeczko i nie słuchałabym teściowej, bo tak czy tak bedziesz musiała pilnowac dziecko i nie jest wazne czy ma wszędzie szczebelki.

Ja uwazam, ze łozeczko jest fajne i b.ładne. Pierwszemu dziecku kupilismy podobne i nie mialam problemu z podgladaniem dziecka:-) Nie zakladalam ochraniacza w pierwszym miesiacu by podnoszac glowe a nie wstajac z lozka, widziec co sie dzieje. W pierwszych tygodniach robilam tak jak w szpitalu - mialam gruby, stabilny walek i ukladalam mala na boczku, by wrazie czego nie zaksztusila sie... Tym razem takze bede wierana tym sprawdzonym metodom:-)Sypialnie mamy na poddaszu i jest ona malo ustawna ze wzgledu na skosy, dlatego zdecydowalismy sie na koleczka przy lozeczku by bylo bardziej mobline i ustawne. Mała podrozowala po sypialni w zalznosci od potrzeb. W salonie mialam kolyske a jak mala wyrosla to przesiadla sie do kojca. Sprzet ten nadal posiadamy i bede z niego korzystac. Zastanawiam sie nad kupnem takiego bujaczka z bajerami - ogladalam takie w usa i widze, ze i u nas sie pojawily...

Ja mam pytanie w sprawie łóżeczka... Chcieliśmy kupić takie Klupś Łóżeczko Paula natura szuf + materac (1214900992) - Aukcje internetowe Allegro , bo mamy meble w takich kolorach i super by pasowało, ale jak pokazałam je teściowej, to powiedziała, że lepiej kupić takie, żeby z każdej strony były szczebelki, bo będzie lepiej dziecko widać, np. jak mu się będzie ulewać. Nie wiem co o tym sądzić, bo myślę, że leżąc w moim łóżku i tak nie będę widziała co się dzieje w łóżeczku, więc i tak będę musiała wstać...
Co Wy o tym sądzicie?

ja sie przymierzam do bardzo podobnego łózeczka

dziewczyny co do laktatora, zastanawiam sie od razu nad całym zestawem
ZESTAW STARTOWY TOMMEE TIPPEE LAKTATOR + AKCESORIA (1211371041) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
A ja na razie postanowiłam, ze laktatora nie kupuje. Nie wiadomo, jak to będzie z karmieniem, moze uda się bez. A jeśli nie, to poprosze męza, żeby zakupił elektryczny, podobno bardzo się sprawdzaja. Kuzynka męża miała i była zachwycona. Sa droższe od tych ręcznych, ale podobno odciagaja pokarm w ciągu 5 min.

Do góry