reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Joasienka - fajnie udekorowałaś pokoik!!

Kate - łóżeczko śliczne - ja też mam używane - pogryzione:-)

dzięki za wypowiedzi odnośnie obcinania paznokci - zamówiłam cążki - mam nadzieję, że się sprawdzą...a z tym obgryzaniem - jakoś nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić!!!:szok:

reklama
Mam pytanie, może głupie. Macie już jakieś buciki dla niemowlaka. W ogóle są potrzebne. Bo ja zdałam sobie sprawę, że nie mam ani jednych. Ale jakoś nie wiem czy takie maluszki potrzebują. I w ogóle od ilu miesięcy się zakłada buciki. Kurcze nie wiem, normalnie zgłupiałam :zawstydzona/y:.

Ja mam takie buciko-skarpetki, ale całkiem miękkie, tylko ciepłe. Buty to dopiero jak będzie się uczyło chodzić i to na dworze, bo w najwygodniej i najzdrowiej na boso.

Mam pytanie, może głupie. Macie już jakieś buciki dla niemowlaka. W ogóle są potrzebne. Bo ja zdałam sobie sprawę, że nie mam ani jednych. Ale jakoś nie wiem czy takie maluszki potrzebują. I w ogóle od ilu miesięcy się zakłada buciki. Kurcze nie wiem, normalnie zgłupiałam :zawstydzona/y:.

Ja napisze tak
nic nie kupowałam, ale dużo dostałam bucików , pantofelków i skarpeteczek

nawet takie bardzo malusie buciki mam
ale myślę, że dopiero będę zakładać jak te co dostał będą dobre
ale chyba póki będzie w śpiworku to nie będzie to konieczne - dla takich maleństw to chyba bardziej ozdoba i potrzebna rzecz

ale po domu myślę że to dobry pomysł jak np coś dziecko robi i nie jest przykryte :-)

no i chyba do chrztu , bo to będzie ładnie wyglądało
mam tyle bucikow że do roczku kupowac nie muszę :-)

ja mam parę takich ala skarpetko bucików ale żadnych usztywnianych czy coś. Bo buciki dopiero jak dziecko będzie chodzić choć właśnie najlepiej jak się uczy na bosaka chodzić :)

No no ja też takie coś mam
jestem zaopatrzona w takie rzeczy
dostałam od kuzynki , ma półtora rocznego synka i po nim mam dużo
a buciki są drogie i nie będę musiała kupować na razie

Witam dziewczyny przepraszam, że się wpisuję na wasz wątek ale mam do sprzedania taką oto huśtawkę HUŚTAWKA BRIGHT STARTS PTASZEK + GRATIS (1366065628) - Aukcje internetowe Allegro gdyż moja córcia Antonina już z niej wyrosła, ale była to jej ulubiona zabawka i dla mnie duża pomoc. Mogła się w niej huśtac i huśtac tak ja pokochała. Niestety kupiliśmy ja trochę za óbo jak miała 3 miesiące a huśtawka ta świetna jest już od urodzenia. Antonina należy do długich dzieci i huśtawka jest dla niej za mała. O więcej informacji proszę na pw, huśtawka w stanie idealnym :)

Dziewczyny mam do Was pytanie
proszę o radę,
dostałam już fotelik ale jest w stanie opłakanym
- prałam go , ale że ma 7 lat i dwoje dzieci w nim było materiał jest straszny, ponaciągany, pourywane gumki.... nic się nie trzyma kupy , a materiał z budki jest taki szeroki , że spada - cały materiał się targa od spodu
- rączki się nie da regulować, aby włożyć dziecko (zawsze po bokach są przyciski służące do obniżania rączki - tu zamiast tych przyciskow są po nich dziury)

fotelik wygląda tak jakby go ktoś ze śmietnika przyniósł

i o to moje pytanie
czy kupować nowy, skoro nie mamy samochodu i dziecko będzie wożone sporadycznie?
są na allegro używane nawet do 50zł i w bardzo dobrym stanie
Bo całkiem nowego mi się nie opłaca, tyle że nawet boję się dziecko w nim ze szpitala wywieźć - w takim fatalnym jest stanie

reklama
Claudia - kup używany na allegro albo na szafce. Z reguły takie foteliki używasz krótko bo one są do 9kg więc długo nie posłużą.

ten jest do 13 kilo
i takie na allegro czy tam szafce też się znajdą do 13 kilo
czyli z rok chyba dziecko pojeździ
bo jak będę musiała gdzieś dalej jechać to nie w tym foteliku - w życiu....
a do szpitala może mi kuzynka pożyczy ta co obok mieszka

Do góry