reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Ja mam w domu 68 bo dostałam, znajome w ten rozmiar dopiero półroczne dzieci ubierają i jeszcze te dzieci mają to duże
dlatego ja sobie kupiłam ten 56 na sam początek - używany oczywiście

reklama
No nadrobiłam Was:
tonia81 - przepiękna kołyska, ja marzyłam o córeczce wiec róż jest mi bliski :p
aniwar - ja uwazam że kombinezon 62-68 to sa dobre rozmiary i jeden i drugi, tymardziej, ze ma byc ostra zima dziecko trzeba ubrać podspód. Pewnie jakis pajac plarkowy będzie trzeba podwdziać. Lepiej, zeby dłużej pochodziło dziecko niż za m-c zmieniać, a jak kupisz 56 to po 2 tyg będzie do wymiany, szkoda kasy, ale to tylko moja rada.

ja dostałam taki 62-68 ale też się strasznie wielki wydaje ale wiadomo na większe wyjscia trzeba grubo ubrać pod spód. Kupiłam też na ciuchach rozmiar mniejszy czyli tak 56-62 do 5 kg pewnie na samo wyjscie ze szpitala bedzie ale jest o wiele ładniejszy od tego co dostałam a dałam za niego może 5 zł i nie będzie mi szkoda.
a koszule do szpitala mam dwie, rozpinana na środku i drugą rozciętą na piersiach obie są za kolano teraz sa rozmierze L a ja mam 155 wzrostu.
jak już bedę w domu to mąz mi obiecał kupic taka koszule
XXL koszula ciążowa,do porodu,karmieniaWYPRZEDAZ (1327322419) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
lub piżamkę
PIŻAMA DLA KARMIĄCYCH Vienetta Secret BAWELNA (1330387260) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ja mam kombinezon 0-3 miesiąca, bo taki dostałam, ale myślę, że jak bym kupowała, to 62, bo one nie są rozmiaru śpiochów 62, tylko większe. Jak na siebie kupujemy koszulki np.L, to kurtkę, też L, bo ona jest większa.

A wezcie zmierzcie ile mają cm dlugosci te wasze kombinezoniki na dany rozmiar, bo ja mam np 2, jeden na 62 i on ma 40cm od zapiecia przy szyji do konca nogawki(bez bucikow, czyli to tak mniej wiecej do kostki u dziecka) a ten na 68 ma az 56cm jak dla mnie to on wielki jest. I tak sie zastanawiam czy to nie jest bledna numeracja i nie powinno na nim byc conajmniej 74.

reklama
ja własnie zrobiłam segregacje ubranek.. i wszystkie rozmiaru 68 odłozyłam spowrotem do kartonu ( sadze ze dopiero około 3 miesiacy po porodzie mi sie przydadzą to po co mam je teraz prac i prasowac.. ) ... lepiej jak bede miała luzniej w szafce z ubrankami niz taki scisk... jak zacznie maluszek mi wyrastac z 56 i zaczne mu zakładac 62 to dopiero wtedy popiore te wieksze... a te 56 pochowam do kartonu...
z tego co pamietam to tak jak Klaudos mówisz.. tomek urodził sie 54 cm.. ale te wszystkie ciuszki 56 były na niego zaduze.... Kombinezon mam jak pisałam jeden 56 ( bo taki znalazłam na ciuszkach i był tani) i drugi ten biały 62.. .. do tego dostałam kurteczkę i spodnie ( kominezowe na 56)... i wklinice jakis komplet ma dostac na wyjsce.. kurtke i spodnie.. nic juz nie bede kupowac.. bo i tak niesadze by to znosił... wkoncu nie bede znim tak wychodzic..

Do góry