reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

ja mam 62 kombinezon ale normalny z nogawkami. Taki dostalam, ale jakbym kupowała to bym szukała tego z dziurą na pasy, lepiej ubierać i wogóle dziecku lepiej bo ma więcej miejsca

A rożek też biorę choć wiem że są szpitalne ale wolę mieć

reklama
Ja tam też szykuję rożek do szpitala. Wydaje mi się, że małemu będzie fajnie i miło jak będzie w takim rożku zawinięty... :)

na naszej szpitalnej liście rzeczy dla maluszka jest właśnie między innymi rożek - więc ja muszę wziąć ... i tetrę i kaftaniki i śpioszki i niedrapki i skarpetki i pampersy i czapeczki i kosmetyki... :-) sporo tego:-)

wiecie co mój Tomek jest sredniaczkiem... o ja mu na pierwszą zimę czyli jak miał prawie rok.. zakładałam kombinezon 72-74 ... wydaje mi sie ze 68 to juz duzy kombinezon.. Tomus nie urodził sie jakis malutki 54cm ..

Ja mam kombinezon z nogawkami i kupilam rozmiar 0-3 mies. ale jak doloze spiocha 62 to on jest jeszcze troszke wiekszy wiec mysle ze mi wystarczy spokojnie.Zreszta Ja rodze w tej drugiej polowie stycznia(chyba)I liczylam tak ze jesli jest do 3 miesiaca to bedzie luty,marzec,kwiecien i juz przyjdzie wiosna wiec nie bede go w grubym kombinezonie wozic tylko jakas kurteczke i spodenki.Mysle ze 68 to juz za duzy bedzie no chyba ze dlugo zamierzacie dziecko wozic w kombinezonie.

Ja mam kombinezon 3-6 miesięcy, dostałam od siostry bardzo ładny i wymyślać już nie będę. A niech tam jest trochę większy...

reklama
Hmmm...nadal mam dylemat:-) niby 68 lepszy bo wiekszy i na dluzej starczy, no ale z drugiej strony zeby maluszek sie w nim nie "topił" a wiadomo jaki dlugi on sie urodzi i jak szybko bedzie rosl....myslalm, zeby kupic jak juz sie urodzi ale z drugiej strony w czym jak go przywioze do domku......narazie obstawiam 68 ale nie jestem przekonana w 100%.....ale dzieki za rózne rady:-)

Do góry