reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
Tonia przesliczna ta kolyska:-)

Ja Ciagle ostatnio zagladam na allegro, po sklepach za rzeczami dla dzieciatka.
Poki co mam tylko dwie pary spodni, jedna cieplejsza bluzo-kurtke, jedne body i jedne spiochy
Jestem zakrecona w tych zakupach bo nie wiem na czym sie skupic, ile tego kupic,jakie rozmiary... Prosze moze pomozecie? Macie zapewne jakas rozpiske zrobiona na "start", moze ktos bedzie tak dobry i mi przesle.....

Tonia przesliczna ta kolyska:-)

Ja Ciagle ostatnio zagladam na allegro, po sklepach za rzeczami dla dzieciatka.
Poki co mam tylko dwie pary spodni, jedna cieplejsza bluzo-kurtke, jedne body i jedne spiochy
Jestem zakrecona w tych zakupach bo nie wiem na czym sie skupic, ile tego kupic,jakie rozmiary... Prosze moze pomozecie? Macie zapewne jakas rozpiske zrobiona na "start", moze ktos bedzie tak dobry i mi przesle.....
Warto kupić kilka rzeczy w roz. 56, myślę że najlepsze są pajacyki i body. ja mam po 6 sztuk z tego rozmiaru. Z roz 62 mam po 10 szt. do tego skarpetki, łapki niedrapki-2pary, czapki bawełniane 2szt. Do tego rzeczy tzw wyjściowe wedle uznania, ja czekam na córę więc mam sukienusie, rajstopki, sweterki itd, zwariowałam z lekka na tym punkcie. trzeba tez zaopatrzyć się w kombinezon, grubą czapkę. a potem to już napewno na bierząco bedziesz kupować co trzeba, napewno coś dzidzia w prezencie dostanie też.

Dziewczyny a ja mam takie pytanko bo na SR dostalismy liste co zabrac ze soba do szpitala dla maluszka i tam jest napisane zeby wziac 3 pary spiochow i 3 pary kaftanikow. Nic nie mowili o tym zeby brac body.. I teraz sie zastanawiam bo ja mam glownie body kupione i myslalam ze na to pajacyka zaloze. Myslicie ze lepiej jest spiochy i kaftanik?

Dziewczyny a ja mam takie pytanko bo na SR dostalismy liste co zabrac ze soba do szpitala dla maluszka i tam jest napisane zeby wziac 3 pary spiochow i 3 pary kaftanikow. Nic nie mowili o tym zeby brac body.. I teraz sie zastanawiam bo ja mam glownie body kupione i myslalam ze na to pajacyka zaloze. Myslicie ze lepiej jest spiochy i kaftanik?
W niektórych szpitalach nie pozwalają ubierać body, dopóki nie odpadnie pępek. U mnie też tak jest, do wyjścia trzeba mieć koszulkę i kaftanik.
Sama nie wiem - chyba trochę racji w tym jest...

W szpitalach z tego co wiem preferują kaftan i śpiochy z powodu pępka, i wogóle wydaje mi się że to zaszłości ze starych czasów jak nie było czegoś takiego jak body ;) myślę że potem w domu mozesz spokojnie body ubierać. A w szpitalach wiem że jak brali np do kąpania to bodzaka nie wszystkie położne zapinały i przynosiły dziecko takie porozbierane a te z kaftanikami poubierane. U mnie w szpitalu to wiem wogóle że jest pampers i kaftanik i nic więcej ;) a dziecko w betach

reklama
u nas też nie wolno body tylko kaftanik i śpioszki a szkoda bo body wygodniejsze, naszykowałam juz sobie nawet 3 sztuki takich kopertowych slicznych ale ubiore dopiero w domu

Do góry