reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

klaudoos ja myslę że sporo masz tych kocykow, powinny wystarczyc...ja planuje kupic dwa i w razie czego dokupie jak sie okarze ze mi nie wystarcza. Myslałam o dwóch polarowych....a moze faktycznie lepiej kupic jeden cienszy i jeden grubszy...

A maly kocyk to jakie wymiary ma??i tak samo duzy jakie ma wymiary??

a materac zamówiłam gryka-kokos-pianka.
2 kwadratowe dostalam one sa chyba 80x80 a drewex 135x100 i 70x100

reklama
MATERAC MAM KOKOS- PIANKA- GRYKA , RECZNIKI Z KAPTURKIEM MAM 2 DLA TOMKA.. I 2 TAKIE ZWYKŁE MIECIUTKIE DUZE... DLA kUBY KUPIE JEDEN Z KAPTURKIEM I JEDEN MIECIUTKI DUZY... PRZY NASZEJ 4 OSOBOWEJ RODZINCE.. A SZCZEGÓLNIE PRZY DZIECIACH TAK MAŁYCH PEWNE PRALKA BEDZIE MI CHODZIC.. CODZIENNIE JAK TERAZ CHODZI CO 2 CZASAMI CO 3 DZIEN :/

PRZY DZIECIACH TAK MAŁYCH PEWNE PRALKA BEDZIE MI CHODZIC.. CODZIENNIE JAK TERAZ CHODZI CO 2 CZASAMI CO 3 DZIEN :/
Jak miałam małe dzieci - a było ich troje, jeśli ktoś nie pamięta ;-) - i nie było jeszcze pampersów ani innych udogodnień, dobrze, że chociaż były już pralki :-) - musiałam włączać pralkę 2 razy dziennie - na noc i potem zaraz rano :-)
Samych pieluch tetrowych miałam 120 :-D
Nie narzekajcie, dziewczyny ;-) :-D

.. to nie było narzekanie.. chodziło mi raczej o to dlaczego dla Kuby mam zamiar kupic dla reczniki .. a Tomek miał 4 hehe :) ale masz racje... jak moja mama zacznie wspominac.. ze za jej czasów.. to kasa była.. tylko nic na półkach nie było.... i jakos sobie człowiek radził bo musiał.. to ja sie ciesze ze my mamy taki luksus.. :)

b_iala - ja o tym narzekaniu to tak z przymrużeniem oka, to nie był jakiś przytyk ;-)

A mnie moja mama już wtedy powtarzała, jaki mam luksus, że mam choćby pralkę :-)

Teraz chyba w ogóle nie mogę powiedzieć, że przybędzie mi mnóstwo dodatkowych zajęć - dziecko będzie jedno, pampersy, chusteczki, cuda-wianki... :-D

Wtedy zakładało się maleństwu dwie pieluchy jednocześnie - a jak przyszło do przewijania, to okazywało się z reguły, że do zmiany jest wszystko, całe ubranko łącznie z pościelą w łóżeczku... niektórzy stosowali ceratki do pieluch, ale moje dzieci były akurat na nie wrażliwe i nie mogłam ich zakładać... ech, fajnie sobie powspominać, ale dobrze, że świat poszedł do przodu w tym temacie ;-)

a ja recznokow nie dokupuje juz, mam po synku 3 mniejsze z kapturkiem, na poczatek i nawet nie wiem jakie to rozmiary. I to wystraczy. Zreszta co to za roznica jaki recznik, przeciez zwykle tez moga byc, tylko aby miekkie byly, bawelniane i fajnie jak sa kwadratowe ;)

b_iala - ja o tym narzekaniu to tak z przymrużeniem oka, to nie był jakiś przytyk ;-)

A mnie moja mama już wtedy powtarzała, jaki mam luksus, że mam choćby pralkę :-)

Teraz chyba w ogóle nie mogę powiedzieć, że przybędzie mi mnóstwo dodatkowych zajęć - dziecko będzie jedno, pampersy, chusteczki, cuda-wianki... :-D

Wtedy zakładało się maleństwu dwie pieluchy jednocześnie - a jak przyszło do przewijania, to okazywało się z reguły, że do zmiany jest wszystko, całe ubranko łącznie z pościelą w łóżeczku... niektórzy stosowali ceratki do pieluch, ale moje dzieci były akurat na nie wrażliwe i nie mogłam ich zakładać... ech, fajnie sobie powspominać, ale dobrze, że świat poszedł do przodu w tym temacie ;-)
giovanessa masz racje :) Naprawde teraz mamy luzik przy tych jednorazowych pieluchach :) moja mama tez zawsze mowi ze luksus teraz mamy, ze ona ciagle musiala te pieluchy prac, miala dwojke dzieci malych - jak moja siostra sie urodzila to ja mialam 13 miesiecy ;) i jeszcze zajmowala sie domem i gospodarswem /swinki , krowki ;)/ I ciagle mowi , ze te jednorazowe pieluchy bardzo by jej ulatwily zycie :)

Przepraszam za post pod postem... Ewcia jak mozesz, to polacz, nie chcialam balaganu narobic...

Ja już jestem zaopatrzona w pościel :-)

Będę mieć już wszystko , bo podostawałam od koleżanek - za darmo oczywiście
jeden komplet - poszewki i ochraniacz jest zupełnie nowy
więc z tym mam spokój :-)

Ręczniczek jeden mam obiecany, a jeden będzie trzeba dokupić

reklama
Do góry