reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

ja kupie w lidlu maly spirytusik za 18zl i go rozrobie.. kolezanka nie robila niczym- tak jej polecali naszkole rodzenia i co? pepuszek smierdzial strasznie, przyszla polozona i powiedziala ze jak nie ma spiryta to ma chociaz wodka czysta smarowac! no i wtedy po 3-4 dniach odpadl!

wczoraj kupilam kilka butelek wody niegaz (malej) do szpitala.. heh

No proszę, pani już widzę sie szykuje;]
Jeszcze troszkę czasu mamy kobitki^^
Chodz powiem szczeże ze juz ostatnio myślałam kiedy zacząc sie pakować;]
hmmm to moje pierwsze dziecko i za bardzo nie wiem co;]

reklama
dziewczyny nam (tzn mi i szwagierce) polożna mówiła że absolutnie nie mozna rozcieńczać spirytusu do pępka bo gnije tylko takim czystym i ona tak smarowała swoim synom i po tygodniu odpadł
ookatkaoo1993https://www.babyboom.pl/forum/members/ookatkaoo1993-77243.html ja to wczoraj dostałam jakiś lęków że sie nie wyrobie ze wszystkim:/
zostało mi sporo prania i prasowania a juz pogody nie ma i nie schnie szybko w domu, prace inz do skonczenia i niedlugo musze sie zaczac uczyc na egzaminy bo zdaje za miesiac:/ a tu z formą różnie bywa, raz jest lepszy dzien a raz gorszy i nie jestem w stanie nic zrobic:/

dziewczyny nam (tzn mi i szwagierce) polożna mówiła że absolutnie nie mozna rozcieńczać spirytusu do pępka bo gnije tylko takim czystym i ona tak smarowała swoim synom i po tygodniu odpadł
ookatkaoo1993https://www.babyboom.pl/forum/members/ookatkaoo1993-77243.html ja to wczoraj dostałam jakiś lęków że sie nie wyrobie ze wszystkim:/
zostało mi sporo prania i prasowania a juz pogody nie ma i nie schnie szybko w domu, prace inz do skonczenia i niedlugo musze sie zaczac uczyc na egzaminy bo zdaje za miesiac:/ a tu z formą różnie bywa, raz jest lepszy dzien a raz gorszy i nie jestem w stanie nic zrobic:/

Ja w styczniu mam sesje więc nie wiem jak to bedzie, ale moja pani powiedziała ze zawsze mogę napisac podanie o przesunięcie... ale jeżeli dam rade to będę zdawać jak najszybciej;]

klaudoos ty już szykujesz torbę do szpitala?

ja nie kupuje wody jeszcze, bo znając życie do tego czasu byśmy ją wypili :-D

u nas woda musi być codziennie - tak jesteśmy nauczeni, ja popijam tabletki, a mąż też lubi jak na noc jest przy łóżku....

No proszę, pani już widzę sie szykuje;]
Jeszcze troszkę czasu mamy kobitki^^
Chodz powiem szczeże ze juz ostatnio myślałam kiedy zacząc sie pakować;]
hmmm to moje pierwsze dziecko i za bardzo nie wiem co;]

wczoraj zeby zaplacic karta w lidlu wzielam wody male zeby bylo powyzej 20zl..
jesli chodzi o torbe- kupuje po 12.11 (na karte kredytowa) bo nawet nie mam torby normalnej w domu i wtedy bede pakowac, poki co przygotowalam czesc rzeczy na komodzie!

dziewczyny niektore z was maja terminy na koniec stycznia ja mam nawet na 15.12 wiec mysle ze po malu czas pakowac, zwlaszcza ze skurcze mam coraz czesciej i chyba odchodzi mi czesciowo czop- taka galaretka- juz pisalam o tym wczesniej.. poza tym jestem juz w 33 tyg i mozna zaczac rodzic juz nawet w 36tyg wiec uwazam ze nie bede zwlekac na ostatnia chwile..
jestem zodiakalna panna i musze miec wszsytko przygotowane wczesniej;)

wczoraj zeby zaplacic karta w lidlu wzielam wody male zeby bylo powyzej 20zl..
jesli chodzi o torbe- kupuje po 12.11 (na karte kredytowa) bo nawet nie mam torby normalnej w domu i wtedy bede pakowac, poki co przygotowalam czesc rzeczy na komodzie!

dziewczyny niektore z was maja terminy na koniec stycznia ja mam nawet na 15.12 wiec mysle ze po malu czas pakowac, zwlaszcza ze skurcze mam coraz czesciej i chyba odchodzi mi czesciowo czop- taka galaretka- juz pisalam o tym wczesniej.. poza tym jestem juz w 33 tyg i mozna zaczac rodzic juz nawet w 36tyg wiec uwazam ze nie bede zwlekac na ostatnia chwile..
jestem zodiakalna panna i musze miec wszsytko przygotowane wczesniej;)

no tak, u Ciebie to może być niesamowicie szybko...
więc lepiej dmuchać na zimne, będzie dobrze, oby dzieciaczek był zdrowy - a my bedziemy trzymać kciuki, abyś chociaż do tej wigilii dotrzymała - tak jak chciałaś ;-)

reklama
Do góry