reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

Mój już nie świruje hehe;) tzn napewno mu się załączy ale to póżniej.. M by był szczęśliwy jakby już było po 12 tygodniu żeby zacząć się mniej zamartwiać że coś się stanie;) samochod kupiliśmy miesiąc temu nowy więc mam spokój na jakiś czas;) bo nawet przy 2 dzieci na wakacje sie spakujemy :-)

reklama
anilewe, my auto kupiliśmy rok temu, więc póki co zmieniać nie zamierzamy :-p myślimy raczej żeby dokupić drugie, ale kombi, żeby zapakować wózek i wszystkie graty ;-)
mój to co chwilę się dopytuje "ale z tobą idę na usg, prawda?" , bo też chce serduszko zobaczyć i tą fasolkę ;-)
dzisiaj w ogóle weszłam na H&M i nie mogłam się oprzeć i kupiłam bluzeczkę "I love Dad" (zamiast love jest serduszko) ;-) i powiesiłam w szafie męża, ciekawe co powie :-)

ania, a w którym szpitalu zamierzasz rodzić? :happy2:

ja dzisiaj kupilam na allegro poduszke do spania
Podkowa Poduszka ciążowa 190cm Producent BLANCA (3601927388) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

wzor: F80

w poptrzedniej ciazy tez taka miala i juz widze mi jej brakuje - brzuch rosnie i nie wygodnie mi sie spi na boku - poki co podkladam koldre ;)

i zobaczcie - taki zestaw znalazlam
JMSTYL ZESTAW PRIMA DISNEY WANNA+FOTELIK+PRZEWIJAK (3592918295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

strasznie mi sie podoba - ale jeszcze za wczesnie na takie zakupy

ja dzisiaj kupilam na allegro poduszke do spania
Podkowa Poduszka ciążowa 190cm Producent BLANCA (3601927388) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

wzor: F80

w poptrzedniej ciazy tez taka miala i juz widze mi jej brakuje - brzuch rosnie i nie wygodnie mi sie spi na boku - poki co podkladam koldre ;)

i zobaczcie - taki zestaw znalazlam
JMSTYL ZESTAW PRIMA DISNEY WANNA+FOTELIK+PRZEWIJAK (3592918295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

strasznie mi sie podoba - ale jeszcze za wczesnie na takie zakupy

Też myślę o takiej poduszce - pamiętam, że z dużym brzuchem było niewygodnie spać - biodra strasznie bolały i musiałam sobie poduszkę wkładać między nogi żeby nie ześwirować ;-) Tylko ja bym chciała taką poduszkę, żebym potem mogła na niej wygodnie karmić na siedząco - na tej się da?

Co do zestawu, to według mnie przegięcie cenowe - przewijak można kupić za 30-40 zł, wanienkę za 15-20 zł, a fotelik niepotrzebny - no chyba, że ktoś chce od razu kąpać w dużej wannie, ale wtedy z kolei wanienka nie jest potrzebna :rofl2:

A naklejki do kąpieli można sobie kupić na allegro za 2 zł/szt ;-)

Ptysia fajna ta poduszka :) A co do zestawu to też uważam, ze cena przesadzona. Watre maksymalnie połowę ceny. U mnie córka pozdzierała naklejki z wanienki. Niezastąpionym termometrem był mój łokieć ;) Choć też mam taki termometr wielofunkcyjny, co można strzelić w wodę i wyskakju jej temp., ale użyam go może z 2 razy :) Z kolei na przewijak nakładałam prześcieradełka frotte na gumce i nie było widać pięknych rysunków i miarki, ale dziecku na pewno było milej leżeć :) Natomiast ten fotelik w mojej szkole rodzenia był bardzo krytykowany. Baaa znajdował się na liscie rzeczy, których nie kupować.

ja właśnie też się zbieram do kupienia tej poduszki... podobno rewelacyjnie odciąża kręgosłup, a ja od dawna mam problemy z nim, teraz bóle się nasilają, a co będzie potem :baffled: dlatego poduszka to będzie chyba strzał w 10 :)

reklama
Ja poduche kupie za miesiac a w przyszlym tygodniu chcem zamowic spodnie cizowe ale to zobacze moze po usg genetycznym sobie kupie. Narazie kupilam body z dlugim i smoczek z nuka:)

Do góry