reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

ale słodkie. żółwiki cudniste. ja mam wciąż w głowie taki cudny pajacyk w lewki. no taki chłopięcy typowo. mówi do mnie. a co, kupię dziś.

reklama
A mi sie bardzo podobają te kocyki : Kocyk ocieplany Bawełna-Minky 75x100 cm (3640387676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ale mają zabójcze ceny więc zamówię materiały i z siostrom poszyjemy komplety 2 do łóżeczka ochraniacz + taki ocieplany kocyk( na zimę to i do wózka sie nada :-) ). A jak policzyłyśmy to mi z 1 mb wyjdzie jedno i drugie i jeszcze zostanie. A wyjdzie mi za komplet około 70 zł. A z tej bawełny co sie z drugiej strony daje doszyjemy organizer i będzie ładnie a o wiele taniej:) Bo poduszki i tak nie uznaje więc luz. Może i rożek sie uszyje ale to chyba za ciepło będzie?

brownagula, Makao​, piękne te ciuszki :) ja to na razie aż takich zakupów nie robiłam :p dostałam parę rzeczy, w styczniu zacznę chyba większe zakupy robić :p

Szkoła też będę szyć ten kocyk bo mnie już zraziła tu koleżanka z forum, która go sobie sama uszyła:-) Ja dziś też się rozglądałam za kocykami i nawet taki najzwyklejszy dziecięcy kosztuje w granicach 40zł więc za tą cenę to można kupić materiał z którego wyjdzie kocyk, ochraniacz tak jak mówisz i jeszcze zostanie kupa materiału:-) Też chciałam sobie rożek uszyć ale to trzeba jeszcze dokupić otulinkę do środka by był sztywny, więc chyba kupię gotowy-najtańszy jaki widziałam jest w Pepco za 24,99zł:-):-)

Śliczne te kocyki dziewczyny. Jak będzie kupować materiały na nie wrzućcie proszę linki to może i ja się skuszę ja takie rękodzieło ;-)
A tak ogólnie zakupy zacznę robić jak poznam płeć. Po małej mam mało uniwersalnych rzeczy ;-). Jak będzie chłopak będę wyprzedawała ;-)

A to moje dzisiejsze zakupki:) 2 pary niedrapek, pajacyk i 2 pieluszki tetrowe. wszystko bardzo uniwersalne:)

20131107_155225.jpg

Załączniki

• 20131107_155225.jpg
    20131107_155225.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 55
kurczaczek to mamy podobne podejście teraz nic nie kupuje a od stycznia zobaczę czy zostaje przy tym co nam czy wszystko sprzedaje i kupuje nowe

Ale rozumiem też dziewczyny w pierwszej ciąży że nie mogą już wytrzymać ;-). Mnie wtedy też kusiło a potem było tyle rzeczy że części mała nie zdążyła założyć ;-).

cudne wszystkie zakupy :) uwielbiam takie maluszkowe rzeczy :)

ja dzisiaj kupilam plyn do kapieli HIPP-a, dwupak chusteczek NIVEA i smoczek NUK-a

pol_pl_NUK-Silikonowy-smoczek-uspokajajacy-SUMMERTIME-rozm-1--9553_1.jpg

Załączniki

• pol_pl_NUK-Silikonowy-smoczek-uspokajajacy-SUMMERTIME-rozm-1--9553_1.jpg
    pol_pl_NUK-Silikonowy-smoczek-uspokajajacy-SUMMERTIME-rozm-1--9553_1.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Uwielbiam kosmetyki Hippa za ich zapach, a moja mała ma na nie uczulenie. I od urodzenia stoi balsam bo nie mogę jej smarować. Teraz kupiłam nivea i też nie wiem co z tego będzie. a tak to tylko emolium itp. dla alergików ale te kosmetyki nie pachną :-(

Do góry