reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

reklama
Witam wszystkie Jestem tu nowa. Mam pytanie o kremu do pupy na codzień który jest polecany limonag czy bepanthen? Mam sudocrem ale tylko na odparzenia. I tez jaki krem ochronny przeciw sloncu z wysokim filtrem od pierwszego życia noworodka? Byłabym wdzięczna :)

Ja krem do pupy mam Alantan Plus. Linomag różowy ma słaby skład, ale zielony linomag maść już jest ok. Bo krem to w sumie tylko do pupy. A na słońce od pierwszego dnia życia jest np. Linomag żółty chyba z filtrem 30 i ja właśnie taki kupiłam.

a no i jak oczywiście mam sudocrem na odparzenia :-) a jakiś z filtrem muszę kupić bo ten Nivea co mam to jest na wiatr i mróz, od od pierwszych dni życia, ale my potrzebujemy dla naszych maluszków na lato :-D bo będzie pewnie bardzo ciepło :-D i właśnie teraz sprawdziłam, że płyn do kąpieli który kupiłam z nivea jest od 1 mc życia, czyli muszę kupić coś innego co jest od pierwszych dni...

Ja wczoraj kupiłam krem z filtrem 30 z Ziajki, smoczek z Canpolu kauczukowy dla niemowlęcia, 2 silikonowe smoczki z NUK'a z Hello Kitty (mimo iż mam 18 lat szaleję za wszystkim co jest z Hello Kitty) ale one są niestety dla dużo większego dziecka, ale to limitowana seria (tak mówiła mi pani w Smyku) więc nie mogłam się powstrzymać :)

A dla siebie dzisiaj kupiłam farbę do włosów, w piątek jadę je ściąć i od razu zrobię farbę co by być ładną na urodzinki męża :-D Pytałam fryzjerkę i ginekologa, obie panie powiedziały, że w żadnym stopniu to nie zaszkodzi ani mi ani małej :)

Ja na razie nie kupuję kremu. Filtrem, w sumie nie zamierzam opalać dziecka, a kupie tylko w przypadku dużych upałów.
Kremy z filtrem blokują produkcję wit D, a ta jest dla maluszków niezbędna, więc w słoneczny dzień lepiej po prostu trzymać dziecko w cieniu, bo promienie i tak dojdą, dzidcko się nie poparzy, a wit D naprodukuje ile trzeba.
Jestem na tym punkcie uczulona, bo moja siostra miała krzywicę i wiem jakie to paskudne.

Ja na razie nie kupuję kremu. Filtrem, w sumie nie zamierzam opalać dziecka, a kupie tylko w przypadku dużych upałów.
Kremy z filtrem blokują produkcję wit D, a ta jest dla maluszków niezbędna, więc w słoneczny dzień lepiej po prostu trzymać dziecko w cieniu, bo promienie i tak dojdą, dzidcko się nie poparzy, a wit D naprodukuje ile trzeba.
Jestem na tym punkcie uczulona, bo moja siostra miała krzywicę i wiem jakie to paskudne.

ja kupiłam krem z filtrem od pierwszych dni życia głównie dla siebie. nie chce drażnić noska ani skóry mojej córeczki zapachowymi kosmetykami, dla małej planuję używać kremu tylko w jakiś szczególnych sytuacjach. na codzień mam parasol na wózek żeby mała się nie spiekła :)

reklama
na pewno każda z nas będzie trochę osłaniać dzieciaczki przed słoneczkiem, żeby nic się nie stało :-) co do farbowania to ja też to robię od początku ciąży, co dwa mc i też wiem, że nic się nie stanie i to nie szkodzi w żadnym stopniu :-) przecież możemy o siebie dbać, i czuć się dobrze :-D

Do góry