karolq8
Fanka BB :)
Na codzien nie bede uzywala kremu
Krem na slonce nivea albo ziaja
Krem na slonce nivea albo ziaja
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam wszystkie Jestem tu nowa. Mam pytanie o kremu do pupy na codzień który jest polecany limonag czy bepanthen? Mam sudocrem ale tylko na odparzenia. I tez jaki krem ochronny przeciw sloncu z wysokim filtrem od pierwszego życia noworodka? Byłabym wdzięczna![]()
Ja na razie nie kupuję kremu. Filtrem, w sumie nie zamierzam opalać dziecka, a kupie tylko w przypadku dużych upałów.
Kremy z filtrem blokują produkcję wit D, a ta jest dla maluszków niezbędna, więc w słoneczny dzień lepiej po prostu trzymać dziecko w cieniu, bo promienie i tak dojdą, dzidcko się nie poparzy, a wit D naprodukuje ile trzeba.
Jestem na tym punkcie uczulona, bo moja siostra miała krzywicę i wiem jakie to paskudne.