karolq8
Fanka BB :)
Szwagierka taki sobie chwali I faktycznie pokazuje dobrze temp. Ale niewiem jaka firma.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Co do termometrów to polecam braun do ucha - z córą przechodziłam strasznie każda temperature bo miała drgawki goraczkowe i kilka razy konczyło się szpitalem. Tak wiec na temperature jestem wyczulona, mierzyłam co kilka minut i w nocy jechalam do apteki po tego brauna - taki mieli w szpitalu i polecali. Wynik jest po 3 sekundach. Zdarza się ze jest róznica miedzy jednym a drugim uchem ale do miejsc po przecinku np 37,5 a 37,7....
laski jesli macie/uzywacie termometry bezdotykowe (ucho/czolo) poleccie mi cos konkretnego co jest sprawdzone i dobrze dziala !!
wybor na necie jest olbrzymi ale nawet nie wiem co jest warte uwagi ... te co mam sa do kitu bo rozbieznosc pomiedzy 2 pomiarami potrafi byc i 2 st !!!! a pomiedzy 37 i 39 jest kolosalna roznica!!! dziecko mam gorace jak piec a termometr mi 37 pokazuje a za 5 min 39 ...
Ja mam też ten z Microlife i jestem zadowolona. Generalnie jest jedna zasada w tych termometrach elektrycznych - jeśli chcemy mieć wiarygodne wyniki między jednym pomiarem a drugim musi minąć 10minut! Jest to trochę uciążliwe zwłaszcza jak np. mierzysz temperaturę wody w wannie i okazuje się, że jest za wysoka i co czekasz 10 minut na kolejny pomiar więc potem woda jest już zimna.mea ja mam microlife nc100 i jak to z termometrami bywa raz lepiej pokazuje raz gorzej zależy jak się podczerwienią strzeli, Najlepsze moim zdaniem są stare rtęciowe, chociaż ja na swój nie narzekam. Ma fajna opcję mierzenia temperatury otoczenia i np. wody albo melka co czasami jest bardzo przydatne )
ja przez pierwsze miesiące kochałam zestaw body kopertowe + półspiochy, myślę, że teraz będzie podobnie, ewentualnie w kilka rampersów się zaopatrzę na cieplejsze dni )