reklama
Kaftaniki sa straszne tylko sie podwijaja pod pleckami wiec odradzam i wszelkie u rania zapinane na plecach-porazka bo dziecko z glowa w kocu sie mega irytuje podczas ubierania.
U nas cale lato chodzil w body z krotkim rekawkiem i skarpetkach, jak bylo chlodniej to dresiki jakies i body z dlugim. Na noc i na pierwsze dni pajace, naprawde najlatwiej dziecko w pajacu ogarnac choc moze jest niewyjsciowy
A na noc mam jeszcze taki super wynalazek z carters, gnialnie sie dziecko w amoku posennym przewijalo:
http://allegro.pl/carters-spiworek-bawelniany-dla-niemowlaka-62-0-3-i3894318789.html
One sa dluuugie wiec nozki nie wystaja. W jakiejs sieciowce w polsce to tez widzialam
Czapeczek ku oburzeniu wielu ludzi a szczegolnie tesciowej nie zakladalam jak bylo cieplo, tylko jak chlodno i wiatr i mialam tez takie cie iutkie ktore zakladalam do spania bo jaskowi sie uszy odwijaly. No ale niewiele pomoglo, do dzis mu odstaja
A i rzeczy z kapturem sa beznadziejne dopoki dziecko glownie lezy, bo ten kaptur tylko przeszkadza. Ale na lato jedna cieplejsza kurteczka sie przyda, ja rodzilam w czerwcu a jak wychodzilismy ze szpitala to padalo i bylo 15 stopni....
U nas cale lato chodzil w body z krotkim rekawkiem i skarpetkach, jak bylo chlodniej to dresiki jakies i body z dlugim. Na noc i na pierwsze dni pajace, naprawde najlatwiej dziecko w pajacu ogarnac choc moze jest niewyjsciowy
A na noc mam jeszcze taki super wynalazek z carters, gnialnie sie dziecko w amoku posennym przewijalo:
http://allegro.pl/carters-spiworek-bawelniany-dla-niemowlaka-62-0-3-i3894318789.html
One sa dluuugie wiec nozki nie wystaja. W jakiejs sieciowce w polsce to tez widzialam
Czapeczek ku oburzeniu wielu ludzi a szczegolnie tesciowej nie zakladalam jak bylo cieplo, tylko jak chlodno i wiatr i mialam tez takie cie iutkie ktore zakladalam do spania bo jaskowi sie uszy odwijaly. No ale niewiele pomoglo, do dzis mu odstaja
A i rzeczy z kapturem sa beznadziejne dopoki dziecko glownie lezy, bo ten kaptur tylko przeszkadza. Ale na lato jedna cieplejsza kurteczka sie przyda, ja rodzilam w czerwcu a jak wychodzilismy ze szpitala to padalo i bylo 15 stopni....
Ostatnia edycja:
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
laski jesli macie/uzywacie termometry bezdotykowe (ucho/czolo) poleccie mi cos konkretnego co jest sprawdzone i dobrze dziala !!
wybor na necie jest olbrzymi ale nawet nie wiem co jest warte uwagi ... te co mam sa do kitu bo rozbieznosc pomiedzy 2 pomiarami potrafi byc i 2 st !!!! a pomiedzy 37 i 39 jest kolosalna roznica!!! dziecko mam gorace jak piec a termometr mi 37 pokazuje a za 5 min 39 ...
wybor na necie jest olbrzymi ale nawet nie wiem co jest warte uwagi ... te co mam sa do kitu bo rozbieznosc pomiedzy 2 pomiarami potrafi byc i 2 st !!!! a pomiedzy 37 i 39 jest kolosalna roznica!!! dziecko mam gorace jak piec a termometr mi 37 pokazuje a za 5 min 39 ...
karolq8
Fanka BB :)
Mea a jakie masz? Ostatnio ogladalam czytalam I mysle nad tech med tm f03b kolezanka teraz kupila wiec ja za jakis czas dopytam sie czy warto. W rankingu ma 5 miejsce opinie sa rozne ale jak ze wszystkim
mea ja mam microlife nc100 i jak to z termometrami bywa raz lepiej pokazuje raz gorzej zależy jak się podczerwienią strzeli, Najlepsze moim zdaniem są stare rtęciowe, chociaż ja na swój nie narzekam. Ma fajna opcję mierzenia temperatury otoczenia i np. wody albo melka co czasami jest bardzo przydatne )
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Mea a jakie masz? Ostatnio ogladalam czytalam I mysle nad tech med tm f03b kolezanka teraz kupila wiec ja za jakis czas dopytam sie czy warto. W rankingu ma 5 miejsce opinie sa rozne ale jak ze wszystkim
ja mam jakies no name elektroniczne pod pache ...
K
kaira24
Gość
A ja uważam ze elektroniczne z miekką końcówką.Szybko mierzą, nie są twarde, nie drogie. Zalezy gdzie się mieży. W tyłku o pól stopnia jest mniej niż na ciele.Mam w domu chyba 3 te dotykowe i czasem takie cuda pokazuja ze strach
Tez slyszalam ze te ucho-czolo sa nie warte zakupu, bo pokazują nieprawdziwe wyniki - mnie młode mamy ode mnie z rodziny odradzaly zakup, one maja ale i tak używają tych elektroniczxnych lub jeszcze lepiej rtęciowych jeśli SA w posiadaniu.
karolq8
Fanka BB :)
Rteciowe najlepsze. A z tym elektronicznym to zuza dopiero teraz daje sprawdzic wczesniej sie wiercila. Te ucho czolo sa do dupy bynajmniej ja na taki trafilam. Teraz sluzy jako zabawka dla zuzy. Ale na podczerwien kupie
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
w takim razie poleccie mi jakis z podswietleniem ktory szybko i dokladnie mierzy temp
karolq wlasnie ja myslalam o tych na podczerwien bo takie wiem ze sa sensowne ...
karolq wlasnie ja myslalam o tych na podczerwien bo takie wiem ze sa sensowne ...