reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

My gryka kokos ostanio płaciłam ok 150zł.Super był na allegro kupowałam.Teraz kupie ten sam jak znajde sprzedawcę
Co do gąbek do wanienki jak dla nas porażka, naciagal wode robiłą sie zimna kładlismy dziecko i wrzask.

reklama
ale ciekawe czy mają taki mały do kołyski???

ja potrzebuję 120/60 i wiem, że taki rozmiar mają, ale co do innych to musiała byś na stronie sprawdzić czy są :)

ja mialam przy agatce - bardzo sobie chwale ale zwrocialm uwage ze moj ma dziurki od dolu - nie wiem jaki maja sens ... no i ma regulacje w zaleznosci od wielkosci dziecka!! imho wazne :) na to kladlam pieluszke i bylo ekstra

na to można kupić specjalny pokrowiec, widziałam gdzieś w sklepie:) ja osobiście kupiłam na razie taką gąbkę do kąpieli, zobaczę jak to będzie :)

dziewczyny..odnośnie materacy znalazłam taki ranking. Tutaj na pierwszym miejscu gryczano- kokosowy.

Ranking materaców dla dzieci - styczeń 2014

Z kolei znalazłam tez taki artykuł...
Dla małego kręgosłupa najlepsze są te średnio twarde materace, w których po położeniu dziecka nie tworzą się wgłębienia w okolicy główki czy pupy. Dziecko musi spać na równej powierzchni, a nie pofałdowanej — mówi mgr Ewa Łukasik, starszy specjalista w Dziale Ocen i Certyfikacji Instytutu Matki i Dziecka. — Dla noworodka najlepiej wybrać materac z łuski gryczanej, ponieważ nie uczula, jest przewiewny, więc nie nawilgnie, gdy dziecko się spoci i nie nagrzewa się — zauważa dr Maciej Brodowski, konsultant ds. ortopedii Enel-Med. Według niego, materace z tworzyw sztucznych mogą powodować uczulenie. Jako wypełnienie materacy stosuje się także piankę lateksową, poliuretanową mocno spienioną, kokos, trawę morską. Jeśli dziecko nie ma uczulenia, można wybrać materace z innych niż gryka surowców.

Dzis ja bylam na tym baby szafing ale ludu masakra;P ale wybor tez byl i trochu nakupowalam;) wydalam kolo 80zl wiec nie tak duzo;) kupowalam dla maluszka i spotkalam znajoma ktora ma dla mnie 2 worki ciuchow z angli za jakas zabawke dla jej corci wiec odrazu przestalam kupowac bo nie bede miala gdzie tego dac;)

DSC03650.jpg
DSC03649.jpgw tym kompleciku sie zakochalam kosztowal jakos 6zl;)
DSC03648.jpgjeansowa sukienke kupilam bo sie zakochalam pewnie zaloze raz do zdjecia bo to taka malutka;) dalam za nia 7zl;) druga tez 7 ale to kupila ja ciocia:)
DSC03651.jpgDSC03652.jpgDSC03653.jpgte body wszystkie za 2 zl i czapeczki tez 2 zl;)
DSC03654.jpgDSC03655.jpgDSC03656.jpg a te dla starszej corci bluzeczki 4 i 3zl i spodenki 2;) pierwsza kurtka 10zl a druga skora 30zl;)

Załączniki

• DSC03648.jpg
    DSC03648.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 59
  • DSC03649.jpg
    DSC03649.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC03650.jpg
    DSC03650.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC03651.jpg
    DSC03651.jpg