reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Ja też o tym nic nie słyszałam.:no:Ale z której pępowiny twoja mama przywiezie ci w lutym tą maść? Z Kuby , z tego dzieciątka czy jak?:sorry:

:-D:-D:-D nie z pępowiny tylko z łożyska ;-)
..ja rodziłam w Gdyni w Redłowie... i tam dawali dziewczynom maść szpitalną do smarowania pupci maleństwa ...to jest rewelacyjne ..myślałam że te które rodziły to znają to :tak:.... nie musi ona pochodzić z twojego łożyska :-) ....wygląda to jak tłuszcz gęsi ;-);-) lub wazelina ...już nie pamiętam dokładnie :-p
Buziaczki -j- ...ale mnie rozbawiłaś z ta pępowiną :-);-)

reklama
Ale ja głupiutka ...:zawstydzona/y:
:-D:-D:-D sama z siebie się teraz chichram ;-):-D:-D
No ale co, przeciez nie wiedziałam.Tym bardziej , że to do pupci. Moja wyobraźnia nie zna granic.:-D
Mimo wszystko nic o takim specyfilu nie słyszałam.:no:
Wiem , że połozne mroziły łożyska ale po co i dlaczego to nie wiem.:no:

ja też nigdy nie słyszałam o takiej specyficznej maści :sorry:
J ja też mam jedną białą powłoczkę jeszcze po Paulince ( odbierałam ją ze szpitala właśnie w niej i Kasię też - bo wtedy niemowlaka ze szpitala ładowało się właśnie w bet i kocyk i do samochodu ) . Ta biała ma właśnie takie haftowane też na biało falbanki , jest śliczna ale niezbyt praktyczna . A co do pamiątek po mnie to mam taki właśnie dyżurny , szpitalny kocyk z meszkiem który był mój , potem Pauliny , Kasi a teraz muszę go uprać i Maciusia też w nim ze szpitala przywiozę . Trzyma się idealnie i mimo wieku wygląda jak nowy .;-):tak:

Chciałam zapytać się was, w jakie biustonosze się zaopatrujecie? ;-)

Ja od zawsze nosiłam miseczki utwardzane - najpierw rozmiar B a w ciązy od razu przerzuciłam sie na C. W takich było mi najwygodniej, i nie lubie miękkich... Ostatnio u lekarza usłyszałam, ze powinnam sobie kupić biustonosz z miekkimi miseczkami bez fiszbin :confused2: najlepiej juz taki jak używa się do karmienia z odpinanymi ramiaczkami, poniewaz... Juz od miesiaca mam pokarm i jest go duzo, tak ze musze uzywac wkladek laktacyjnych.

nimfii to pytanie zadaj w dziale wyprawka zakupy dla mam maleństw i w ogóle. tam wszystko takie piszemy żeby nie otwierać niepotrzebnie nowych wątków

lajfik ja też nic nie słyszałam o maści z łożyska

Becika nie mam ale za to będzie rożek przy kacperku mi się sprawdził i mam nadzieję że teraz też dam radę

Do mnie dzisiaj przyszła kolejna paczka, tym razem termoopakowanie z TT, okrycie kąpielowe, frida, majteczki jednorazowe, wkładki laktacyjne i takie pierdółki, które zamówiłam już przy okazji jak podkład pod prześcieradło, patyczki czy waciki :)

a do Was kochane mam pytanie, gdzie kupujecie wkłady do fridy? one są dostępne np. w aptekach? czy tylko przez internet?

Też bym chciała wiedziec gdzie sie kupuje wkłady do fridy bo ja prawie 2 lata szukałam :-) i w końcu się wkurzyłam i zakupiłam katarek. Podłączam go do odkurzacza i mała już teraz sama sobie ściąga gile :-) R E W E L A C J A.
Dla całkiem maluszków też jest ok.

reklama
Do góry