reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
habcia ja tez nie widzę Twoich zakupków:-(
Gencjanę kupuje się w aptece i jest gotowa do uzycia.

abejka
ja też jako doświadczona juz mama nie kupuje wózka 3w1 :-);-) dokupię potem spacerówkę. No ale przy pierwszej ciąży ogarnia nas szał

I naprawdę dziewczyny nie przesadzajcie z kosmetykami. Ja tak jak pisałam do ką[pieli było mydełko po kapieli oliwka, a po około dwóch miesiącach szampon dla dzieci, no i ten krem na każda pogodę Nivea, acha i sudokrem. Same zobaczycie że jak dużo nakupujecie to połowa bedzie stała i się nie przyda

Teraz widać .:tak:
Sliczne kombinezonki. A wózio widziałam przelotem na wcześniejszych fotkach zanim coś się stało i zniknął. Pasuje jak ulał do ścian kuchni.:tak::biggrin2:;-)

Habcia sliczne kombinezoniki:tak: fotelik tez super.

co do kosmetykow do pielegnacji ja na samym poczatku bede dzidzie myla sama woda poniewaz nie chce zmywac z jej skorki warstwy ochronnej a jak skora bedzie sie luszczyla-jak to przewaznie bywa na samym poczatku to mam zamiar smarowac zwykla wazelina-wiem z doswiadczenia ze ona nie uczulla i bardzo nawilza skore dziecka. do pupy Zuzi uzywalam przewaznie pudru i jak dla mnie bbyl rewelacyjny-zadnych odparzen i zadnych grudek nie bylo. wiec teraz tez tak zamierzam robic. chociaz wiem ze niektore z Was puder odradzaly ;-)

no i wiec moge w koncu sie pochwalic ze zakupilismy wozek - Bebe confort Loola, spacerowka i fotelik. gondoli nie zamierzam kupowac poniewaz nie mamy miesca gdzie trzymac wozek a i tak ja przewaznie bede wozic dzieci autem wiec chodzilo mi aby fotelik sie wpinal w sam stelarz wozka i aby stelarz zajmowal malo miejsca.

Poniżej przesyłam zdjęcie wózka. Coś chyba fotosik nie działą tak jak trzeba :wściekła/y:

Załączniki

• DSC00525.jpg
    DSC00525.jpg
    717,1 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Hej
Zuzia ... naprawdę nie zamierzasz mieć gondoli??? Ja bym nie ryzykowała na twoim miejscu ...a kręgosłup maluszka ...???:-) Nie odbierz tego za złą uwagę ..tylko tyle się o tym mówi aby nie wozić za długo maluszków w tych fotelikach ;-)

A ja kiedyś wspominałam wcześniej , że tutaj przemywa sie pępuszek ciepłą przegotowaną wodą i odpada w ciągu 1 tyg.:-) takie są zalecenia ze szpitala :happy:

Ja kosmetyki będę miała nivea ...(oliwka , żel do mycia ciała i włosków ) maść z łożyska do pupci ( mam ciocię w szpitalu , która jest ordynatorem noworodków to mi załatwi ;-)) sudocrem (awaryjnie) sól fizjologiczną + krem do buźki na wyjście Nivea...a no i maść bephanten
gencjana strasznie brudzi...bleee :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry