reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

One różnia się chyba tym, że XQ ma pompowane koła tylko w tyłu, a XA wszystkie, przez co jest bardziej zamortyzowany. Tak mi się wydaje. Różnią się waga, 2kg. A bez kół 1 kg. Te koła dużo robią.

Ja mam XA i jestem baaaaardzo zadowolona z kupna. Znakomicie się prowadzi, leciutko. Koła są duże, pompowane, wygladaja prawie jak takie do roweru.:-):-):-)

reklama
Tak, w XQ koła pompowane są tylko z tyłu, z przodu piankowe. Dlatego cały wózek jest lżejszy. I to nie 1 kg tylko 5kg w przypadku spacerówki z kołami
X-Lander - joy of exploring
Na początku myśleliśmy też o XA bo mamy bardzo pozytywne opinie. Ale dla mnie waga jest dość istotna, więc wypatrzyliśmy ten nowy model XQ. Niestety dopiero co pojawił się w sklepach więc nie wiele osób go do tej pory zakupiło :-(, nie wiem co robić....już go zamówiliśmy w sklepie ale ciągle się zastanawiam......

Ja podobnie jak Habcia mam x landera xa i bardzo sobie chwale przynajmniej jak na razie. Fajnie się jeździ, co prawda bez 'wkładu' jeszcze, ale się jeździ;-). Myślę że ten XQ też będzie ok :tak:. Co prawda u nas waga też była dość ważna bo mimo iż w bloku winda to trzeba parę schodów pokonać, ale wybraliśmy xa z racji tych kół pompowanych, bo mój mąż uwielbia lasy i wertepy i pewnie często będziemy w ciężkich warunkach spacerować :tak:.

a my z Małżonem zgłupieliśmy zupełnie w temacie wózka- ja chce pompowane koła, ale wtedy po złożeniu dużo miejsca zajmuje i w punto nie wejdzie, z drugiej strony- nie zanosi się, że będziemy gdzieś z tym wóziorem jeździć, cała rodzina pod ręką, wakacje odpadają.. ech... poczekamy z podjęciem decyzji... aktualnie kupuję ciuszki i jest rewelacyjnie :-)

My do samochodu będziemy wypinać kółka. Zakładanie ich jest banalnie proste i szybkie tylko click. :D

Magdalen W każdym sklepie inaczej piszą wagę wózków ;/ JA widziałam, że Twój wózek waży 12 a mój 14 kg.

Ja będe miała dużo schodów do pokonania. Mieszkam na 1 pietrze, bez windy. Mam nadzieję, że sobie poradze :)

Habcia pompowane kółka świetnie się sprawują na schodach, dla mnie lepiej niz plastikowe czy piankowe, a w ogóle pierwsze piętro to nie tragedia;-) Co mają powiedzieć te mieszkają na czwartym bez widny.

golimek Dzięki za pocieszenie :) Narazie nie jestem w stanie tego sprawdzić. Dopiero po porodzie. Ale po mieszkaniu jezdzi się super, bardzo lekko.

Ewelinka, ja też wybrałam ten sam wózek (tylko w innym kolorze).

Chodzi oczywiście o Chicco. Widzieliśmy go z mężem w realu i naprawdę jest w porządku. Do tego lekki, co dla mnie ma duże znaczenie. Poza tym uważam, że 3 w 1 to najlepsze rozwiązanie.

reklama
Do góry