reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

habcia widzę, że mamy takie samo podejście co do wózka..ja zamierzam kupic chicco trio tour a jak juz dzidza z niego wyrosnie to sprzedamy:tak: stwierdziałam, że zanim będziemy mieli kolejnego dzidziusia to juz będzie inna moda:) i wtedy chicco i tak pójdzie w odstawkę;-)

reklama
Aga z poscielą to masz rację.:tak:Narazie jest ona zbędna. Dopóki dziecko nie podrośnie i nie będzie samo spało w łóżeczku nie jest ona potrzebna, znam to z własnego doświadczenia. Teraz wystarczy rożek na początek i jakis kocyk.
A z tą gondolką na podłodze to niezły pomysł. Ale u mnie to raczej się nie sprawdzi. Ciągnie od ziemi jak diabli.:tak:

-j- no i to zależy właśnie od warunków w domu. U nas gorąco, że nawet po kafelkach w zimie na bosaka mi nie zimno, a podłogi podgrzewanej nie mamy.
Jedna rzecz mnie tylko nurtuje, gdzie kąpać małego. W pokoju - chciałabym uniknąć tego bo nie daj boże jak się wyleje woda na teściowej mozajkę, zapłacze się kobita. Łazienka za mała, nie zmieści się wanienka+my, no i nie będzie jak małego wytrzeć (wanny nie mamy). W kuchni nie ma drzwi, a teściowa czasem ma problemy z wyobraźnią i może np. balkon otworzyć. W lecie to nie byłby dla mnie taki problem, ale zimą. Jeszcze troszkę czasu jest i pomyślimy, pewno pokój zostanie i oleje mozajkę (co do miłości teściowej do mozajki, to powiem wam, że wykładzinę zakładam od kąta do kąta rzeby jej nie poniszczyć:-D:-D:-D).

Hej mamusie
A może któraś mama chciałaby kupić ode mnie wózeczek, tak jak pisałam wcześniej czekam teraz na drugiego synka więc w styczniu muszę zacząć rozglądać się za wózkiem dla rodzeństwa. W tej chwili mamy wózek X-Lander model XA, wózek jest poprostu rewelacyjny, ale dwóch maluchów nie pomieści :-) Wózeczek jest w kolorze niebieskim a fotelik w zielonym, mamy cały komplet ponieważ chcieliśmy go zostawić dla drugiego dzidziusia, ale tak wyszło, że będzie szybciej niż się spodziewaliśmy i musimy zmienić plany :-)
Tutaj znalazłam jakieś fotki X-lander XA zdjęcia
Jakby któraś mama była zainteresowana to niech pisze :-):-)

Ze wzgledu na fakt, ze od wielu osob uslyszalam wiele roznych odpowiedzi, chce zapytac Was, lutowe mamusie, kiedy nalezy miec juz przygotowana cala wyprawke do szpitala... Wy bedziecie wiedzialy najlepiej... jp

Ja zamierzam ją przygotować 2-3 tyg. przed wyznaczonym terminem porodu :-)

Dzięki...
Widzę, że jesteś osobą dobrze doinformowaną w sprawach ciąży itp.
Mam nadzieje, ze i ja posiade kiedys taka wiedze :-)
Moja wyprawka do szpitala rowniez nie jest jeszcze przygotowana, choc mam zamiar powoli sie nad nia zastanowic.
Jest to moja pierwsza ciaza i nie ukrywam, ze z kazdym dniem dowiaduje sie czegos nowego, czegos o czym wczesniej nawet bym nie pomyslala...
C'est la vie...

Dzięki...
Widzę, że jesteś osobą dobrze doinformowaną w sprawach ciąży itp.
Mam nadzieje, ze i ja posiade kiedys taka wiedze :-)
Moja wyprawka do szpitala rowniez nie jest jeszcze przygotowana, choc mam zamiar powoli sie nad nia zastanowic.
Jest to moja pierwsza ciaza i nie ukrywam, ze z kazdym dniem dowiaduje sie czegos nowego, czegos o czym wczesniej nawet bym nie pomyslala...
C'est la vie...

dziękuję :zawstydzona/y: człowiek się uczy całe życie ... nawzajem sobie tu pomagamy i doradzamy ....:-)

a ja mam pytanie bo robie internetowe zakupki:
majteczki poporodowe jednorazowe czy wielorazowe? ile sztuk trzeba zakupić?
aspirator do nosa może być taka klasyczna gruszka?
podkładów poporodowych paczka starczy?

reklama
Larkaa, ja gruszce mówię nie!!!! polecam fridę, dla mnie milion razy lepsza. Majtek poporodowych jednorazowych nie używałam, ale koleżanki moje sobie chwalą. Użyłam moich starych bawełnianych, to były moje jednorazowe. A w ogóle to prawie nie chodziłam w majtkach, bo maniakalnie wietrzyłam krocze, co wszystkim polecam bo 4 dniach miałam ściagnięte szwy i mogłam normalnie chodzić. A z podkladami nie wiem jak było, szczerze nie pamiętam:zawstydzona/y:

Do góry