reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
a ja zaszalałam wczoraj kupiłam wyprawkę od 0-6 miesięcy od koleżanki po jej córeczce ktora konczy niedlugo 8 miesięcy, mam tam i kaftaniki i body na dlugi i krotki rękaw, śpiochy, pajacyki, rajstopki, skarpetki, czapeczki, komplety sukieneczki, princeski, dresiki, bombowe ubranka. około 70 sztuk wszystkiego. jestem bardzo zadowolona, jak porobię fotki to wam wrzucę się pochwalić.

Elunia, ja do teraz używam Emmaljungi. Kocham ten wózek, jest naprawdę solidny i sprawdza się w każdych warunkach. Cholera, nie wiem jaki mam model ale chyba właśnie ten. Tylko że wózio ciężki jest i zajmuje sporo miejsca w samochodzie, ale mnie łatwiej wprowadzić jest ten wózek po schodach niż taką małą parasolkę. Mam już swój sposób i nawet teraz bez problemu wciągam go do domu z Frankiem, który ma 10kg i górą zakupów w koszu. Dla mnie jeszcze dużym plusem była wielkośc gondoli, która jest naprawdę duża i Franek często w niej spał. Do wózka kupiliśmy fotelik maxicosi i taki specjalny adapter, żeby móc go wpinać do stelaża.
i jeszcze ten wózek chyba nie ma skrętnych przednich kół, mnie to odpowiada, bo ja nie umiem prowadzić wózka z takimi kołami, wg mnie te koła są dobre w centrum handlowym a na naszych nierównych chodnikach egazaminu nie zdają.

golimek bardzo Ci dziękuję za opinię, znajomi mają ten wózek i chcą nam porzyczyc albo odsprzedać więc będzie taniej a wydaje mi się bardzo solidny więc będzie mi wygodnie spacerować z malutką i zakupami, właśnie czy on też ma funkcję spacerową czy jest tylko gondola??

Ja miałam gondolę i spacerówkę, ale to są dwie niezależne rzeczy. A wózek naprawdę solidny 1,5 roku nim jeżdzę i nic się nie dzieje, był juz przez miesiąc nad morzem a zimą po Karkonoszach z nim chodziliśmy.

ja kupilam niedawno wózek na allegro za 50 zł :-)
stary(3 dzieciaków z niego korzystala), ale w b. dobrym stanie, czysty, niewypłowiały kolor, wszystko dziala.
gondola nawet spora, wieksza niz w tych x-laderach i innych nowoczesnych :-)
nie ma co wydawac wiekszej kasy na gondole, dziecku zwykle starcza na pol roku-jak nie jest duze i sama gondola nie jest zbyt mala ..
z reszta w lutym i marcu az tak czesto z wózka nie bede korzystać ze wzgledu na pogode :tak:

Biorąc pod uwagę fakt posiadania więcej niż jednego potomka chyba lepiej kupić coś lepszego , co sprawdzi się na kilka lat niż wydać mniejszą kwotę i za każdym razem gdy rodzina zacznie się powiększać kupywać nowy nabytek.Zawsze istnieje także allegro.
Ja kupiłam również używany wózio za 50 zł ( fotki wkleiłam wcześniej) przez jedną osobę i jestem z niego naprawdę zadowolona. Gondolka i spacerówka.Ale gdyby to było moje pierwsze dziecię to napewno kupiłabym coś co starczyło by nam właśnie do kolejnego dzidziusia.Nie mówię , że ten wózek jest do niczego. Kupno wózia jak i inny sprzetów moim zdaniem zależy też od kwestii posiadanych pieniążków.

-j- co do pieniędzy :tak::tak::tak:. Ja staram się oszczędzać mądrze, ale na niektóre rzeczy nie żałuję pieniędzy. I nie chcę też tu wszystkiego opisywać, bo na pewną są mamy, które by chciały dla swoich dzieciaczków coś lepszego, a ich na to nie stać. Wiem, jak jeszcze niedawno zazdrościłam niektórym fajnych ciuchów, imprez, wycieczek itp.
Co sądzicie o takim pomyśle: stwierdziłam, że nie będę kupować żadnej pościeli dla dziecka. Pod materacyk podłożę zwinięty koc, aby malec miał lekki spadek. Kołderki nie kupuję, bo nabyłam rożek i on może robić za kołderkę i za rożek. Obu tych rzeczy naraz Junior nie będzie potrzebował. U nas w mieszkaniu jest strasznie gorąco i jak będę miała tyle okryć to mały zabawi się potówek:-):-):-).
Kolejna rzecz, to to, że w nocy syn będzie z nami spał w gondoli na ziemi, a w dzień w swoim łóżeczku w pokoju obok. Obawiam się go zostawić na noc samego. Jak zacznie wyłazić z gondoli, to będzie w nocy spał już w łóżeczku.
Ciekawa jestem jak mi się to wszystko uda i czy praktyka nie okaże się inna.

reklama
My kupiliśmy X landera za 2008 roku i on ma już większe gondole niż te starsze :)
Chcemy miec wiecej dziedzi, ale wózka nie zatrzymamy do następnych. Chcemy go sprzedać jeszcze na gwarancji. Wtedy za wózek wyjdzie nam 400-500 zł :) Tak kombinujemy :D

A jak bede kolejny raz w ciązy to już pewnie będą jeszcze lepsze. Z resztą kolejne dziecko planujemy za ok. 5-6 lat :)

Ostatnia edycja:
Do góry