reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
z dużymi kołami :-)
odradzałabym chyba trójkołowy, bo slyszałam, że są niestabilne, chyba że z przodu jest podwójne duże koło. trzeba pomyśleć o przemieszczaniu się samochodem, zeby wózek mieścił się do bagażnika.

Co do trojkolowych, to zalezy jakie. Ja mialam i nadal mam u rodzicow trojkolowy wozek ze spacerowka w jednym z duzymi pompowanymi kolami, ktory jest bardzo stabilny i znakomity w jezdzie po nierownym podlozu, trawie itp. Takze wozek wozkowi nierowny.
A jesli chodzi o przewozenie wozka samochodem, to elwis_m ma racje. Najlepiej wezcie wymiary bagaznika i porownajcie z wymiarami wozka przy zlozeniu w sklepie, by pozniej nie bylo problemow.

Czy któraś z Mamuś nosiła swoje dziecko w chuście? Strasznie zapaliłam się na taką opcję i zaczęłam trochę czytać na ten temat, ale od nadmiaru informacji głowa mi pęka...może ktoś ma doświadczenie w tej kwestii.
Na podwójny wózek chyba nie dam się przekonać i chciałabym maleństwo nosic w chuście...zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

My byliśmy dziś w sklepie i wybraliśmy ten wózek &IMPLAST WÓZEK BOLDER +FOTEL+ŚPIWÓR+PARA+TE (436273125) - Aukcje internetowe Allegro oczywiście kupujemy na allegro bo jest o jakieś 400 zł tańszy niż w sklepie. Też zastanawiałam się nad CHICCO, ale nie podobają mi się w nim małe koła, a mój mąż kategorycznie powiedział nie. On to by najchętniej chciał taką gondole z lat 50, duże koła itp. Są jakieś firmy takie wózki, ale kosztują ok 4000 więc powiedział, że to ciut za dużo.
Ubranka 59 szt dziś dotarły są ładne, ale niektóre brzydkie. Jednak zadowolona jestem z wydatku 120zł. Ja nie kupuje ubranek większych jak 62 na razie, bo nie mam gdzie ich trzymać. Całą resztę będę nabywać już na bieżąco. Mam problem co ze swoimi ubraniami robić, bo mam nadzieje wrócić do nich po ciąży.
aga221122

wybrałam dokładnie ten sam wózeczek co Ty i Twój M mam nadzieję że wszyscy bedziemy z niego zadowoleni:-)

ja mam problem z kolorkiem mam trzy typy i zero zdecydowania:-(

Golimek ja miałam takie nosidełko do noszenia dzieci, ale u mnie ono się nie sprawdziło. Strasznie bolał mnie krzyz po takim noszeniu ,a do tego malcowi nie było w nim wygodnie. Nie nadaje się takie nosidełko na dłuższe wyjścia oraz gdy idziesz z dzieckiem na zakupy. Bo dojrze, że dźwigasz maleństwo to i jeszcze siaty. masz ograniczoną swawolę ruchów.

Dziewczyny dzieki za ten post, a ja i tak jestem ZIELONA wtym temacie !! :no:
1. Co do lozeczka:
Moja przyjaciolka polecila mi dla dziecka lozeczko turystyczne, po doswiadczeniach z pierwszym brzdacem i dla drugiego synka zakupila wlanie takie. Mowi, ze w pierwsze w drewnianym lozeczku ciagle sie obijalo i walil buzka w porecz :( a teraz ma swiety spokoj. Druga zrezsta tez zakupila dla drugiego dzieciaczka wlasnie turystyczne. Ja juz bylam zdecydowana na takie, ale w mojej rodzinie skrzywili sie na ten pomysl. Moja tesciowa ostatnio powiedziala mi, ze OGLADALA w tv, ze takie lozeczka wcale nie sa zdrowe dla dzieci i powinnismy kupic normalne drewniane. A tu ja mam problem, czy lepiej wybrac z opuszczanym bokiem czy sobie to podarowac? Moze ktoras z mam doradzi. Kluczowa kwestia sa oczywiscie finanse :-(
2. Wozek:
Tu mam jeszcze gorzej z wyborem. Modeli i producentow jest tylu, ze glowa boli. Wiem jedno: nie chce trojkolowca, bo mi akurat one sie nie podobaja wizualnie. Ale czy wybrac taki wszystko w jednym czy dwa rozne? Moja psiolka mowi, ze w tych wszystko w jednym to gondola jest troche za mala jak pozniej dzieciaczek porosnie. Co o tym sadzicie?
Ja mieszkam w domku jednorodzinnym, wiec nie ma problemu z winda a na osiedlu sa wszedzie chodniki, lepsze lub gorsze ;-) ale sa, a do tego do "miasta" to trzeba dojechac samochodem, wiec raczej powinnismy sie zaopatrzyc w fotelik samochodowy. Czy w takich 4w1 lub 3w1 zestawach, to sa wlasnie typowe foteliki samochodowe?
Jaki radzicie kupi dziewczyny?

Glowa mnie boli od tego wszystkiego, a jak spojrze na ceny to od razu mam globusa :blink:

A tak poza tym to ja nic jeszce nie ma kupionego :( Czytajac forum to zaczelam juz :blink: robic liste potrzebnych rzeczy ale najlepsze w tej kwestii to sa psiolki, ale moje mieszkaja w innym miescie :( i zostaja nam tylko telefony.

Powodzenie i pozdrowionka obecne i przyszle mamuski :)

reklama
Klaudiakiwi, to ciekawe... niezdrowe łóżeczko :-)
jeżeli nie dokupisz normalnego materaca do łóżeczka turystycznego, to na tym turystycznym składanym materacyku rzeczywiście nie będzie zbyt wygodnie. ale mówiłyśmy jakiś czas temu o turystycznych łóżeczkach i o tym, że materac trzeba dokupić. koszt to jakieś 50-60 zł.

Do góry