reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Ja dziś skaczę z radości, bo udało mi się wyczesać przewijak na łózeczko taki jak mozna kupic w Polsce. :))) Tutaj popularne sa przewijaki miękkie, które kładzie się na komodę albo na swoje łóżko, kanapę itd i takie utwardzane jak w Pl sa raczej nie do dostania. Jestem z siebie dumna. :)

-j- fajne ubranka, wózeczek też niczego sobie, za 50 zł to już super okazja! :)

jejku jak tak piszecie ile rzeczy juz macie to dola dostaje :baffled: bo ja jeszcze NIC nie mam:sorry2: no i chyba wewnetrznie czuje panike wieksza niz mialam przed pierwszym porodem

-j- wozek za 50zl?? to niezla cena a gondole i tak tylko przez pare miesiecy bedzie sie uzywalo. ja tez mylslalam aby kupic jakas tania gondole a potemwypasiona i super spacerowke bo ona na dluzej sie przydaje

:tak: 50 zł. od kumpeli. Ale te wózki na allego wcale nie są takie drogie.Nowy to koszt od 500 -700 zł.A ona go używała tylko rok, bo stwierdziła , że w autobusie ( a często nim jeździ) trudno sie poruszać takim wózkiem i kupiła już spacerówkę parasolkę.
A ten wózio oprócz gondolki składa się też jak normalna spacerówka , tylko fotek już nie umieszczałam.
A co do ubranek to raz na tydzień kupuję jakiś drobiazg i tak się jakoś uzbierało, że pełna komoda już.

J to faktycznie Ci sie udalo, bo wozek za 50zl to jak za darmo.

Ja sie zabieram do zakupow pieluchowo-kocykowo-higienicznych...no i pierwsze pytanie z serii "zielonych"...chce kupic ok.10pieluszek tetrowych, ale rozmiary sa 60x80, 70x80 i 80x80, ktore sa najpraktyczniejsze i czy to w ogole jest istotne?

yawla nie wiedzialam szczerze mowiac ze sa rozne rozmiary pieluszek tetrowych. ja uzywalam ich tylko jak karmilam, kapalam, czy jak sie ulalo dziecku no i pod glowke na poczatku kladam Zuzi aby glowka nie lezala bezposrenio na sofie czy czyms takim wiec rozmiar mi byl obojetny i jest nadal. to chyba zaley od ciebie do czego Ty bedziesz ich uzywala

Zuzia no wlasnie do tego samego celu je chce :)) tu rozmiar jest raczej obojetny, ale wiem, ze teraz w szpitalach zalecaja szerokie pieluchowanie no i tak sie zastanawiam czy ktoras latwiej jest zlozyc..o ludu ..sorry dziewczyny za takie glupie pytania.

Yawla ja też myślę, że to bez znaczenia, ja mam jedne mniejsze, a drugie większe i tylko jedną uwagę mam do nich - że mi po złożeniu równo w szufladce nie leżą ze względu na te różnice wielkości, hehe ;) Inga też używała pieluszek tetrowych do 2,5 roku zycia (!!!) - spała z nimi i nosiła dosłownie wszędzie... zawsze musiała mieć jedną przy sobie. Dopiero jak miała ponad 2,5 roczku "oddała pieluszki dzieciom" (wystawiliśmy je razem w siateczce za drzwi), a one jej dały za to prezencik. ;)

reklama
Acha, warto miec różne te pieluszki, np kolorki albo wzorki, bo sie myli, np my mieliśmy 1 do wanienki, 1 do wycierania buźki, a jeszcze jedną do spania. Jak sie pomieszają która do czego to masz więcej prania, bo bierzesz ciągle nowe. ;)

Do góry